האם זה ריאלי

Senior Baron

New member
האם זה ריאלי../images/Emo35.gif

אני רוצה לבנות בית... נגיד אני קונה שטח 300 מ'... אני צריך בית חד קומתי עם אופציה לבניית קומה שניה בעתיד... 4 חדרי שינה, 3 מהם 14 מטר מרובה והאחרון גדול יותר, שני חדרי אמטיה שאחד מהם צריך להיות מרווח עקב צרכים מיוחדים, סלון כמובן עם פינת אוכל, מוטבלח, חדר כביסה, גינה לא קטנה, חניה מקורה וחלום ישן... מזרקה בינונית... כמה זה יכול לעלות בערך לא כולל השטח אבל כן כולל שירותי קבלן ואדריכל

איריסג

New member
לא ממש חושבת שאתה יכול להכניס הכל

מכיוון שמגרש של 300 מ"ר -למיטב ידיעתי התכסית המותרת היא בסביבות 35-40% - זאת אומרת שיש לך מקסימום 110 מ"ר לקומה הראשונה. רק לאזור השינה נטו - אתה רוצה בסביבות 60 מ"ר. 2 חדרי אמבטיה - אחד מרווח - זה לפחות עוד 12 מ"ר נוספים, אולי אפילו יותר. סלון תרצה שיהיה מרווח , נכון? אז נניח 5%5 - זה עוד 25 מ"ר. מטבח סביר לבית פרטי - זה עוד 20 מ"ר כמו כלום. איפה אתה רוצה להכניס מעברים ? (שאם אני מבינה נכון צריכים להיות רחבים יחסית, בגלל שחי שם מישהוא בעל צרכים מיוחדים) איפה פינת אוכל? איפה מחסן / מזווה / חדר כביסה? ולשריין מקום למדרגות לקומה שניה ? ואחרי שאתה משאיר בסביבות 4 מטר מכל צד - גינה גדולה בוודאי שלא תשאר לך במגרש של 300 מ"ר. מבחינת עלויות הבניה - זה נורא תלוי איפה אתה בונה. משום מה התפיסה הרווחת אומרת שבפריפריה יותר זול לבנות מאשר במרכז. מעבר לזה - מחיר הבניה נע בין 700 דולר ל 1100 דולר למטר לרמת גימור ממוצעת. כמובן שהשמיים הם הגבול. לזה צריך להוסיף עוד עלויות של פיתוח הגינה, של אדריכל (ששכר הטירחה שלו יכול לנוע מ 3000-4000 דולר ועד עשרות אלפי דולרים, תלוי את מי לקחת), ועלויות מהנדס וכו' וכו'.

Senior Baron

New member
טוב לדעת לגבי האחוזים../images/Emo4.gif

אכן יגור בדירה מישהו בעל צרכים מיוחדים והוא אני, נכה בכיסא גלגלים. לגבי צורת הבית... אני רוצה בית בסגנון כזה... מצאתי את השרטוט בפורום אדריכלות... מדובר בגדרה, לאחרונה הרבה בונים פה. קומה שנייה זה לא חובה.. מה שכן הייתי רוצה משרד קטן... תודה על העזרה

