האם זה חלום צלול ?

האם זה חלום צלול ?

קרה לי כמה פעמים ואני לא יודעת אם זה נכלל בחלומות צלולים. אני יושנת וחולמת ובחלום אני מודעת לכך שאני חולמת. הכל נראה מאוד מאוד מציאותי, אני לא זוכרת בדיוק מה יש בחלום כשאני קמה, אבל כשאני חולמת הכל נראה לי ממש שאני יכולה לגעת, להריח, להרגיש, ממש כאילו שאני ערה. שאני בחלום, אני מאוד מפחדת ועושה כל המאמצים להתעורר אבל אני לא מצליחה. אני מנסה לצעוק שישמעו אותי ויעירו אותי, אבל כמעט ולא יוצא לי קול מהפה, ואם כן ממש חלש חלש אחרי ממש התאמצות ניכרת, אני מנסה להזיז את הגוף ולא מצליחה ובאופן כללי אני מרגישה שממש רע לי ואני מפחדת ורוצה להתעורר מהחלום. בפעם האחרונה קרא לי שבחלום (אם זה באמת חלום צלול), חלמתי שאחרי מאמצים כן הצלחתי להתעורר וכאילו אני כבר במציאות, ואז התברר לי שבעצם לא התעוררתי ושוב כאילו התעוררתי מחלום אחד לחלום שני. זה משהו מאוד מוזר שקשה לי להסביר. בסוף כאשר הצלחתי להתעורר סופית, בחנתי את הדברים מסביב כדי להיות בטוחה שאני כבר במציאות ושלא התעוררתי חלילה שוב לחלום שלישי, ואז איכשהו התברר לי שזאת כבר המציאות. אבל היו כמה דקות של בלבול עד שהתחלתי להתרגל למציאות שוב. בקיצור - זה עושה לי ממש רע ואני לא רוצה לחלום חלומות כאלה יותר. אני מפחדת מזה. מה אפשר לעשות ?

makron2

New member
שלום...

"בחלום אני מודעת לכך שאני חולמת" - נשמע כמו חלום צלול "אני מאוד מפחדת" - צריך להתמודד עם הפחד ועם ההתמודדות החשש יפחת ותרגישי יותר בטוחה,בעקרון זה המקום הכי בטוח שאת יכולה להיות בו,אפילו יותר מסתם ללכת ברחוב. "כאילו התעוררתי מחלום אחד לחלום שני. זה משהו מאוד מוזר שקשה לי להסביר." - זה קורה וזה נקרא התעוררות כוזבת,ורצוי לעשות בדיקת מציאות כדיי לוודא האם ההתעוררות היא סופית. "אני מפחדת מזה. מה אפשר לעשות ?" - להתמודד,מה בדיוק מפחיד אותך? בכול מקרה צריך רק לחכות והחלום יגמר,רק צריך לקחת את זה בקלות ולהשתמש בחלום וקצת כיף במקום לסבול - להתחיל מחדש ולשנות את הסוף :)

תודה. איך עושים בדיקת מציאות ?

וכשאני מרגישה כלואה בחלום וממש עושה מאמצים חזקים להתעורר, זה בעצם שריפת אנרגיות לחינם, או שכן אני יכולה לעשות משהו כדי להתעורר מהר ככל האפשר ? ועוד דבר שמעניין אותי - כאשר אני בחלום צלול ומנסה מאוד להתעורר ומנסה לצעוק ולהזיז את השפתיים ולהוציא קול, האם מישהו שיעמוד לידי יראה בשינה שלי משהו יוצא דופן, חוסר נוחות, או עוויתות, או מבע מסויים של מצוקה על הפנים ? ושאלה ממש ממש אחרונה - למה יש חלק שחולמים חלומות צלולים וחלק לא ? על מה זה בעצם מעיד שחלק מהאנשים יכולים לחלום חלום צלול ?

makron2

New member
הסבר...

יש באתר הזה http://planet.nana.co.il/lucidity/ יש בדיקה שאני מעדיף והיא לבדוק אם אפשר לנשום דרך האף שהאצבעות סותמות אותו,יש לעשות בדיקה עם תשומת לב לתוכן שלה. "שכן אני יכולה לעשות משהו כדי להתעורר מהר ככל האפשר ?" - יש פעמים שזה מצליח ויש פעמים שפחות,להפעיל רצון זה החלק החשוב,לי זה עובד רוב הזמן. - אבל בגדול זה מיותר כי אפשר להנות גם מהמצב הזה. "מישהו שיעמוד לידי יראה בשינה שלי משהו יוצא דופן" - לא,הגוף עצמו רדום לגמריי. "מה זה בעצם מעיד" - אני מניח שאחד הדברים שזה מעיד על תשומת לב/מודעות גבוהה לחלומות,וכולם יכולים לחלום צלול.

