האם זה ייתכן-

האם זה ייתכן- לפני זמן מה קיבלתי איזה מייל עם כל מיני ידיעות מפתיעות על היקום ועל הטבע. ביניהם היתה איזו ידיעה שאני לא בטוחה בנכונותה.

הנה מה שהיה כתוב:

קיים כוכב לכת שמכוסה בקרח נשרף. לא יבש, אבל חם מאוד. על פני כוכב לכת זה, הנקרא Gliese 436 b, הטמפרטורה נשמרת על 300 מעלות צלזיוס, אך הקרח לא נמס. זה הודות לכוח הכבידה - הוא כל כך חזק, שדוחס את המים ושומר אותם במצב מוצק.

האם יתכן קרח ב- 300 מעלות בגלל כוח הכבידה?

מי יענה לי על השאלה ששאלתי אתמול? 92 קוראים ואף תשובה. אולי יניב?. אני מצרפת את השאלה עוד פעם בעקבות ידיעה שרצה במיל.

קיים כוכב לכת שמכוסה בקרח נשרף. לא יבש, אבל חם מאוד. על פני כוכב לכת זה, הנקרא Gliese 436 b, הטמפרטורה נשמרת על 300 מעלות צלזיוס, אך הקרח לא נמס. זה הודות לכוח הכבידה - הוא כל כך חזק, שדוחס את המים ושומר אותם במצב מוצק.

האם יתכן קרח ב- 300 מעלות בגלל כוח הכבידה?

הפרבולה

New member
כנראה שכן לפי הקישור הבנתי שלפי דיאגרמות פאזה של מים אז בלחץ מאד גבוה של מיליארדי אטמוספירות המים יהיו במצב מוצק גם בטמפרטורות גבוהות לפחות עד 1000 מעלות קלווין .

http://www.lsbu.ac.uk/water/phase.html

tamirzak1

New member
ככל שהלחץ על המים עולה כך גם הטמפ' שלו. ב בלחץ גבוה מאוד המים הופכים לקיטור , מכאן שככל שכח הכבידה גבוה יותר כך הם חמים יותר.
קרח בטח שלא אלא אם כן התנאים באותו כוכב שונים.

דרך אגב , ככל שהלחץ קטן ומתקרבים לואקום כך טמפ' הרתיחה יורדת. נחמד לראות קיטור בטמפ' של 37 מעלות צלסיוס ולא רק ב-100.

האם המים הופכים לקיטור בלחץ גבוה? לדעתי המים הופכים לקיטור בלחץ נמוך. אם אדם נופל ממטוס באמצע הלילה רק אלהים יכול להציל אותו, כי בטמפ 37 מעלות נוזלי גופו רותחים, (בגובה שיוט של מטוס).

למעלה