האם זה כזה אסון ???????????

דרדרינה

New member
האם זה כזה אסון ???????????

שלום לכולם, בשתי מריבות האחרונות שלי עם בעלי ,שהיו מריבות מאד מאד קשות,בהן פגעתי בו מאד,ואז מעצבים (בשני המקרים) ,הוא קילל אותי "כוס אמק ערס". יש לציין שאני פשוט הזדעזתי, במיוחד בפעם הראשונה,ולא דברתי איתו כמה ימים,והוא ממש התנצל והצטער ,ואמר שזה לא היה בסדר,וזאת הייתה טעות. יש גם לציין שהוא לא בן אדם אלים בכלל,ממש עדין ומתוק,אבל עדיין יש בי מין פחדים שכאלה: 1.האם זה אומר שאין בינינו כבוד? שאם הוא הגיע למצב כזה של קללות אז הוא מזלזל בי? 2.זה שהוא כ"כ הבטיח לי שזה לא יחזור ובכל זאת חזר,האם זה מראה על דפוס כלשהו? מה שאני רומזת האם יש לי מה לחשוש לשנים הבאות? 3.האם היה נכון מצידי להציב אולטימטום שאם אנחנו לא הולכים לייעוץ בעקבות המקרים,אז אני רוצה להתגרש? אשמח לשמוע את חוות דעתכם,במיוחד אם יש כאן איש מקצוע. תודה.

כן זה אסון לדעתי../images/Emo122.gif

מריבות קשות מוציאות את כל הרוע מבן אדם, וזה יחזור בודאי בכל מריבה ומריבה, ולכי תדעי מה אחרי זה..אולי סטירה קטנה.. התנצל כן..כולם מתנצלים !! למה בכלל הגעתם למצב של מריבה כזאת קשה? אולי דרך התשובה הזאת תגיעי לתובנה של כל היחסים שלכם ... אגב....את אומרת שהוא עדין ומתוק..מממממ זה לא נשמע ממש ככה.. לא יודעת בקשר ליעוץ אבל אני אישית הייתי שואלת את עצמי מספר שאלות.

dudumagic

New member
לדעתי...

לדעתי מריבות קשות הם אלה שגורמות לאדם להיות כזה דבילי הוא רק דבילי בפה המסריח אבל לעולם לא יהיה אלים קורדם צריכים לחשוב איך בכלל הגעתם למצב הזה ? מה הביא אותו למצב של קללות ? אני לא רוצה להתייחס למצב הפסיכודלי שהגיע אליו בן הזוג ... כי במצב הזה גם את אשמה את צריכה להסתכל על עצמך במראה ולהגיד ... למה הבאתי אותו למצב הזה כי הרי נאמר כבר " אישה בונה אישה הורסת"

seeyou

New member
אולטימטום ?

אני לא דוגל בשיטה שלך... אולטימטום זה מקובל במלחמה גם לא הייתי מסכים להניס גורם זר-אפילו מומחה ביני לבין אישתי אם אנו לא מסוגלים להשלים-להבין אחד את השני-או לא רוצים להבין אז אף אחד אחר לא יעשה במקומינו את המלכה... זוגיות זאת מסגרת לא שיוויונית עם הרבה פשרות לפני מילים של אהבה או מתנות או סקס טוב צריך ליסד כבוד הדדי! נכון להיום אצלינו לא היו מריבות מאד מאד קשות,והשתדלנו מאוד מאוד לא לפגועה בכבוד של השני למרות חילוקי הדעות מילה יוצאת-לא ניתנת להחזירה והיא חודרת עמוק במוח של הדם. זה לא חשוב מה המילה שנאמרה חשוב איך הוא מפרש את זה.. יוסי

רונתי

New member
הבעיה בטוח לא פעמיים של ניבול פה

אלא הרבה יותר עמוקה. כל אחד בשעת רוגז מוריד את רמתו. זה ממש לא חייב להוביל למכות כמו שסיגריה לא מביאה לשימוש בסמים. כדאי שתפתרי עם עצמך ואחר כך איתו את הבעיות מהשורש. מה שבטוח זה לא סוף העולם, אולי לא נעים, מכעיס אבל פעמיים בשעת רתיחה? נו באמת.

את מתארת מצב

שאנו לא יודעים את הרקע שלו אולי לא נתת לו לבטא את עצמו, אולי לא הבנת בכלל מה הוא רוצה ומתסכול מוחלט יצא לו המשפט הזה.. אני לא חושבת שיש זלזול בך בגלל משפט כזה- גם אם הוא לא במקום. אולטימטום לא עוזר- ולרוב מכניס למצב של אי אכפתיות.. את יכולה ללכת לבד ליעוץ לשמוע, לספר לו מה דעת היועצ/ת ואולי כך למשול אותו לשם (כמובן אם שיחות בינכם לא משפר את המצב)

מה יותר חמור - פגיעה קשה או קללה?

את כותבת כך: "בשתי מריבות האחרונות שלי עם בעלי, שהיו מריבות מאד מאד קשות,בהן פגעתי בו מאד...". הקללה שהפטיר כלפיך באה כתגובה ספונטנית לפגיעה שחווה. בן אדם שיודע להתנסח יכול להרוג במילים "יפות" מבלי לנבל את פיו. אז מה יותר חמור? מי התחיל ראשון? מיהו זה (או בעצם זו) שיכול לשנות את מהלך הויכוח הבא ולהופכו לענייני יותר? אני מקווה שתחשבי קצת. בהצלחה.

adam33

New member
אדם ניכר

בכוסו בכיסו ובכעסו.. ניראה לי שלמרות שאסור לקלל ולהשתמש בביטויים מכוערים גם במריבות שנכם אשמים הוא בכך שלא ידע להפסיק ולהגיב שניה לפני הקללה ואת שידעת לחמם אותו ולא לומר לעצמך אני ארגע ואשיב לו כשאהיה מוכנה לכך.. רכישת כלים למריבה אינה דבר של מה בכך ואם אתם באמת רציניים ורוצים לשקם את היחסים בנכם.. יש סדנאות מיוחדות לכך..והן מציעות כלים להתמודדות ולא לגרושין..

דרדרינה

New member
תודה רבה

נתתם לי המון חומר למחשבה. אני באמת יכולה לפגוע קשה עם מילים יפות,והוא לא יודע להתנסח כ"כ בשביל להחזיר באותה מטבע,לכן כנראה הוא קילל. אני שמחה שחלקתי איתכם ושנתתם לי חומר למחשבה. מישהו יכול להמליץ לי על סדנא טובה או על יועץ טוב? תודה מראש.

למעלה