האם זה חוקי

hacker_il

New member
האם זה חוקי

יש אתרים שמאפשרים להעלות קבצים לשרת כולל קבצי SERVER(ASP) אם העליתי קובץ כזה וככה ראיתי קוד שלא כלכך מעונינים שאני אראה אפשר לעשות לי משהו? או שזה בעיה שלהם שהאתר לא מאובטח מספיק טוב

uzi2

Active member
זו שאלה מאוד לא פשוטה.

אני אדגים במספר סיטואציות אפשריות, מהקלה לכבדה: 1. מישהו שולח לי קובץ Word ומבקש להשאר אנונימי. אני מסתכל ב- properties של הקובץ ורואה את השם המלא שלו. הוא לא ידע שהפרטים הללו נרשמים שם. 2. ספקית שרותי אינטרנט נותנת שרותי שרת Usenet ללקוחותיה (שרת Usenet הוא מה שקרוי באופן לא מדוייק שרת newsgroups). מישהו כנראה שכח לשים סינון של משתמשים מבחוץ וכך לא רק לקוחות החברה יכולים להשתמש בשרותי השרת, אלא גם כל אדם אחר באינטרנט. בעצם גם האפשרות שהשרת מאפשר גישה לכולם תתכן, אם כי פחות סבירה בעיני. 3. שרת FTP מאפשר ב- Anonymous FTP, גישת קריאה גם לקבצים שאינם במחיצת ה- Pub, ושנראה שאין עניין לאפשר אותם לציבור הרחב. אני מטייל במחיצות הללו, ומוצא את קובץ הסיסמאות (המוצפן). אני יכול להוריד אותו. 4. מישהו מאפשר File and Print sharing חופשי מהמחשב שלו. האיש לא מבין הרבה במחשבים ולכן כנראה לא מודע לכך שכל אחד יכול לחטט במחשב שלו ללא ידיעה. אם כי כמובן, יתכן כמובן שהוא מאפשר את זה במודע. יתכן אבל נראה לי פחות סביר. בשלב מסויים אני מגלה שאפשר לקרוא משם תכתובות פנימיות, או לשים שם קבצי הרצה משלי. 5. מישהו מריץ שרת WWW, ויש בשרת חור אבטחה שמאפשר לי להגיע לקבצים שאינם חלק מהשרת ע"י שימוש למשל ב- http://somehost//../../somedir/.somefilerc כלומר, השרת מאפשר לי להגיע לאזורים במחשב שאינם שייכים באופן נורמלי לאזור הפומבי. אני לא עורך דין, אבל ההגיון שלי אומר שאם הם אפשרו לי לעשות דברים מסויימים על המחשב שלהם, אבל אני יודע שהם איפשרו זאת שלא במודע ושאם אשאל אותם הם יגידו שאסור, אז זה נחשב פריצה. יחד עם זה, מעניין לשאול מישהו עם ידע משפטי בנושא.

תמר,

New member
עבירה ללא מעשה

אני חושבת שכל עוד לא עשית משהו, זאת אומר: עיינת בחומר מסווג וכדומה, אבל לא העברת אותו לגורם אחר, אין עילה לתביעה

Black Snake

New member
מה את אומרת?..

בטחחח... פרצתי לפנטגון וסתם "הסתכלתי" בלי לשנות כלום. זו עדיין נקראת פריצה וכמובן שזהו חומר שלא רוצים שתראי. פרצתי לבית שלך כשאת ישנה ו"סתם" הסתכלתי... מה זאת אומרת "שכל עוד לא עשית משהו"? - את כבר עשית משהו! פרצת לאתר! רק הגיון...

תמר,

New member
יש משהו בדבריך ../images/Emo8.gif

אני התכוונתי למשהו אחר, כמו: נכנסת בטעות לבית שלי במקום לבית של חבר שלך, ויצאת משם מיד או: אתה מסתכל מחלון ביתך, ורואה את הנעשה בבית ממול. אף אחד לא יכול לאסור עליך להסתכל בחלון, ואם הם לא דואגים לסגור את הוילונות זאת הבעיה שלהם. מצד שני - לצלם ולהפיץ ברבים זו חדירה לפרטיות

Black Snake

New member
את מודעת לזה שאת טועה בגדול?

