האם זה נכון ש...

guysahaf

New member
האם זה נכון ש...

מה, לדעתם... זה נכון שכדי באמת באמת להנות, להזדהות ולהבין את 'ורוניקה מארס' צריך להיות מנודה חברתית ברמה כלשהי? זה גם יכול להסביר את הרייטינג, כי הסדרה הזאת דורשת התחברות רגשית עמוקה... שרשרו את דעתכם!

Gooman

New member
לא. בכלל בכלל לא..

לא חושב שכדי באמת להנות מהסדרה הזאת צריך להזדהות עם הדמות. אני למשל, אף פעם לא הזדהתי ממש עם הדמויות בסדרות שאני צופה בהן. למשל, באבודים אני מאוד אוהב את ג'ק ומאוד נהנה לראות אותו בפעולה - אבל אני והוא בכלל לא דומים ואין שום הזדהות מצידי. אולי זה מה שאני אוהב בו. במידה מסויימת הוא מייצג את כל מה שאני מעריך וחושב שכדאי שיהיה באנשים. כולל אני ואלה שמסביבי. ורוניקה מארס לא דורשת התחברות רגשית עמוקה. זו דרמת נעורים שעוסקת בעיקר בבילוש - כשהכל מתחבר לחיי חברה ואהבה. אני לא מתחבר לאף דמות בסדרה הזאת, ועדיין, היא הסדרה האהובה עלי בטלוויזיה. התחברות רגשית עמוקה נדרשת בסדרות אחרות.. ורוניקה היא דיי קלילה בנושא הזה. אני חושב שכדי לאהוב ולהתחבר לסדרה צריך לאהוב את הדמות - לא משנה ממה זה נובע. מהזדהות/ הערכה/ הערצה/ וכו'.. אני דווקא חושב שהסדרה הזאת יותר פונה לאינטלגנציה, ולהומור יותר מלדרמה ולהזדהות הרגשית. אבל אולי זה רק אני. בקיצור - לא. לא צריך להיות מנודה חברתית בשום רמה כלשהי כדי באמת להנות מהסדרה. צריך רק לאהוב את ורוניקה, על כל מה שהיא, גם מעבר לחיי החברה שלה. וכולנו יודעים שזה לא דבר כ"כ קשה..

PunkMan

New member
יכול להיות שיש משהו בדבריך

אבל עדיין, הסדרה הזאת מלאת אקשן הומור ודרמה, זה משהו שאנשים אוהבים :) חוצמזה, אני חושב שצריך אינטילגנציה בשביל להבין את ההומור ולעקוב אחרי כל מה שמתחולל שם כי סה"כ זה מאוד מורכב בפרקים האמצעיים של העונה. חוצמזה, יש שם את קריסטן
מי לא ירצה לראות תכנית שלמה בכיכובה של קריסטן?

irene17

New member
לא חושבת שצריך להיות מנודה חברתית

בשביל באמת להנות. אני חושבת שההסבר היחיד לרייטינג הוא שהאמריקאים הרבה פעמים מעדיפים את הסדרות הפשוטות יותר בזמן שכשרואים את ורוניקה צריך להיות מחוברים לעלילה די טוב ורמת האינטליגנציה גבוהה יותר בסידרה הזאת. וגם יש הרבה אנשים שלא רוצים להכנס באמצע כי הם חושבים שהם לא יבינו כלום מאחר וזאת סידרה עם תעלומה עונתית... בעניין ההתחברות הרגשית, הסידרה עוסקת בהרבה דברים שאליהם יכול הצופה להתחבר, יש לנו את ערכי המשפחה עם הקשר החזק שיש לורוניקה וקית', ואת החברות עם וואלס, העשירים נגד העניים וכו'... הדמות של ורוניקה היא דמות עמוקה. לדעתי כל צופה יכול להתחבר איתה, גם אם הוא לא עבר איזשהו נידוי חברתי כמוהה. המשחק המעולה מקריסטן בל והכתיבה המעולה של צוות הכותבים נותן לנו את ההזדמנות להסתכל על דברים מהעניים שלה ולהתחבר אליה. ובדיוק אותו הדבר עם לוגן. אני חושבת שרובנו לא עברנו שום דבר שאפילו קרוב למה שהדמות הזאת עברה, אבל בכל זאת יש לו כ"כ הרבה אהבה ורחמים מהקהל - וזה בגלל החיבור שנוצר בין הקהל לדמות.

snoop cat

New member
האם אתה אומר בעצם

שאין הרבה מנודים? שזה אגב לא נכון... תיכונים בארה"ב מלאים באאוטקאסטים למיניהם, בכל מיני קטגוריות. האמת שהמיעוט הם ה"מקובלים" וה"אהובים" ולכן הם גם העשירון העליון. בכל מקרה, אני לא חושבת שצריך הזדהות רגשית ממש עמוקה עם הדמות, כי בעצם, אחרי הפרקים הראשונים כל העניין הזה עם הנידוי די נמוג. לדעתי בפרק 10 כבר מפסיקים להרגיש את זה, וגם זה לא שעד פרק 10 היא רק חוזרת על זה. האיזכורים הכי כבדים לדעתי היו בפרקים 1,2,8,9 וזהו. בכל מקרה, יש בסדרה כ"כ הרבה מעבר, והיא באמת פונה לאינטיליגנציה של הצופים יותר מההזדהות עם הדמות. יש בה כ"כ הרבה שנינות והומור, ודרמה ואקשן שההזדהות תופסת מקום די זניח בקטע הזה.

כשחושבים על זה? באמת יכול להיות.

כי העובדה שבעונה הראשונה היא לא הייתה מקובלת, ובעצם, מנודה חברתית, והחוזק הנפשי שלה להתמודד מול כולם-- זה משהו שממש ייחד את עונה 1, ומשהו שבאמת חסר בעונה 2. ברור שאם ורוניקה הייתה מקובלת וסופר--פופולארית בעונה 2, אז היה יותר קשה להתחבר אליה. לאו דווקא להזדהות
, אבל להתחבר אליה. כי בתכלס, הרבה יותר כיף לראות את הסדרה מנקודת מבט של מישהי שלא-הכי-מקובלת.
אממ.. וכשאני חושב על זה, אני גם אעדיף אולי לראות אותה בקולג' עם לא הרבה-מאוד-חברים. כי בתכלס, זה הרבה יותר כיף ככה.
ו"באפי" קיבלה רייטינג טוב? לא. אז רייטינג זה לא ממש מדד לאיכות בורוניקה מארס. זאת פשוט לא סדרת נעורים קלילה, כמו OC ו--OTH שבכוח מנסות להיות טלנובליות. כמו שאמרו פה, זאת סדרה הרבה הרבה יותר אינטיליגנטית ומתוחכמת. And oh, we love that, don't we.

vmars fan

New member
כדי להבין-לא, להזדהות יש מצב...

ז"א, בעונה הראשונה מרגישים את הנידוי באויר, וזה משו שקל להזדהות איתו לרוב האנשים. בעונה השנייה דווקא באמת פחות מרגישים את זה... אבל PUNKMAN וsnoop cat, צודקים. זו לא סדרה שנועדה ספיציפית לגרום להזדהות, היא סדרה מורכבת שנונה ברמות מדהימות ומשעשעת. האמת שאין לי שמץ למה אין הרבה רייטינג=/ אבל אני שמחה לדעת שאני מאלה שצופים ולא מאלה שלא צופים. זה תמיד הכי טוב =]

התשובה שלי

כל אדם יכול למצוא זוית אחרת להזדהות עם נקודה מסויימת בורוניקה-אם לא המנודות חברתית (למרות שלפי דעתי,לכל אדם יש את הפחד מדחייה ולבד) שלה,או נושא החד הורות במקרים של וואלס או ורוניקה. יש גם את המקרה של דאנקן שאבד את אחותו (לא מרצח ספציפית) -כל אדם איבד ויאבד מישהו שהוא אוהב, החיים ,לטוב ולרע ויש עוד הרבה נקודות הזדהות אחרות . מה שאני הכי אוהבת בסדרה ולפי דעתי זה מה שעוזר לאנשים גם להתלהב מהסדרה זה שהיא לא יוצאת מנקודת הנחה שהצופה טיפש. היא מתאגרת את הצופה מבחינה מנטלית,היא חכמה ,מתוחכמת ומתחכמת. היא לא סדרה של כולם יפים ורדודים (לא שקריסטין ושאר הקאסט מכוערים ,להפך) ,אלא הגדלות של הסדרה היא בתסריט שלה,בבניית הדמויות העגולות,בעניין ובעיקר כמו שאמרתי היחס שלה לצופה. לפי דעתי,הצופה המצוי של ורוניקה הוא לא טיפש,אלא צופה שמצפה לאתגרים. תקנו אותי אם אני טועה

זה ממש נכון הקטע

שהסדרה מאתגרת את הצופה- ברוב הסדרות שאני צופה בהן תמיד הייתה לי תחושה בקשר למה שהולך לקרות בהמשך, תמיד היה קורה משהו וישר הייתי חושבת- אה,זה ממש מובן מאליו וצפוי מה יקרה- וזה כמעט תמיד היה קורה... לעומת זאת ורוניקה זאת הסדרה היחידה (!) שאני כמעט אף פעם לא מצליחה לנחש מה יקרה איתה בהמשך, כל פרק מחדש משאיר אותי עם מיליון שאלות,והטוויסטים שבכלל לא ציפיתי להם פשוט מדהימים אותי מחדש! אני מעדיפה שהסדרות שלי יאתגרו אותי ולא שאני אדע מראש מה יקרה בסופן. כמובן שבורוניקה יש גם מעבר לזה, כי גם אם לא היה את המתח והחוסר ידיעה, עדיין יש לה את העומק, ההומור, השנינות, התסריט המצוין, הדמויות המעולות והשחקנים המדהימים. בגלל זה אני פשוט מכורה לסדרה הזאת, הכיף הזה שיש בלא ידוע ובלא צפוי, פשוט לשבת ולהנות בלי לדעת מה יקרה בעוד סצנה. תענוג!

אני לא ממש חושב

אומנם אני לא ממש פופולארי אבל נראה לי שגם אם מצבי החברתי היה שונה הייתי נהנה מהסדרה הזו ומבין אותה באותה מידה. דרך אגב שלום
אני נועם, בן 13 ומעריץ ישן של הסדרה מהעונה הראשונה שחזר לצפות. יש הרבה חורים שהייתי רוצה להשלים אבל בינתתים אני ממשיך לצפות בעונה החדשה.

LemonLimeLilach

New member
ממש לא

כל אחד יכול ליהנות להזדהות ולהבין את ורוניקה מארס, בלי שום קשר לרמת הפופולריות שלו בקרב יושבי העולם.

TheLost

New member
לא אבל כן.

אם אתה יכול להזדהות ואתה מרגיש מה שורוניקה מרגשה אז מין הסתם אתה נהנה מזה יותר, או אולי פחות
אבל ברור שאם אתה מזדהה זה יותר טוב
לא במקרה הזה כי להזדהות פירושו להיות מנודה חברתית אבל אה...

orale12345

New member
דעתי

אני חושבת שנקודת המבט של ורוניקה{באיחוד בעונה הראשונה} אף פעם לא הייתה נקודת המבט של לא מקובלת-כי את זה מקביל בהרבה סדרות- אלא נקודץ המבט של מישהי שהייתה שם וזה נלקח ממנה במהירות כל כך גדולה שזה שינה אותה לגמרה, מהילדה שמסתובבת אם האשנים הכי מוקבלים היא הפכה לאחד האנשים הכי שנואים וזה נקודת המבט של העונה הראשונה- שקצת נעלמה בשנייה. הדבר שאני הכי אוהבת בסדרה זה שהיא לא לבנה,יש בה מכל המינים מכל הגזעים ואנחנו רואים מה זה לחיות תחיים לא רק בתור אנשים לבנים ממוצעים שזה דבר שלוב אנחנו לא זוכים לראות אותו בתוכניות. מה שכלכך מעולה בתוכנית זה הכשרון הלא יאומן להעביר נושאים כבדים-שאנחנו בדרך כלל לא רוצים לראות בסדרת טלווזיה באיחוד לא סדרת נוער- בצורה שהיא מצחיקה שנונה ולפעמים קלילה. איך שהם מצליחים לשלב סיפור עלילה שבו יש רצח שחיטות וכו יחד אם זה להכניס גזענות לתוך העניין אנחנו קילבנו פה סרטיאוטיפם שאנחנו בדרך כלל לא רואים , כי בטכלס ברוב בתוכניות מראים לנו תאנשים הטובים לעומט זאת בורוניקה אם כמה שהיא אדם טוב העמשים שלה לא טובים היא עוברת על החוק על ימים ועל שמאל ואני אוהבת את זה. בשביל להיות מעריץ של הסדרה לדעתי צריך לבוא אם ראש ציני שרוצה שעה של הנאה אבל לא הנאה שטוחה, אם הנבתם למה אני מתכוונת. לדעתי במצב בארץ בנוגע לסדרות טלווזיה יותר גרוע מארצות הברית כי במגרש ביתי והאוסי יש עדיין קצת משו לא טלנובלי בהם עוד איך שהו אבל בארץ אנשים מתמכרים לשיטחות ורדידות של טלנובלות כמו המורדים{שלא מרדו בכלום ואני לא מבינה איך אנשים יכולים להיות אובסיסים לסדרה הזאת.}

למעלה