האם זה עובר?

האם זה עובר?

ידידים יקרים האם יש בפורום זה אדם שלקה בילדותו בטוראט והתסמונת עברה לו לגמרי? האם מישהו מכיר מישהו שהיה לו ועבר לו לגמרי? אודה לתשובה

טוראט!!!!

אחד החברות כתבה משפט כדלקמן הטוראט זה לכל החיים אבל זה לא כל החיים!!! (נדמה לי שתיקי כתבה זאת) משה

משה

לפי תשובתך אני מבין שלא ידוע על מיקרים שהתיסמונת עברה? ואני חשבתי שלאחר גיל ההתבגרות ישנם פעמים שהתיסמונת חולפת אז מה אין תקוה?

אכן כתבתי - אך לא לי שמור זכות

יוצרים...זה משפט ששמעתי בשיחת הטלפון הראשונה שלי עם בת שבע כשנודע לי שבני לוקה ב"תסמונת טוראט". ומאז אימצתי אותו ולפיו אני פועלת מאז.

mickya

New member
ליום טוב

טוראט זו תסמונת גנטית. היא לא עוברת. פשוט לומדים לחיות עימה ועם הזמן אנשים הלוקים בטוראט מפתחים שיטות להסיח את הדעת מהטיקים שלהם כגון מדברים עם תנועות ידיים מסויימות המחפות על טיקים בידים, בכתפיים וכהנה או מתאפקים פרק זמן מסויים, כך שנראה כאילו החלימו מהתסמונת. אבל זה רק למראית עין. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

שלום. אני דיברתי עם בחור....

שלפי מה שהוא אמר הוא ושביק מכירים היטב. הוא בן 18 ואמר לי שהיה לו טוראט מגיל צעיר והוא "נרדם" לו לפני שנה. אז אני מקווה שזה באמת יכול להיות ושלא יחזור לו פתאום אחרימ "שינה עמוקה".... אולי עוד יש תקווה שזה יעבור בהצלחה

שביק

New member
ליום טוב ידידי, ראה! ישנם אנשים,

מעטים אמנם, המדווחים על "תרדמת הטוראט" או על "עבר לי הטוראט". וכאשר אני שואלת מספר שאלות מתאימות ומתבקשות, מתברר שהטוראט עבר. כלומר "עבר דירה". כלומר עבר דירה למקום אחר בגוף לדוגמא לבטן. ואז אני מקבלת תשובה כזו: "נכון אין לי טיקים בפנים, צואר וכדו' אך הם עברו לבטן ואני מרגיש כמו אישה בהיריון. הבטן קופצת". ומה שקורה - הולכים לרופא, בדיקות שונות, בדיקות גסטרו מכיוונים שונים בגוף, והאבחנה: "בטן רגיזה".ובכן, אין הריון ואין בטן רגיזה. מה שיש - זה טיקים בבטן. וכל זה מכיון שהטוראט היא בעיה ניאורולוגית במקורה. אני מקוה שעניתי, ולו במעט על שאלתך. להת' שביק

לארה5

New member
חיים עם טוראט

יום טוב שלום! אני חושבת שאני דוגמה לתהליך די קלאסי שבו הטוראט שלי, שהיה די סוער בילדות ובגיל ההתבגרות, מאוד נרגע בערך מגיל 20. השינוי הוא רב. חלק מזה קשור לטכניקות שפיתחתי עם השנים, כמו שד"ר אברמוביץ' כתבה לך, וחלק באמת נרגע. אבל אני מדגישה - נרגע ולא עבר לגמרי. הטוראט איתי ועדין יש תקופות שהוא סוער יותר ותקופות שפחות. אבל החיים זורמים, והם מאוד יפים, וגם בפני טוראטניק כל האופציות פתוחות! אל דאגה.

yakovs

New member
החיים היפים זורמים עם הטיקים

שלום. לארה, את כתבת כאן דבר מאד חשוב. טוראט סוער, טוראט רגוע, אבל כל האופציות פתוחות. זה מצויין. כשאתה מסתכל על החיים בעיניים אופטימיות (כלומר, ביו מצמוץ למצמוץ), למי באמת אכפת מכמה גמדטיקים קטנים? שושנה, שלא יהיו לך אשליות! הטוראט לא יעזוב אותך כל כך מהר. האמת היא שהוא דיי מאוהב בך. אם תשיבי לו אהבה זה יכול להיות סיפור רומנטי שישאר צעיר ורענן עד מאה ועשרים. don't worry be happy יעקב

אופיץ

New member
אין סיכויי שהטוראט ייעלם לגמרי?

לפי מה שהבנתי מפרו' קורצ'ין מאיכילוב התסמונת אמורה להיעלם לגמרי(!) באמצע שנות ה- 20. אני בן 23 ויש לי טיקים "רגילים" (כמו לפני עשר שנים) בכל הגוף. לפי מה שאת אומרת, הטיקים עתידים להישאר (רק בשינוי צורה) לכל החיים?! אופיר

yakovs

New member
לאופיר

תראה, יש בעולם ניסים. אני מציע ללכת לפי הכלל של חז"ל: אין סומכים על הנס. במלים אחרות: קח בחשבון שהטיקים לא יייעלמו כל כך מהר. צא מנקודת ההנחה שהגמדטיקים רוצים בסך הכל את טובתך. אז יהיה לך הרבה יותר קל להתמודד. יעקב

למעלה