האם זה נכון לתת לגיטימציה לבגידה?

האם זה נכון לתת לגיטימציה לבגידה?

תסתכלו עמוק בפנימה אל תוך נבכי נשמתכם.. האם זה שאנחנו משחקים באש, עושה את המשחק לגיטימי ומותר? משום מה נדמה לי שבין השורות , ההודעות, התגובות הפכנו את "הבגידה" <שונאת את המילה> בזוגיות החוקית שלנו למעשה שצריך להעשות.. ואנחנו הרי אלופים בלתרץ גם למה.. אושר..אהבה..סקס .חיים... האם הסיבות המוצדקות לכאורה שלנו הם אילו שמשקיטות את המצפון מתנומת החורף? הירהורי בוקר ...

שאלה קשה על הבוקר

דבר ראשון - אני מעדיף לקרוא לזה "מחוץ למסגרת" ולא בגידה. האדם אינו יצור "זוגי", אלו הן העובדות. הביטו על אבותינו, הביטו איך חי האדם לפני העידן החדש והביטו על חוקי האיסלם, לגבר יכולות להיות הרבה נשים. עם התפתחות הנצרות הפכו חלק גדול מהמעשים להיות אסורים, כך למשל קילשון האהבה הפך לקילשונו של השטן (אבל החץ של קופידון נשאר) וריבוי נשים הפך לחטא, האדם אולץ להיות יצור שחי בזוג. בעידן המודרני היהדות אימצה את הזוגיות. אנחנו חיים למעשה לא כפי שהטבע יתכוון. ולמה כתבתי את כל זה על הבוקר? כדי לתרץ למה אנחנו פורצים את המסגרת. כדי להסביר שכלאו אותנו בכלוב של זוגיות כדי להצדיק את הבגידות אבל....אלו העובדות.

מי אמר שהכול קל בחיים

על פי מה שמשתמע מדבריך, אנחנו חיים על פי נורמות פריהסטוריות ודתיות?? השוביניזם בולט <ריבוי נשים..זה חייב להיות לפני המהפכה הפמניסטית>

נכון

אנחנו חיים לפי נורמות דתיות - אין בזה שום ספק בעולם הקדום מסיבות סקס היו דבר שבשגרה ורק בעולם המודרני נכנסה איזו "תובנה" שזה לא טוב. כניראה שזאת נורמה שניקבעה ע"י אבותיו של הפירסומאי שכתב "טעם החיים קוקה קולה", שניהם היו אימפוטנטים שהלכו עם פולניות

gimel9

New member
מעשה הבגידה או איך שנגדיר אותו

אינו מעשה שצריך לעשות. הוא מעשה שרוצים לעשות. מי שרוצה. אינו חובה הוא רשות מוחלטת שחייבת להיות זהירה כמובן. וכמו לכל מעשה יש לו את המחיר. כן גם של נקיפות מצפון גם של סכנה לכוויה משני הכיוונים. אבל כמו שיש כאלה שנוסעים לעשות ראפטינג בפפואה ניו גיני, או קופצים לבאנג'י מגבהים מטורפים או רוכבים על אופנועי שטח וג'יפים ועוד ועוד, יש המכורים לאדרנלין של מערכות של חוץ נישואין (ביטוי יותר יפה מבוגדים. נכון?). השאלה היא רק המידה. האם להוציא את כל האנרגיה על חיזורים וחיפושים וזיונים שהוא השחור, או למצוא את מפלט הרגיעה והעונג מידי פעם כדי להטעין את המצברים המתרוקנים שהוא הלבן. ויש כמובן עוד אינספור צבעי ביניים. כל אחד יבחר במה שמתאים לו.

סיפור יפה רותקתי אליו

אממה, לא ענה על השאלה...
מכורים לאנדרנלין...זה גם תרוץ

gimel9

New member
כל אחד מאיתנו אחראי על חייו הוא

והוא שצריך לתת את התשובה לעצמו. לגיטמיציה לקשרים אחרים נותן או לא נותן כל אחד לעצמו לפי השקפת עולמו וצרכיו, ולכן אין כאן נכון או לא נכון לתת לגיטמציה באופן גורף. אני אחראי רק למבנה הנפשי שלי ואינני יכול לקבוע לך או למישהו אחר אמות מידה מוסריות, ואני מצפה ליחס הפוך גם לגבי.

gimel9

New member
הינה בדיוק הנקודה שבה אנחנו לא

מסכימים. השאלה הזו ממש אינדיווידואלית. איש איש לעצמו. רוצה יעשה, לא רוצה לא יעשה. האם החברה צריכה להחליט החלטות ערכיות מה יחסה למעשה שאני עושה או לא עושה בצינעה בדלת אמותי או אמות קן האהבים הפרטי שלי. שתחליט מה שהיא רוצה, ואני אעשה מה שטוב לי.

ובכל זאת..

אנחנו לא חיים בתוך בועה מנותקת מהסביבה.. אני מביטה על השירושרים לדוגמא ..ובוחנת את מה שקורה פה <ואני לא מלינה אני חלק פעיל פה > ונוצרה בי תחושה שמשהו שאמור להיות "חטא"/"אסור"/"סודי" כו' קיבל לגיטימציה. שאולי אפילו הפורום / ריבוי הקשרים החוץ חוקיים עוזרים להשקיט את המצפון אולי..

ועוד אחת קטנה

יש לנו פורום...אנחנו כבר לא בחדרי חדרים, אומנם אינקוגניטו.. אבל פה! ואנחנו לא "מחבאים" את האהבה, אנחנו צועקים אותה בקולי קולות "גאים" בה..משווצים בה..

gimel9

New member
מי גאה? מי משוויץ? מי שצריך תוספת

לאגו הנבול שלו. האם את רומזת שאנשים עושים את זה למען הרושם? לי קשה להאמין. ושוב שכל אחד יבחן את סיבותיו הוא לפני הראי.

ג

תעלעל בדפי הפורום יש שירשור, האם בא לכם לצרוח את האהבתכם, יש שירשור, את מי אתם משתפים ויש את הסיפורים האישיים ואני לא הייתי רומזת שאותם אנשים נבולי אגו או עושים זאת למען הרושם..

נשואה1

New member
יש פה "מעט" צביעות

שכולנו נוטלים בה חלק. בפורום (הזה וגם אחרים) אנחנו יכולים לדבר על הכל (כמעט הכל) די חופשי כי אנחנו מאחורי ניק ולא ממש חשופים. לגיטימציה? בן זוגך החוקי בבית יתן לגיטימציה ל"בגידה"? ילדייך (אם יש לך) יתנו לגיטימציה לבגידה? הורייך יתנו לגיטימציה כזו? ברור שלא. סתם ניסיתי להמחיש. אבל "ג" צודק - איש הישר בעיניו יעשה. יש מקומות שאסור לעשן בהם - ואנשים מעשנים. אסור לזרוק אשפה במקומות ציבוריים - ואנשים זורקים. לא כל מה שאסור אכן מקבל לגיטימציה, אבל אנשים עדין ממשיכים לעשות זאת.

נשואה1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בעצמך נתת את התשובה..... מה רצית? שנחרים את עצמנו?

gimel9

New member
ההבדל הוא כשזורקים לכלוך או מעשנים

סיגריה זה פוגע בכל החברה הסובבת אותנו. בעוד שבגידות קשורות אישית רק לאדם ולמשפחתו שעליה הוא אחראי שווה זכויות.

נשואה1

New member
נכון, אני ניסיתי רק "להמחיש"

עד כמה אנחנו לא שומרי חוק בכלל. לא מחפשת לגיטימציה לכלום. איש באמונתו יחיה.

gimel9

New member
בינינו אין שום חילוקי דעות. חילוקי

הדעות הם עם הצדקנים.

למעלה