האם זה חוקי?

עודד 1980

New member
האם זה חוקי?

אני משכיר דירה 6 שנים וחתמתי על חוזה לשנה רק בשנה הראשונה. כעת כשאני עוזב בעל הדירה דורש לתת לו חודש התראה עם תשלום עבור החודש הזה בטענה שזה מה שהחוק אומר. האם אני מחוייב לכך או שמא זה מופרך ואין לי שום חובה לשלם לו על כך? (בחוזה לא רשום כל איזכור על הודעה מראש ולטענתו החוק אומר זאת) האם יש חוק בדיני שכירות על זה או משהו כזה? אודה לשתובה!

ק השכירות והשאלה קובע

שבמקרה כזה יש לתת הודעה מראש שאורכה כאורך התקופה בעדה משולם כל פעם שכר הדירה ולא יותר משלושה חודשים. אם אתה משלם שכ"ד כל חודש אתה חייב בחודש הודעה מראש.

עודד 1980

New member
המשך

תודה על התגובה רציתי לחדד: החוזה לא תקף כבר 5 שנים ולא מצויין בו כלל על התראה מראש מכל סוג שהוא. השאלה היא כזו: 5 שנים לא הועלה שכר הדירה וחודש שעבר הוא החליט להעלות את שכר הדירה מעכשיו לעכשיו ביותר מעשרים אחוזים (מ-3000 ל-3700) ושילמתי לו על החודש האחרון 4000. האם מותר לי לדרוש לשלם על החודש הבא והאחרון בין הצדדים את שכר הדירה מינוס התוספת החדשה שהוסיף לי שהיתה ללא התראה ממנו! אחדד את העניין - ביום אחד חודש שעבר דרש ממני בעל הדירה להעלות את שכר הדירה ל-3700 במקום 3000 ללא התראה מראש ושילמתי לו. האם החודש הבא (שאני עוזב באמצע החודש) אוכל לשלם לו את המחיר הישן ולקזז לו את התוספת ששילמתי לו בהעלאה האחרונה שהיתה ללא התראה ממנו. לשלם לו 2000 ש"ח זה חוקי?

לדעתי לא

העובדה ששילמת יותר מלמדת על הסכמה לכך, לכן יש לשלם הסכום החדש עד תום תקופת השכירות.

למעלה