האם זה הסוף???

האם זה הסוף??? ../images/Emo7.gif

יש לי בת, בת 11 חודשים, ינקה מלא עד גיל חצי שנה ומאז בתוספת מוצקים, פעם בשבוע כשנשארה אצל סבתא לפעמים היתה אוכלת סימילאק. אני מאוד אוהבת להניק אותה, בגלל הקשר שנוצר בינינו, הנוחות שהאוכל תמיד איתנו: חם, טרי מוכן ולא צריך להתעסק עם זה. לאחרונה גיליתי שאני בהריון, בהתחלה עברנו משבר אבל בהצעתה של RAVILI להמשיך להניק אותה כרגיל (יונקת בוקר, צהריים לפני שינה ובלילה) ניסיתי ובאמת היה שיפור, ניסיתי גם לתת בקבוק רק לפני השינה כי היא בכתה שהיא רעבה, ואחרי כמה ימים היא לא רצתה יותר בקבוק - רק ציצי! בשבוע וחצי האחרונים היא היתה חולה ושוב רצתה רק ציצי, בקושי אכלה מוצקים וכל היום היתה מחוברת אלי, כבר יש לה שיטה כזו כשאנחנו במיטה היא מרימה לי את החולצה ונתפסת כמו פירנה קטן וטורפת אותי.. אבל בשלושה ימים האחרונים היא ממש רעבה, אני מרגישה שהיא יונקת ושומעת את החלב יוצא, וגם בדקתי בעצמי וראיתי שהחלב יוצא, אבל הילדה ממש ממש רעבה!! אחרי שהיא יונקת היא לא רגועה, אני נותנת לה בקבוק היא טורפת אותו, אתמול היא אכלה באמצע הלילה 180 - פעם ראשונה שלה כמות כזו, והיא אוכלת כ 4 בקבוקים בלילה וכמובן שאני מנסה להניק אותה. מה עושים??? אני ממש עצובה, קשה לי עם הבקבוקים אני לא מבינה איך עושים את זה שהילדה צורחת שהיא רעבה והיא צריכה לחכות שאמא תכין לה לאכול, לעומת היניקה שזה כל כך זמין ובמהירות. אני שבוע 13 בהריון, אני אשמח לדעת מה לעשות, אם יש סיכוי שזה ימשיך או שזהו אנחנו נפרד כאן? מצטערת שהיה ארוך... ותודה על כל תגובה

Revili

New member
לא בהכרח הסוף...

את מתארת מצב שכנראה נובע מירידה בכמות החלב שלך, מה שבהחלט קורה בזמן ההריון עקב השינויים ההורמונליים. אבל אם חושבים על זה...יש לך תינוקות שמאד אוהבת לינוק ולא נראה שמתכוונת לוותר על ההנקה ואם את מוכנה להמשיך ולהניק אותה בתכיפות הזו, יש בהחלט סיכוי סביר שההנקה תוכל להמשך. אל תשכחי שעם הזמן כמות המוצקים שהיא תאכל תלך ותגדל ורצוי שגם מיוזמתך תעשירי את הארוחות שלה במרכיבים מזינים ועשירים בקלוריות, כך שחלק גדול יותר יבוא מהמוצקים וההנקה תוכל לתפוס מקום מעט יותר קטן. אל תרגישי רע עם זה שאת נותנת לה בקבוקים...היא כבר לא תינוקת פיצפונת, היא בטח אוכלת מוצרי חלב גם ככה ואת יכולה לחשוב על הבקבוק כעוד מזון מוצק שהיא אוכלת. גם אם בסופו של דבר חלקה של ההנקה יקטן או אפילו יסתיים, את בהחלט יכולה להיות גאה שהנקת זמן ממושך ונתת לתינוקת שלך את ההתחלה הטובה ביותר האפשרית ובהמשך מקווה שתוכלי להניק עוד תינוק/ת בהצלחה כה רבה.

עדכון מהלילה

תודה על התשובה הלילה למשל, היא אכלה בקבוק בסביבות אחת ואחר כך התעוררה פעמיים וינקה ובבוקר אחרי יניקה נוספת ראיתי שהיא רעבה אז נתתי לה בקבוק. וזה מצב יותר טוב משני הלילות הקודמים... אני לא מרגישה רע שאני נותנת בקבוק, כי אין מה לעשות זה לא ממש מבחירתי, אם זה תלוי בי אין לי בעיה להמשיך להניק אותה כל ההריון וגם אחרי, כי באמת כמו שרשמת היא כבר לא יונקת הרבה בעיקר בלילה. פשוט כואב לי שזה נגמר ככה, זה לא שהיא לא רוצה זה הגוף שלי שלא נותן לה וזה כנראה בגלל ההריון. אני מאוד אוהבת להניק אותה וקשה לי להבין אמהות שנותנות בקבוק, אבל כל אחת שתעשה מה שנוח לה. אני אנסה לשמור על לפחות 2 הנקות ביום ואולי אחרי שנעבור את המשבר הזה היא תמשיך לינוק, כרגע יש לי כאבים מאוד חזקים בפטמות בגלל ההריון ועם כל זה לא אכפת לי שהיא יונקת ואני מוכנה לסבול ולהשקיע בשבילה. שוב, תודה על התשובה

למעלה