האם זה נכון ש...

האם זה נכון ש...

הדתיים מתייחסים לחילוניים כתינוקות שנשבו? שזה בערך אנשים שמבצעים את ה"חטאים" ולא שומרים מצוות אך צריך להתייחס אליהם במידה של סלחנות ורחמים שמתייחסים לתינוקות כי החילוניים עוד לא גילו את האמת ו"התשובה". כביכול? סתם בודקת משהו שזרקו אלי באיזה ויכוח. אשמח לדעה.

או

שהדתיים מהופנטים מאחורי אשלייה שעברה בין הדורות והחזיקה מעמד בגלל שעליה חונכו ילדים והחילונים החליטו שלא מתאים להם להאמין בדברים האלה יותר ומנסים למצוא משהו אחר שינחה להם את החיים. אני לא דתי ואני יודע את האמת הרבה יותר טוב מכל דתי ויש לי יותר תשובות מלכל הרבנים הכי גדולים בעולם ביחד, ההבדל שהתשובות שלי מבוססות על הבנה אמיתי של העולם ושלהם מבוססות על אמונה עיוורת... מה שבטוח, אני לא תינוק שמחכה לגלות את האמת על העולם ואיך הוא עובד וחטאים אני לא עושה, מסיבה פשוטה, שחוץ מרצח, אני לא מחשיב שום דבר חטא. נקודה אחרונה: אם זרקו אלייך את המשפט הזה באיזה ויכוח אז תזרקי להם בחזרה: "החילונים מתייחסים לדתיים כתינוקות שלא חלפה תמימותם. הם שומרים על אמונות תפלות שנכתבו בספר לפני 3000 שנה, הם מגבילים את עצמם באינספור חוקים ומצוות חסרות כל בסיס מוחלט והם אינם יודעים להנות ביום היחיד בשבוע אשר בו יש חופש. אך למרות זאת צריך להתייחס אליהם במידה של סלחנות ורחמים כמו שמתייחסים לתינוק שגדל, עד השלב בו הוא מגלה באמת את העולם ולומד להתמודד עימו לבד".
כמו שאת רואה גם אני יכול להשתמש באותם מילים מנקודת עליונות... אם את לא מאמינה במה שכתבת ובניסוח המחודש שאני כתבתי, אז אני מצדיע לך. אם לפחות אחד מהם גורם לך לחשוב שמשהו בו הוא אמת, אז אני מציע לך לבחון מחדש את אמונותייך, משהו בהן לקוי. במשך יום נעים לך.

טוהרtoar

New member
אני לא רוצה להרחיב

כי אני לא רואה את הפורום הזה כמקום לדיון אבל רק אעיר שהרבה ממה שקורה סביבנו הוא בגלל איבוד אותה התמימות ואני לא חושב שכל הארועים האלה עליהם שומעים לפעמים בחדשות הם חיוביים בלשון המעטה זה מזכיר לי סרט שראיתי בשם "רוזוויל"[או משהו דומה] על עיירה שמאבדת את תמימותה ואמנם הופכת משחור לבן לצבעוני אך לא בהכרח לטובה יותר אם לשקול במשקל סיסמא של מרץ-"יפי נפש-עדיף על שחיתות וגועל נפש" הייתי אומר "תמימות לב-עדיף על רוע לב או גועל לב" ועם כל הנ"ל אין בכך הסכמה שדת=תמימות וודאי שלא חברה דתית=תמימות

כנראה שלא קראת את התגובה שלי עד

הסוף. הבאתי את כל הסיפור הזה של התמימות כתגובה לסיפור הילדים הקטנים שחוטאים (החרדים) שהיה בהודעה הקודמת. כמובן כל זה כדי להראות את הציניות בין שני הצדדים. אם היית קורא את ההודעה שלי עד הסוף היית רואה שייעצתי לה לא להאמין לא בסיפור הדי טיפשי שסיפרו לה ומן הסתם גם לא בהמצאה הדבילית שאני כתבתי... כמו שלא ניתן להאמין שדתיים הם ילדים תמימים לא ניתן להאמין שהחילונים הם אוסף גדול של בורים וכל מה שהם רוצים זה לחטוא!!!!

למעלה