האם זה נכון

yosefd

New member
האם זה נכון

שלא כדאי להפריש לביטוח מנהלים (תגמולים) יותר 660 ש"ח (ז.א. 5% מ- 13200). מכל הפרשה מעל לסכום זה לוקחים מס הכנסה. בגיל 65 מהכסף שנחסך וישולם כקצבה יקחו מס הכנסה עוד פעם. אני שוקל להגיע להסדר עם המעסיק שלי שישלם רק 660 ש"ח לקרן תגמולים ואת שאר עלותו (5% מההפרש בין ברוטו ל- 13200) יעביר לי לברוטו כך שאקבל את הכסף עכשיו ולא ב-65. האם אני עושה את הדבר הנכון?

תמירי

New member
או קי

טכנית אתה צודק! תלוי איזו פוליסה זו לדעתי במידה ובעת הפנסיה זו תהיה הכנסתך היחידה יתכן ואז אולי ירדו שעורי המס ל38 אחוז כמו שחולמים כולם ואז לא הרוחת אפילו הפסדת. והכסף שתקבל היום מהמעביד ילך לצריכה שוטפת ומה יהיה בעת הפרישה? לא בטוח שה חכם. מומלץ אולי לעשות כך על קרן השתלמות מעל התקרה עקב טווח הזמן הקצר לחסכון

yosefd

New member
אני יוצא בהנחה שחוקי המס

נשארים כמו שהם היום. אין לדעת איך הם יישתנו בעתיד. עד היום הם רק הורעו. עשיתי טעות קטנה בניתוח שלי. כדאי להפריש לקרן פנסיה רק עד משכורת 9400. מהסכום הזה מקבלים זיכוי 35% (9400*5%*35%=164.5) וכאשר מקבלים את החסכון בגיל הפרישה כהון, הוא פטור ממס. כל הפרשה לביטוח שהיא מעל 9400 אינה כדאית (נניח שגם אחרי גיל פרישה אני ממשיך לעבוד ומשתכר מעל המס השולי). על כל ההפרשות האלה אני משלם מס היום ואחר כך משלם מס עוד פעם (35%). האם יש כאן איזה טעות?

25% זיכוי

לא בכל בטוח מנהלים לשכירים מקבלים זיכוי של 35% אלא רק 25% זיכוי תלוי להיכן מפרישים!!!!!!!!

למעלה