האם זה חוקי?

eyal101

New member
האם זה חוקי?

ערב טוב הייתי במינוס של 2200 ש"ח ולהפתעתי אחת הפקידות בבנק החליטה לכסות לי את המינוס ע"י מכירה של 3000 ש"ח מהפק"מ, כל זאת ללא ידיעתי. האם לפקיד הבנק מותר לבצע פעולות בחשבון שלי ללא ידיעתי? האם יש מקרים אחרים (בלי קשר למקרה שהוזכר כרגע) בהם לבנק מתר לבצע פעולות בחשבון הלקוח ללא ידיעתו כגון מכירת פק"מ, מכירת ניירות ערך, פתיחת תוכניות חיסכון וכו'. אני מתכוון לנסיבות שונות ושתי הדוגמאות שאני חושב עליהן כרגע הן: א. כאשר הוגשה לבנק בקשה לעיקול סכום כלשהו (שאיננו נמצא בעובר ושב)? בכלל, האם מותר לבנק לשחרר כסף לעיקול ללא הסכמת הלקוח? ב. כאשר החשבון אינו פעיל והבנק מסיבה כלשהי רוצה לבצע פעולה בחשבונו של הלקוח, לדוגמא כיסוי מינוס בעובר ושב או מקרים אחרים? ג. כל מקרה אחר שעולה על דעתכם. תודה מראש

פעולות חד צדדיות

אייל שלום, פעולת הבנק אינה חוקית אך ספק אם גרמה לך נזק שכן הריבית במינוס גבוהה מזו שאתה מקבל בפק"מ. לבנק זכות לבצע פעולות חד צדדיות אם יש לו חשש שהלקוח לא יפרע את חובו. לגבי עיקול מדובר במצב אחר שבו הבנק מקבל צו של בית משפט או הוצאה לפועל ועליו לפעול על פי ההוראות המופיעות בצו. בין אם לבצע עיקול ברישום ובין אם עיקול ומשיכת כספים לטובת הזוכה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה