האם זה חוזה מפלה?

מצב
הנושא נעול.

DANILO

New member
האם זה חוזה מפלה?

האם זה חוזה מפלה?
אני חתום על חוזה שאוסר עלי שנתיים מיום סיום העבודה באותו מקום עבודה לעבוד בעבודה דומה ו/או להשתמש בידע שרכשתי בעבודה החדשה. האם יש דרך להשתחרר מהחוזה הזה? יש לציין כי בקרב העובדים שעושים את אותו תפקיד אני היחיד שהוחתם על החוזה הזה כאשר נרמז לי בצורה שלא משתמעת לשתי פנים כי אם לא אחתום אז לא אוכל להמשיך לעבוד.

team3workers

New member
יש תיקון לחוק

האם זה חוזה מפלה?
אני חתום על חוזה שאוסר עלי שנתיים מיום סיום העבודה באותו מקום עבודה לעבוד בעבודה דומה ו/או להשתמש בידע שרכשתי בעבודה החדשה. האם יש דרך להשתחרר מהחוזה הזה? יש לציין כי בקרב העובדים שעושים את אותו תפקיד אני היחיד שהוחתם על החוזה הזה כאשר נרמז לי בצורה שלא משתמעת לשתי פנים כי אם לא אחתום אז לא אוכל להמשיך לעבוד.
יש תיקון לחוק
הקובע שסעיף כזה בחוזי עבודה עבודה אינו חוקי, ולכן גם לא יעמוד בשעת מבחן בבית הדין.

DANILO

New member
אתה יכול להפנות אותי אליו?

יש תיקון לחוק
הקובע שסעיף כזה בחוזי עבודה עבודה אינו חוקי, ולכן גם לא יעמוד בשעת מבחן בבית הדין.
אתה יכול להפנות אותי אליו?
אשמח לקבל הפנייה לחוק האוסר חוזי אי-תחרות למיניהם.

שיר ורד

New member
אין כזה תיקון לחוק

יש תיקון לחוק
אין כזה תיקון לחוק
כל מקרה נבדק לגופו, הבדיקה כוללת מספר אלמנטים. התפקיד והידע של העובד, משך תקופת ההגבלה, עד כמה הסעיף גורף האם העובד קיבל פיצוי כספי בגין ההתחיבות. בדרך כלל מקבלים בתי הדין הגבלות לתקופה של עד שנה. להגבלות לתקופה ארוכה יותר, צריכות להיות נסיבות מיוחדות. לדוגמא - מנהל בכיר בחברה (מנכ"ל , חשב, מנהל פיתוח). אם הבעיה היא, רק משך התקופה, בית הדין עשוי לקבוע שההגבלות תקפות לתקופה של שנה בלבד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה