האם זה נכון לתת לגיטימציה לבגידה?

חלקם כן

ברור שהחוקי לא יתן לגיטימציה אבל הורים? כבר שמעתי על מישהי שהאליבי שלה היה הוריה, אמא שלה "כיסתה" עליה. אני לא בטוח שהיא התלהבה מהרעיון (האמא) אבל בהחלט שיתפה פעולה

gimel9

New member
מי קבע שזה חטא ואסור? את? היא?

סודי זה כבר משהו אחר. סודי זה על מנת לשמור על הקיים ואינו קביעה ערכית אלא פונקציונלית. חטא ואסור מונחת עלינו מטעם החינוך ושומרי המוסר החברתי ומוטבע אצל כל אחד מאיתנו כדי להגביר את רגשי האשם שלנו ולהחזירנו למוטב. מי שרוצה לשוב לשם יכול תמיד לשוב למונוגמיה הברוכה. ומי שלא, שיבחר לעצמו את הדרכים לנהל את חייו, בלי שאיש יקבע לו את אמות המידה המוסריות שלו.

חוקי המדינה שאתה חי בה לדוגמא..

חטא קבע בדת אסור דני אישות קטונתי לקבוע כאלה כללים, לו הייתי קובעת אותם אני הם היו שונים בתכלית

gimel9

New member
ומי שלא מאמין בדת ובאלוהים? חוקי

המדינה אינם אוסרים עלי ועליך להיפגש עם המאהב/ת שלנו פעם בשבועיים לשלוש שעות במלון קטן בשולי העיר. ומעניין אילו חוקים את היית קובעת. גם באיראן ששם סוקלים נואפים עדיין הדחפים חזקים גם מפחד המוות.

חוקי המדינה לא קובעים את זה

חוקי הדת הם שוביניסטים. את יודעת שלגבר נשוי מותר לקיים יחסים עם אישה פנויה בעיר זרה? את יודעת שבמדינת ישראל של המאה ה 21 גבר יכול לגרש אישה בוגדת אבל בגידת גבר לא מחייבת אותו לתת גט?

לביאה 5

New member
"צרת רבים נחמת טיפשים "

נכון אנכנו מתנחמים כי אנכנו לא לבד וכנראה שהצורך הזה , בריגוש, באנדנלין , באסור זה צורך פיזי כי הנישואים כידוע הישגרה הורסת כל חלקה טובה " אם לא משקיעים וניכנסים לדיגרה לכמובן מאיליו אז זה מה שקורה מחפשים בחוץ ולא תמיד זה נובע מסקס ........... האמינו לי מניסיון . רק מה שלעיתים משהו מגלה ואז המחיר כבד מאוד מאודדדדד

נשואה1

New member
שאלת מליון ה-$

יש שבטים באפריקה שבהן הנשים חיות עם יותר מגבר אחד.... יש מקומות (כמו באיסלם) שבהם לגבר מותר לשאת יותר מאישה אחת... בנצרות הקתולית- אסור להתגרש ואנשי הדת הקתוליים גם מתנזרים ממין... ביהדות הקדומה- מותר היה לשאת יותר מאישה אחת. הרבנים לא מתנזרים. מצוות פרו ורבו היא אחת המצוות החשובות ואני? בכל התירוצים לעיל סתם חיפשתי להשקיט את המצפון
דרך אגב חתולה, המצפון לא נם אצלי בחורף....

אנטוני2

New member
לגיטימציה?

בוקר טוב זה בדיוק כמו השאלה: האם ניתן להכשיר חזיר? חזיר שיישחט כדין,ויוכשר כדין, לעולם ישאר חזיר ולעולם יהיה אסור באכילה עפי ההלכה, התופעה הזו קיימת ונפוצה מימים ימימה, וכול אחד/ת עושה זאת מסיבותיו שלו, והסיבות לזה רבות ןמגוונות,הנשואין קיימים, מכוון שיש בסיס משותף, מכנים משותפים בסיסיים המאפשרים קיום של זוגיות במסגרת נשואין,יחד עם זאת יש מצבים של חסכים, שהרי הנשואין אינם יכולים לספק מכנים משותפים באופן מוחלט, מעצם העובדה שהאנשים שונים, בסופו של דבר כול אחד/ת הוא עולם בפני עצמו,ובמצב הזה עומדות בפניך שלוש אפשרויות: לפרק את הנשואין, להשלים ולחיות עם המצב, לפתח קשר מחוץ לנשואין, אני בדיעה שהנשואין הם יחד, ממקום של כול אחד לחוד, ועובדתית זה כך,אני בדיעה שכול אחד זכאי לאושר וריגושים בדרכו שלו/ה, אני בדיעה שכול אחד גם אחראי לאושר ולריגושים שלו/ה ,אם הוא/היא מקבלים זאת במסגרת הנשואין טוב, ואם לא שילכו למקום שם הם יקבלו זאת. אני חושב שאם הבגידה תקבל לגיטימציה, היא תאבד מקסמה, שהרי חלק מהקסם נעוץ בעובדה שזה אסור. יום טוב

לדעתי..

זה לא נכון לתת לגיטימציה אבל נוח יותר לחיות בשלום בדרך הזו מאשר להלחם עם דרקונים מלחמת חורמה שאין בה מנצחים רק שותתי דם

enigomontoya

New member
מוותר על הלגיטמציה

לא מתעסק עם המצפון. לא גונב מאף אחד, לא מכריח אף אחד. מה שלא יודעים לא פוגע. ואם המצפון בכל זאת מתעורר, מפנק את אישתי והוא נרגע עד הפעם הבאה.

gimel9

New member
האלו. אני לא זקוק ללגיטמציה שלך.

עם כל הכבוד. אני חי במדינה חופשית ואם בא לי לעשות דברים שאינם פוגעים בך אעשה אותם בלי לשאול את דעתך, אלא אם את תהיי בת הזוג שלי לחטא ואז בהחלט אצטרך לבקש את הסכמתך...

אבל

אנחנו כולנו כאן מסיבה מאוד מסוימת, ביום הדין יהיו שני דברים על כף המאזניים: * מצפון * סיפוק עצמי ואני שואל מה עדיף, להיות שלם עם המצפון אבל להעביר את החיים ללא סיפוק עצמי או להנות בחיים אבל להכביד על המצפון. איש איש ושיקוליו

השאלה מיותרת ... יש לגיטימציה טבעית

לגיטימציה או לא ... זה רק תרגיל מחשבתי הטבע נתן לגיטימציה מי אנחנו שנפקפק בזה ? יש לך את היכולת המעשית ? ממש לא אלה אם כן את שוב מיתממת ! זה בדיוק כמו לשאול ... האים לתת לגיטימציה לזריחה יומית של השמש ... קאפיש ?

צודק ../images/Emo45.gif אבל ...

הבעיה לא נובעת מעצם הבגידה אלה מחוסר עקביות בסדר עדיפות האישי. שינוים תדירים יובילו לשיברון לב כמו שציינת. אני לא בטוח אבל להערכתי הבעיה יותר ממוקדת אצל הנשים.

y007007

Member
אין ספק שזהו משחק מסוכן, היות ואני>

>לפחות עושה את זה ביודעין: מבין את משמעות הגילוי...וההשלכות של הדבר, ובכל זאת ממשיך "לשחק באש" אז כנראה הרצון שלי לכך עיוור אותי בעבר, וכך שום "ניתוח או תרופה" תרפא את העיניין.
חייב את זה צריך את זה...חולה!!!

למעלה