החלק השני ממה שאמרת נכון, אבל החלק הראשון פשוט טעווות.. אוקיי, אז ככה: נכנסתי לבית שלך במקום של חבר שלי- אני צריך ליידע את בעלי המקום ולהסביר להם שזו טעות, כדי שלא יזמינו משטרה ויהיה שמח. מסתכל מהחלון ורואה את הנעשה בבית ממול- טעות קשה, נכון שאסור לצלם ולהפיץ ברבים זו חדירה לפרטיות, אך בנסיבות קרובות הצפייה גם אסורה. את בבית שלך מתקלחת ואני צופה בך מהבית שלי... לא צילמתי כלום... לא הפצתי כלום... סתם מסתכל... מציץ.. תגידי לי את, זו חדירה לפרטיות או לא?

תמר,

New member
?

אני חושבת שאני לא יכולה לבוא אליך בטענות אם אני מתקלחת עם חלון פתוח מול הבית שלך. חלון מטבעו הוא שקוף, ואותו דבר ברשת - אם לא סגרת, זה פרוץ. אם לא כתבת "אל תקחו לי חומר", אז למה שלא אקח? ולי כבר קרה כמה פעמים שנכנס אדם בטעות לבית שלי, ויצא מיד. איזו עילה יש לי לתבוע אותו? אני חושבת שאין טעם להמשיך בויכוח. אני גם מאמינה ששני שופטים שונים יכולים לשפוט בדרכים שונות - אחד כמוני ואחד כמוך, וכנראה שניהם צודקים

Black Snake

New member
את יודעת מה זו חדירה לפרטיות?

אם את תופסת אותי מסתכל עלייך מהבית שלי ורואה אותך מתקלחת יש לך את כל הזכות שבעולם לתלונן! שמעת פעם את המושג "להציץ" זה אחד מהמושגים בחלק של חדירה לפרטיות, תגידי לי... היית רוצה שאציץ? בלי אישור מאותו אדם אסור לצפות עליו ועוד גם בלי רצונו. נכנס אדם לבית שלך? אולי הוא פשוט צילצל בפעמון וכשפתחת את הדלת הוא הבין שהבית לא שלו ועזב? ואם התכוונת לכך שהוא נכנס לבית, אם לא אמרת לו לעזוב סימן שיש לו אישור להמשיך להיות בביתך, אבל אם לא רצית שהוא יהיה ולא הייתה לו סיבה מוצדקת למה הוא נכנס זו חדירה לפרטיות.

dino_din

New member
חדירה לפרטיות

אם אתה יושב בבית ומחלון חדרך ניתן לראות את חלון המקלחת של השכנים - אתה יכול להציץ חופשי, מותר לך גם להזמין את החבר´ה ולפצח גרעינים באותה הזדמנות. במידה והאדם המציץ לא נקט שום אמצעים או צעדים "מיוחדים" על מנת להציץ אי אפשר לתבוע וזו בעיה של האדם השני שלא טרח להגן על פרטיותו (חלון שאינו שקוף, וילון וכו´). הצצה יכולה להחשב רק במידה וכן עשית דבר שאינו "רגיל" ע"מ להציץ (טיפוס על עץ מול החלון, דילוג מעל גדר וכו´). כמובן שאת ההגדרה ל"צעדים מיוחדים" יקבל שופט בהתאם למקרה (כל מקרה לגופו). בדוגמה שנתת, אם אתה מסתכל סתם מהבית אין לתמר שום סיבה להתלונן !!! כניסה לבית (או לחצר מגודרת או מסומנת) היא חדירה לפרטיות וניתן להתלונן, אין גם שום צורך לבקש מהאדם לעזוב בכדי שזו תחשב חדירה לפרטיות. ברגע שהוא נכנס לחצר הוא כבר נחשב מסיג גבול. בברכה, דינו_דין.

למעלה