האם זה חשוב?!

האם זה חשוב?!

איך לפי דעתכם אנחנו מחלטים אם דבר מסויים הוא חשוב או לא, או בוחרים ליחס לו חשיבות? יש לזה "כללים" ברורים? מה שחשוב לי הוא לא בהכרח מה שחשוב לך..

יש פה בחירה?

משהו שמעסיק אותנו הוא באופן טבעי בעל חשיבות גבוהה, בין אם אנחנו רוצים או לא. אני מניח שההשפעה שיש לזה על החיים שלנו, הרמה שבה זה מתחבר לעולם הפנימי שלנו (כלומר, עד כמה זה נוגע בדברים שמעניינים אותנו), וההתעסקות של החברה סביב נושא מסוים, אלה שלושת הפרמטרים העיקריים למה מעסיק אותנו ועד כמה הוא חשוב בעינינו.

כן..

אני מסכימה עם הטענות שלך אבל אני חושבת שחסר משהו. כתבת שמידת החשיבות שאדם מיחס לדבר/אירוע מסויים נובע ממידת ההשפעה שלו על חיינו. אני מסכימה לגמרי עם הרעיון, אבל יצא לי לחושב על המצבים שאין לאדם/קבוצה מידת קרבה לאותו גורם. גם אז ניתן להגדיר אתו כלא חשוב? לדוג'- אני אתייחס למצב הבטחוני-מדיני בארץ. אני מניחה שיש אנשים [+- במרכז לפחות] שלא מרגישים [לצערינו] משהו מיוחד בנוגע למבצע בעזה, אז לפי מה שאתה אומר, מפני שהמבצע לא היה בעל השפעה על אותם אנשים הוא לא מוגדר כחשוב? אלו דברים/מצבים/רצונות כל דבר ניתן להגדיר כחשובים בכל מישור? [מעבר לתאוריית הצרכים של מאסלו P: ]

לכן הוספתי

שיש השפעה רחבה גם לרמת העניין שלנו בנושא, ולרמת הבאזז שיש סביבו, כלומר התעניינות הסביבה. המלחמה בעזה אמנם לא השפיעה על חיי האנשים בתל אביב בצורה ישירה (כלומר- אף אחד פה לא שבר את השיגרה שלו), אבל היא בהחלט השפיעה במישורים אחרים- שידורי טלוויזיה, כל אתר באינטרנט מוצף בחדשות האלה, השיח היומיומי הוא בעיקר על זה. אלו אמנם לא השפעות ברמה של לברוח למקלטים כל הזמן, אבל זו בהחלט השפעה במידה ניכרת.

yaakii

New member
אין כללים,

כמו שאין כללים ל: מה מנקץ לי, מה מיוחד לי וכד'. משתנה מאדם לאדם, מסיטואציה לסיטואציה.

פירמידת הצרכים של מאסלו

לא יודע אם את מכירה או לא , בכל מקרה הינה קישור (זה קצת יותר למטה) . נכון שזה לא עונה על כל חלק בשאלה שלך אבל אני רואה ב"חשיבויות" של האדם כחשיבות ראשונית לצרכים בסיסיים (כמו שינה ביטחון, אוכל וכו') .. וכן הלאה דרך מדרגות הפירמידה עד למימוש עצמי . המימוש העצמי הוא שונה מן אדם לאדם ולכן ישנן חשיבויות שונות. על הדרך למימוש עצמי כבר אפשר לדבר : האם החברה מגדירה כיצד יתפתח המימוש העצמי ? האם זהו האדם ? אבל זו כבר שאלה אחרת.

האדם מגדיר את המימוש העצמי

והחברה מגדירה, מתוך כוונה או שבלי כוונה, את האדם.

למעלה