האם זה לא מוזר....

b i n

New member
האם זה לא מוזר....

מכל המלכים הפוטנציאליים בווסטרוז, ברור (לדעתי) כי סטאניס הינו מועמד גרוע. אין לו את האישיות הנדרשת וגם לא יועצים טובים (כדוגמת טייוין לאניסטר שהיה מושל במקום ג'ופרי, שגם הוא מועמד גרוע). אף על פי כן, הוא המלך היחיד ש"עושה את המעשה הנכון" והולך לחומה להתייצב להגנתה. יש מספר רמזים במהלך 3 הספרים הראשונים שהסכנה האמיתית הינה מצפון לחומה, מ"האחרים". לדעתי הבולט בהם הינו הטקסט שהשבויה מהפראים (אושה נדמה לי) אומרת לבראן על מסע המלחמה של רוב (ציטוט חופשי מהזיכרון:) " הוא הולך לכיוון הלא נכון, עליו לפנות צפונה ולא דרומה". כמובן, שלנו כקוראים יש עוד ידע על התקפות האחרים על המשמר. בקיצור, מדוע לדעתכם דוקא סטאניס הוא היחיד שמוכן לבוא להגנה ולא אף אחד אחר ומה זה אומר עליו? האם זה יעזור לו לטעון למלוכה או רק לזכות במוות מכובד?

הלדין

New member
סטאניס הוא דווקא בחירה טובה

סטאניס הוא מנהלן שהולך לפי הספר ויודע מתי צריך להתכופף. ווסטרוז זקוקה לאדם כזה שימשול בה. בהיעדר טייוין, סטאניס הוא החלופה הטובה ביותר. הסיבה לכך שהוא נענה היא שילוב של ריאליזם פוליטי עם תסביך משיחיות קל. הצפון הוא המקום היחיד בו הסמכות המרכזית נעלמה ואדם חזק וחכם יכול להיכנס לתוך החלל שהותירו מאחוריהם הסטארקים. אני משער שסטאניס שקל כבר זמן רב אחרי החתונה האדומה אם להפליג לצפון והצהרתו של דאבוס רק עזרה לו להכריע סופית בעניין. כמובן, סטאניס תככן לא מוצלח במיוחד אבל גם אחיו רוברט היה כזה והוא משל בווסטרוז 15 שנה. עם זאת, סטאניס עשה זאת משום שחובתו של המלך להגן על נתיניו - זו הדרך בה פועלת השיטה הפיאודלית - ביריון א' מבטיח לבני החסות שלו שייגן עליהם מפני ביריון ב' ובתמורה עליהם לשלם לו בשירותים אלה ואחרים ואולי אף לעזור לו להילחם בביריון ב'. לגבי עתידו של סטאניס, רק מרטין יודע...

סטניס והדבר הנכון

מצד אחד, לאן כבר סטאניס יכול ללכת. דרגונסטון תיפול בכל מקרה וזה עניין של זמן. מצד שני, בין כל היועצים הגרועים של כל המלכים, לסטאניס יש את אביר הבצל שבמקרה אז לומד לקרוא ובמקרה נתקל במכתב שנשלח אל כל הטוענים למלוכה ולא מגיע לאף אחד מהם ובמקרה יש לו גישה ישירה לסטאניס שמשוכנע על ידי מליסנדרה שהוא אזור האי ואזור האי כידוע נלחם באחרים אז... ג'פרי בטוח לא היה הולך לשם, טיוויין "ריאליסטי" מדי להתייחס לחומה, רוב.. כבר מת בכל מקרה, באלון סתם שודד ומי עוד?

לדעתי הסיבה שדוקא סטניס הולך לצפון

נעוצה לא בכושר המנהיגות המדהים שלו, או בראייתו את העתיד, אלא בכך שהוא עובד יד ביד עם (או יותר נכון מובל על ידי) מליסנדרה. אני כבר לא זוכרת למה, אבל הרושם שקיבלתי הוא שמליסנדרה, מדברת כל הזמן על כך שהמלחמות בין המלכים השונים זה דבר קטן ושולי ושיש אוייב אחר שצריך לדאוג ממנו, אויב שרק אל השמש שלה יכול לו.(וזה גם נשמע הגיוני לאור העובדה שהאל הזה מסמל אש, כשהקרח והחורף הם האויבים שיש להילחם בהם. וזו גם הסיבה שהיא מראש נכנסת לכל ענייני ה"דיומא" האלה, של המלחמות הקטנות והקטנוניות בין בני האדם על מנת שבבוא העת יוכתר המלך שידע לתת את ליבו לסכנה הגדולה שאורבת בצפון. (או לפחות יסכים להקשיב לה ולאל שלה ולמלא את רצונם - הככל הנראה נכון) אם אינני טועה, כשדאבוס מספר לסטאניס על המכתב - מליסנדרה נמצאת שם גם, וככל הנראה היא זו שמשכנעת את סטאניס לעזוב הכל וללכת לצפון כדי להילחם באויב האמיתי, שבגללו היא מתעסקת בכל הזוטות שהיא מתעסקת בהם מלכתחילה.