איריסג

New member
שים לב למשל שבציור שצירפת

אין למיטב הבנתי הקפדה על מעברים רחבים. גם אנחנו בונים בית נגיש לנכה - ומקפידים על פתחים (דלתות) ברוחב לפחות מטר) - אצלך למשל (בציור שצירפת) הכניסה לחדר אמבטיה של ההורים היא דלת הזזה די צרה להערכתי. כדי לספר את האוזן - אני אעשה לך השוואה עם הבית שלנו: אנחנו לקחנו שני מגרשים של 330 ועוד קצת - זאת אומרת שהשטח שלנו הוא 670 מ"ר - ועליו אנחנו בונים יחידה אחת (זה מגרש שמיועד לדו משפחתי, ואנחנו בונים בית אחד). יש לנו : 2 חדרי ילדים - 12 מ"ר כל אחד 1 ממ"ד שיהיה משרד / חדר עבודה - כ 15 מ"ר פינת אוכל - אני מעריכה אותה בערך ב 8-9 מ"ר מטבח + פינת משפחה - בסביבות 30 מ"ר יחידת הורים: אזור שינה והלבשה - 20 ומשהו מ"ר + 8 מ"ר אמבטיה אמבטיית ילדים (כולל נישה למכונת כביסה ויציאה לחצר משם לאזור תליית כביסה) - כ 7 מ"ר אמבטיה ושירותי אורחים - כ 5 מ"ר אזור שירות - כ 7 מ"ר סלון - כ 25-28 מ"ר תוסיף את המבואה ואת המעברים וכו' - הבית שלנו מבחינת מטראז' סופי (שטח עיקרי + שטחי שירות) הגיע ל 210 מ"ר. בקומה אחת (כך שאין לנו איבוד שטח על מדרגות) כדי לבנות בית כמו שאתה רוצה - אתה צריך מגרש בגודל של לפחות 450-500 מ"ר.

Senior Baron

New member
זה סתם שרטוט שמצאתי../images/Emo13.gif

ברור שאצלי תהיה הקפדה שכזאת למרות ש... מה יש לי לחפש בחדר האמבטיה של ההורים?
וואי
670 מ''ר זה הרבה... לפי המחירים שראיתי באינטרנט, לא נראה לי שאצליח לרכוש יותר מ350 מ''ר... ולגבי המפרט שלך, באמת שכחתי ממ''ד שיכול לשמש לי כמשרד המיוחל למרות שאצלך הוא נראה לי גדול מדי. מה זה אזור שרות? עכשיו שהעניין הוא כזה נראה לי כן צריך קומה שניה בה אוכל לשים חדר שינה אחד... השאלה אם זה דורש הוספת כסף מלבד עלות המדרגות ובכלל העסק נראה קצת יקר חח

Senior Baron

New member
תוספת קטנה

כתבת שאתם בונים בית מותאם לנכה... האם קיבלתם עזרה כספית מגורם כלשהו

איריסג

New member
הנכה הוא אבא של בעלי

והוא לא אמור לגור אצלנו בבית. הסיבה שאנחנו בונים בית מותאם (מבחינת פתחים ומבחינת זה שאין אף מדרגה בבית) זה כדי שכשהוא יבוא אלינו לביקור (אנחנו בונים ממש מאחוריהם, כך שהם אמורים להיות די הרבה אצלנו) - יהיה לו קל ונעים לשהות בבית שלנו. כך שהמטבח למשל - הוא מטבל סטנדרטי . רק הדלתות יהיו רחבות , והמעברים יהיו מעל מטר.

פיטנגו4

New member
אוי ואבוי !!!

למה דוקא, מכל השרטוטים שבעולם, בחרת שרטוט שצויר ע"י מישהו שהוא בכלל לא אדריכל, שסתם צייר סקיצה למבנה של קארוואן, וחטף המון ביקורת על השרטוט הנוראי הזה... חזור לפורום אדריכלות בארכיג'וב ותראה מה היו התגובות...(אם עוד לא נמחקה ההודעה, כי הבניה שלו לא חוקית ועלו עליו). בוודאי ראיתי בתים שנועדו לנגישות של כסא גלגלים ונראו יותר טוב מהדבר הנוראי הזה... תים מרובעים ופשוטים יכולים להיות נהדרים, אבל בלי מסדרונות ארוכים, עם חלונות רבים בכל הכיוונים, ועם הרבה יותר שאר רוח...

Senior Baron

New member
אוקיי תודה

חח זה הראשון שקפץ והסידור הכללי נראה מתאים למרות המראה המרובה והלא יפה שגם אותו רציתי אחר
מה לא חוקי

למעלה