תודה. נראה לי שהכי קל באמת

זה המבחן שאתה אמרת לסתום את האף ולראות אם אפשר לנשום. השאלה אם אני אזכור את זה בחלום ..
הבנתי שיש אנשים שנהנים מחלומות צלולים, האמת שאני לא. ואני לא רוצה יותר לחלום חלום כזה. אני גם חושבת שזה מאוד מסוכן, כי אנשים שחושבים שהם עדיין בחלום ובעצם הם כבר התעוררו, יכולים לעשות דברים מאוד מסוכנים כמו לקפוץ מהחלון בנסיון לעוף, לנסות דברים שהם נגד החוק והשמים הם הגבול. הגבול שבין חלום למציאות הוא גבול מאוד דק ומסוכן ואני חושבת שאפילו זמן של חוסר שפיות זמנית. מקווה שלא אחלום שוב. לילה טוב

makron2

New member
המשך...

"האמת שאני לא" - אני בהתחלה גם חששתי ובחלומות היו לי דברים דיי מפחידים אבל עם הזמן וההתמודדות זה נעלם לגמריי והחצלולים הפכו לזמנים של כיף וחופש. "יכולים לעשות דברים מאוד מסוכנים כמו לקפוץ מהחלון בנסיון לעוף" - לכן יש המלצה לבצע בדיקות בתור פעולה ראשונה בחלום וגם שמתעוררים רצוי לבצע בדיקה. "זמן של חוסר שפיות זמנית. " - בדרך כלל בחלום רגיל קורים גם דברים שבמציאות יהיה מוזר ומסוכן להתקל בהם,כל עוד שיודעים שמדובר בחלום אז הכול ברור וגם אפשר במקום לבצע דברים מסוכנים רק להסתובב ולבחון את הסביבה. - מדובר במציאות פנימית שהיא חלק מכולנו ויש לכבד את זה. מה יותר שפוי לחלום ולחשוב שזו המציאות או לדעת שמדובר בחלום בלבד,בכל מקרה חלומות צלולים הם רק חלק קטן מהחלומות שלנו והם נשכחים די מהר.

tau13

New member
זה בדיוק מה שקורה לי...../images/Emo13.gif

אין מה לעשות חוץ מלהנות מזה...

silverhawk

New member
תראי...

אני בספק אם תוכלי לגרום לעצמך להפסיק לחלום חלומות צלולים. בסופו של דבר, זו תופעה טבעית, בדיוק כמו חלום רגיל, גם אם שכיחה פחות. יחד עם זאת, מה שאת כן יכולה לעשות ואף מומלץ שתעשי כן, זה לנסות ולהפיק את המירב מהם. לטעמי, בסוף תגלי שזה היה רק לטובה. הפחד שאת חשה במהלך החלום ניתן בהחלט לשינוי. את רק צריכה להבין ולקבל החלטה שלמעשה, אין מה לפחד. חלומות צלולים, כאמור, הם תופעה טבעית לחלוטין ואין בהם שום סכנה (בעוד שיתרונות רבים, יש גם יש). בפעם הבאה שאת מקבלת מודעות בחלום, נסי לעצור ולהרגע. זכרי ששום דבר לא יכול לפגוע בך ושכל או כך, הוא ייגמר די מהר. ברגע שתצליחי להפנים את ההבנה הזו, הכל ישתנה. עד אז, את יכולה גם לנסות להשתמש בשיטות על מנת להעיר עצמך באופן אקטיבי - פשוט שכבי על מיטה בחלום, עצמי עיניים וספרי לאחור מ-5. כשתפקחי אותן, סביר להניח שתהיי ערה. אחרי שתוכיחי לעצמך את זה, אולי יהיה לך גם יותר קל להפסיק לפחד מהחלומות. זהו בדיוק מסוג הדברים שעדיף להפסיק לנסות ולהלחם בהם ולאמצם במקום זאת. אני מבטיח לך שלא תתחרטי על כך.

למעלה