האם זה עובר

האם זה עובר../images/Emo35.gif

ביתי בת 9. מאובחנת כ NVLD + ADHD (כשה H בעיקר בפה).ילדה חכמה ואינטיליגנטית אבל הביטוי הבולט ביותר ללקות הוא פגיעה קשה בהבנה החברתית (קושי לקרוא נכון מצבים חברתיים, חוסר מוחלט של הבנת הומור וציניות, רגישות והפגעות מהירה, התקשרות קיצונית ז"א הכרות שטחית ומשחק משותף יראה בעיניה כחברות טובה ועמוקה ואילו העלבה שטותית זה נחשב בעיניה כבגידה שאי אפשר לסלוח ) בטחון עצמי ירוד ביותר ובידוד חברתי עקב כל הנאמר עד כאן. כשאני צופה מהצד היא כאילו תקועה מבחינה רגשית וחברתית בגיל 5. משתלבת נהדר בפעילויות לגיל זה ונהינת. האם הפער בין הגיל הכרונולוגי לגיל הרגשי חברתי מצטמצם מתי שהוא? עדיין לא מקבלת טיפול תרופתי, האם הטיפול מסייע לצמצום הפערים מסוג זה?

spidergirl

New member
טיפול תרופתי עוזר

אולם לעיתים קרובות לא ניתן להסתפק בו ויש טיפולים משלימים (לא תרופתיים)

בדוק עם הבת שלך במקרה גם אספרגר.

הבנה לקוייה של מצבים חברתיים ופרשנות קיצונית שלהם יכולים להיות סימפטומים של לקויות למידה וריכוז. אבל אי הבנה של הומור וציניות הם סימפטומים קלאסיים של הספקטרום האוטיסטי. יכול להיות שהבת שלך לא אספרגר אבל זה בהחלט שווה בדיקה. צר לי אם הדיעה שלי לא נעימה לקריאה. מניסיון, אני יודע שמאוד קשה לשמוע כשמישהו מציע לבדוק אם הבן שלך אוטיסט ועצוב יותר לכלות שאותו מישהו צדק. הנקודה היא שככל שמגלים זאת מוקדם יותר יש יותר מה לעשות וכיום אני כועס בעיקר על מי שלא הציע לי לבדוק בזמן ופחות על מי שהביא את הבשורה המרה. רגב, הספרגר זו כנראה התסמונת הכי קלה בספקטרום ולא מזמן ביל גייטס יצא מהארון וסיפר שהוא אספרגר (אספרגר טהור ללא ליקויי למידה). האם ליקויי למידה וריכוז או ליקויי תקשורת (אוטיזם) יכולים לעבור כלא היו? אני מכיר ילד שהיה PDD_NOS ועם הרבה מאוד עבודה הליקויי שלו נעלם הלא היה. אצל שאר המטופלים באותה שיטה ליקויי התקשורת מצטמצמים אך לא נעלמים. אני חייב לציין שאני מצדד כאן בדעת מיעוט לגבי ליקויי תקשורת ורוב העוסקים בליקויי תקשורת יגידו לך שהם לא יודעים להסביר איך נעלם הליקויי של אותו ילד חוץ מההסבר שאולי בכלל לא היה לו ליקויי מלחתחילה והכל היה טעות. הסבר שמאוד לא מתקבל על הדעת. גם לגבי ליקויי למידה וריכוז אני מצדד בדעת מיעוט שטוענת שהליקויים יכולים להצטמצם. אשמח לתת לך פרטים על הדיעה אבל אני חייב לציין שלדעתי דחוף יותר שתבדוק קודם את עניין האספרגר.

עברנו גם שלב זה

הייתה תקופה (לפני כשנה) שגם אני חשבתי כמוך. היום אני יודעת בודאות שזה לא אספרגר. (בין השאר גם אבחון פסיכיאטרי) אלא NVLD קשה + קשיי קשב וריכוז. ד"א אני גולשת גם בפורום השכן ולומדת משם המון.

למעלה