האם זה נורמלי?...

BlaT©

New member
האם זה נורמלי?...

לפני כמה ימים הלכתי לפסיכיאטר, הוא אבחן לי הפרעת קשב וריכוז (אני לא בטוחה אם עם היפראקטיביות או לא) ורשם קונצרטה 36 מ"ג. במשך שלושה ימים לקחתי את זה ואמנם הריכוז אכן השתפר, הרגשתי כאילו פתאום נוצרים לי חיבורים בראש ומידע זורם ומעובד בצורה מדהימה, פתאום הפוטנציאל שלי פרץ. אבל היו לזה תנודות קיצוניות - מידי פעם נעשיתי יותר "היפר", מידי פעם נעשיתי אפאתית ועייפה, ולפעמים דווקא לא הצלחתי להתרכז (חשבתי שאולי זה בין שחרור המנות או משהו כזה, כי אחרי ההפוגות קיבלתי מעין BOOST מחודש). אחד הימים כללו חרדה ברמה של התפרצות ה-OCD והחרדה החברתית הקשה שהייתה לי לפני כמה שנים, ושהיום כמעט שכחו לחלוטין. האם זה נורמלי? יכול להיות שזו תקופת הסתגלות של הגוף לכדור או משהו? זה יכול עוד להשתנות? מה אתם אומרים?

BlaT©

New member
כמו כן, ההודעה מלמעלה -

אני בת 16, בכיתה י"א. בעבר הייתי תלמידה מצטיינת מאוד, רק מאיות. שנה שעברה עשיתי 4 בגרויות ויש לי ממוצע של 94.5. הייתה לי בעיה גם שנה שעברה, אבל אני מרגישה שהיא רק הולכת ומחמירה. אני לא מצליחה כבר לשבת בכיתה, אני לא מצליחה לעשות כלום - לא מצליחה לעקוב אחר חוט המחשבה שלי, הוא רץ כל כך מהר וללא שליטה. לפני כשנתיים וחצי חוויתי התפרצות קשה של OCD וחרדה חברתית, שהיום כבר כמעט נעלמו לחלוטין, אבל מאז רק החלו הבעיות האלה. לפני כשבוע הלכתי לפסיכיאטר, הוא אמר שיש לי הפרעת קשב ורשם לי קונצרטה, לקחתי שלוש פעמים, אבל אני עדיין לא בטוחה איך זה משפיע עליי, יש לזה תנודות קיצוניות. אני מודאגת מהשנה.. הלימודים נמצאים בראש סדר העדיפויות שלי אבל מלבד במתימטיקה (5 יח"ל) אני לא עושה כלום, ולא כי אני לא רוצה. היועצת בבית הספר יודעת והיא מדברת עם המורים, אבל כמה הם יוכלו להתייחס אליי כשאני נראית כאילו שאני לא עושה כלום, רק דיבורים, וגם לא מצליחה במבחנים כל כך? לפחות לא עד כמה שאני יכולה, הרי פעם הייתי פשוט מבריקה (איך זה יכול להיות אם תמיד הייתה לי הפרעת קשב?...). אני לא כל כך בטוחה מה אני שואלת. אבל אני ממש מודאגת וקצת מיואשת מעצמי, אין לי מנוחה, אני חיה מדיכאון לדיכאון. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ואני לא רוצה ללכת לאיבוד, בכלל אבל בעיקר עם הלימודים, כי הם לא מחכים, הזמן רץ... ובימים אלה אני ממש מרגישה שאני לא יכולה לתפקד. מבחנים חשובים מתקרבים, למשל אחד מחר ואפילו לא התחלתי ללמוד, כי אני פשוט לא מצליחה... אני אובדת עצות. אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי. מה אתם אומרים?

pazro

New member
כל מה שתיארת הם תופעות לוואי נורמלי

נרמליות ביותר. הרטלין (זהוא החומר הפעיל בקונצרטה) הוא חומר עם שלל תופעות לוואי לשרוב עוברות לאחר שימוש יום יומי של 3-4 שבועות. ואחר שהגוף מתרגל לרטלין כמעת ואין יותר תופעות לוואי. הקונצרטה היא כדור עם מעט תופעות לוואי, שווה לנסות לכחת אותו במשך תקופה ואז לראות איך מרגישים איתו.

zivadina

New member
קונצרטה

אכן, יש אנשים שאצלם הקונצרטה מתפרקת במנות של "ריטלין רגיל", דהיינו, 3 פרוקים של בערך 4 שעות כל אחד. (קונצרטה היא ריטלין בשחרור מושהה ל-12 שעות). ידוע לי שתופעות לוואי של קונצרטה יכולות לעבור אחרי שמוש של כ-3 שבועות, אבל אינני בטוחה שתופעת הלוואי המסוימת הזאת אכן עוברת. בכל מקרה, בגלל ה-ocd, הייתי הולכת מהר לפסיכיאטר כדי לשקול שינוי תרופה. יש אנשים (מעטים) שריטלין גורם להם פסיכוזה. חשוב לטפל בעצמך מהר כדי לא להחמיר את הבעייה, ותשאלי את הפסיכיאטר אם כדאי להפסיק את הקונצרטה עד הבדיקה אצלו. בריאות הנפש חשובה יותר מן הריכוז! בבקשה תספרי לנו מה החלטת לעשות.

BlaT©

New member
אז ככה -

אזרתי אומץ ולקחתי שוב, היום ואתמול בקושי הרגשתי תופעות לוואי פיזיות (מלבד חוסר תיאבון קיצוני) ורק הייתה עלייה ברמת החרדה, אבל לא ברמה שהייתה ביום שישי ויש לי הרגשה שאני אצליח להתמודד עם זה ולהוריד את זה בחזרה - אם הצלחתי מה שהצלחתי עם הOCD עד היום, אני אוכל גם עכשיו במהרה, וזה בטח גם יחזק אותי עוד יותר. אם יקרה שוב מה שקרה שבוע שעבר אני אפסיק מיד, אבל בינתיים אני אופטימית. העניין הוא שאני לא חושבת שזה משפיע עליי מספיק. אבל מוקדם מדי כדי לדעת בבירור. תודה רבה

BlaT©

New member
תודה...

ואני באמת מרגישה שכבר עכשיו התופעות שהיו ירדו מאוד. מצד שני אני לא בטוחה אם זה משפיע עליי ברמה מספקת.

05 מיכל

New member
סבלנות...

ייתכן שזה לא מספיק, ייתכן שבהמשך תזדקקי למינון יותר גבוה. אבל את מוכרחה לתת לגוף שלך קודם להתרגל למינון הזה. כשייגמרו תופעות הלוואי של ההסתגלות קחי לך קצת זמן להתרשם מהתועלת שזה מביא. אם עדיין תחשבי שזה חלש, ייתכן שהרופא ירשה לך לנסות מינון קצת יותר חזק. אבל שוב, בזהירות, ולא לפני שנתת לגוף שלך גם קצת זמן בלי שינויים נוספים. יש לו עכשיו מספיק...

zivadina

New member
מזכירה לך שאת חייבת מעקב צמוד

של פסיכיאטר. יכולים להיות נזקים שימנעו ממך את השמוש בקונצרטה בהמשך. לא חבל? בכל מקרה, אם משקלך עולה על 30 ק"ג, זה עלול להיות מינון נמוך.

BlaT©

New member
אני שוקלת 45 :-O

איך זה שהוא נתן לי מינון כל כך נמוך? :-O ואני במעקב, יש לי תור עוד שבועיים (שלושה שבועות מתחילת הכדור). איזה נזקים יכולים להיות?

zivadina

New member
זה מינון הגיוני למבוגר

כי ברוב המקרים, מבוגרים צריכים מינון נמוך יותר מאשר ילד, יחסית למשקלם.

למעלה