הלדין

New member
לדרקון יש שלוש ראשים

קודם כל, החרב של סטאניס קסומה בלי שמץ של ספק. המלומד אאמון רואה את דאני כהתגלמותו בשנית של אזור בהאי ולכן יש לקחת את דבריו לגבי סטאניס כמוטים. שנית, סטאניס הוא טארגאריין דרך שתי השושלות - מייסד השושלת היה אחיו הממזר של אאיגון הכובש ואמו של סטאניס הייתה אחותו של אאיגון החמישי. שלישית, וזו אומנם ראיה נסיבתית, לדרקון יש שלוש ראשים - כך שייתכן ולצד אזור בהאי אמורים להיות עוד שני אנשים. רביעית, מרטין לא היה מבזבז על סטאניס כל כך הרבה זמן אם הוא לא היה דמות חשובה. וחמישית, וחשוב מכל, מרטין אוהב טארגאריינים - כך ששמור לסטאניס תפקיד מכובד בעתיד.

אבל הוא בהחלט מבזבז זמן ../images/Emo58.gif

ראה כל הפרקים של Brienne בארצות הנהר בשביל להיאכל ע"י Biter בסופו של דבר.... אהההההה!!! מיותר! ועוד אחרי שהתחלתי להתחבר אליה!

החרב שלו קסומה?

היא מפיצה אור לא אמיתי, ולא מפיצה חום, שזה תנאי הכרחי לחרבו של אזור א'האי...

הלדין

New member
זה עונה לדרישות הבסיסיות

ממתי חרבות רגילות מפיצות אור? החרב קסומה אך בקסם מהסוג הלא נכון, ככל הנראה. גם החרבות הואליריאניות קסומות וקשה להבחין בינן לבין חרבות רגילות מלבד איכותן (נאמר שהשתמשו בקסם על מנת לחשל אותן). תמיד אפשר להשתמש בדאני על מנת להכין את חרב מתאימה יותר לדרישות (אם כי בהתחשב במרטין, זה בטח יהיה אחד ממאהביה של דאני שימות על מנת להכין את החרב ההיא. היא מספיק אכזרית ואנוכית בשביל זה). ובריאן לא מתה. היא עדיין לא סיימה את התפקיד שלה בעלילה - להרוג את סר ג'יים לאניסטאר.

אההה!!!! הרס!!!!

לא סיימתי, ואמרתי את זה כשרק סיימתי את הפרק שבו היא מתה... מצטער, אבל אני קורא לאט - מעט מדי זמן בגלל העבודה...

הלדין

New member
זוהי רק תיאוריה.

אף על פי שזה הדבר היחיד שמסביר למה מרטין היה סבור שקו העלילה של בריאן חיוני. הייתי רוצה לגלות מי היו ה-POV שמרטין תכנן ל-"משתה לעורבים" המקורי שאמור היה להתרחש לאחר חמש שנים. הוא בטח יגלה את זה רק כשהסדרה תושלם והוא יוכל לספר לנו את כל הדברים ששמר בבטן שלו במשך כל השנים האלה. מצד שני, מרטין נהנה מדי מבניית העולם - כך שעשויה להיות לו בעיה להיפרד מהעולם הזה.

לגוטל

New member
לדעתי לא הבנת טוב את מרטין

סטאניס וטיווין הם המועמדים הכי טובים לשלוט בווסטרוז. ועוד טיווין בכלל הכי טוב לתפקיד, ואם לא שמת לב לזה (מרטין אומר בבירור הרבה פעמים) אז ממליץ שתבדוק שוב. אם הייתי בווסטרוז לא הייתה לי סיבה ללכת לחומה בגלל שמועה על האחרים שלא שהפכו כבר לאגדה להפחיד ילדים. סטאניס הלך לחומה כי אם היה נשאר כוחות טיירל-לניסטר היו עושים עליו מצור או משמידים אותו. שיגיד מה שהוא רוצה, בתכלס לא הייתה לו אפשרות אחרת, חוץ מדורן שזה היה סיכון ואין ספק שהוא ידע על עיסקת מירסלה שטיריון עשה איתם.

למעלה