האם זה המצב ?

האם זה המצב ?

השבוע עברתי חויה מדאיגה. חפשתי תקליטור עם שירים ישנים, בביצוע חדש. כל פעם הזכירו, פה ושם ,את רונית אופיר ,גבי ברלין , גרציאני ועוד - כמי שהוציאו לאור ביצועים חדשים לשירים ישנים. התפלאתי לשמוע את הזבן אומר : מצטער - אין דבר כזה. טלפנתי להד ארצי,שהפיקה בזמנו הרבה תקליטים לריקודי עם - גם שם נאמר לי : מצטערים , אין ביקוש. חנות התקליטים - מהגדולות באיזור, לא משווקת את המוסיקה הזו. כשאמרתי לבחור הצעיר שאני רוקד , ריקודי עם , ולכן אני מתענין בביצועים האלה, הסתכל עלי ברחמנות - כאילו אני מקרה סעד, והפטיר : מי רוקד ריקודים כאלה. עמדתי בוש ונכלם. בעיקר , כשגמגמתי - והוצאתי מהפה הערה , כנראה, טיפשית - שנתיבה בן יהודה המליצה על הביצועים של נורית אופיר - ענה לי הזבן : לך אחרי נתיבה בן יהודה. אבל תזהר -היא כבר זקנה מאוד, תדע מתי לעצור. פן ... נבהלתי. האם באמת ריקודי עם צועדים אל האבדון. האם אנו המוהיקנים האחרונים ?

../images/Emo6.gif אז איזה בחור צעיר שמוכר תקליטים

אמר לך? כולה בחור צעיר שמוכר תקליטים ושעולמו המוזיקלי משתרע אי שם בין אמינם לבריטני ספירס (בתקווה שאני לא מעליבה שום מעריצים). אבל, מכאן להגיע למחשבות קיומיות על משמעות החיים וריקודי העם???

דינדונית - הצעיר הזה

הבחור הזה היה האינסטנציה הגבוה ביותר בחנות. אליו הגעתי אחרי ששני זבנים אחרים טילו אתי כבר בין כל המדפים חיפשו ולא מצאו את מבוקשי. "הצעיר הזה" - היה מחפש מוסמך, בעל תואר ד"ר , במכמני החנות. ותשובתו היתה - המילה האחרונה. אולי אפשר לעבור על זה בזילזול, אבל שמעתי כאן בפורום נימה דומה, כשדנו בנושא ריקודים חדשים -ישנים. דור צעיר בהרקדות. מבזק הרגשות , שהבעתי אותן , אחרי ביקורי בחנות, נועד , לשתף את כולנו בחויה. מי שלא מרגיש כך - שיעודד אותי. אני לא רוצה "לרדוף" אחרי נתיבה בן יהודה - בחויה היקרה שלי - ריקודי עם. הייתי מעדיף לרדוף אחרי "אביגל" "מיכל" "צליל" - או שוגי השונמית ודומיהן. בידידות חבר

דעתי

וזה לאו דווקא בענייני ריקודי עם, אלא ככלל לחיים: לא קיים מצב ש- 100% מהאנשים יסכימו איתך 100% מהזמן. כל עוד אני שלמה עם משהו שאני עושה ומאמינה בו, אני גם שלמה עם העובדה שיש אחרים שיחשבו אחרת. ז"א - יש מי שחושב שריקודי עם זה משהו ארכאי, משהו שבאים אליו כדי "לחפש". אז מה? אני חייבת להסכים איתו? אני אמורה להגיע למסקנה שדרכי שגויה? שאני מוהיקנית? אני יכולה לבחור לנסות לשנות את דעתו ואני גם יכולה לבחור להחליט שאוקיי, זו דעתו בהסתמך על נסיונו בחיים/השקפת עולמו וכו´, אבל אין שום קשר בין דעה זו לביני. הדימוי שלו לגבי ריקודי עם לא משפיע על שלי. אישית אני מעדיפה לרדוף אחרי נתיבה מאשר אחרי "גיבורי תרבות" עכשווים אחרים. הערה כגון זו שהשמיע לך אותו אדם משקפת אך ורק את דעתו האישית ואת עולמו התרבותי. לגבי שאלת היעדרות הדור הצעיר מהרקדות שכבר הועלתה פה. לא יודעת לגבי ההרקדות שאתה רוקד בהן ונכון שאני רוקדת רק שלוש שנים, אבל בכל ההרקדות שהייתי בהן (באיזור שלי) ראיתי רוקדים בכל טווחי הגילאים שיש. עם זאת, יכול להיות שיש איזו שכבת גיל שבה אנשים צעירים יותר טרודים בבניית המשפחה ולא ממש יכולים לפנות זמן לתחביב תובעני כזה. לפחות בזה אני יכולה להעיד שבתור אם לילד קטן - עניין הבייביסיטר לפעמים מסובך וגם יקר.

ואחרי מסר כזה יפה

את כותבת על עצמך: תחביבים: אין תחביבים, סתם בחורה משעממת וחסרת חוש הומור..... ובקצרה - צנונית למה? האם זה ההומור שאת חסרה?

../images/Emo6.gif

רציתי שאני זקנה נמוכה וקרחת - אבל זה כבר היה תפוס. ובקצרה כמו שפעם זקנמוכקרח כתב - באינטרנט כולם כותבים על עצמם שהם "רגישים, ספונטניים, חתיכים עם חוש הומור"..... אתה יודע כמה חוש הומור צריך בנאדם כדי שתהיה לו היכולת לצחוק על עצמו?
וחוץ מזה - גם אתה מוזמן למופע הסטנדאפ של פניה ברגע שיושלם.

לחברי היקר. אותך מעניינת מוסיקה של

ריקודי עם.וגם אותי. אז מה אתה נכנס לחנויות כאלה. האם כדי להתעצבן ולהכנס למתח. מדוע אתה מבזבז את האנרגיה שלך בחנויות כאלה. לשירים של ריקודי עם יש להם את הלחן שלהם.אם היית מוצא אז ודאי השיר לא היה מתאים לריקוד עם וזה מכל סיבות שירון הזכיר יותר מפעם אחת.בטוח שהעיבוד של השיר היה משבש לך את המחשבה.לריקודי העם יש את המנגינות שלהם שאנשי המקצוע בתחום ריקודי העם בלבד התאימו ואולי גם בעתיד יתאימו אותם לריקודי עם,כמו למשל ההקלטות שירון עושה וארגון המדריכים ומישאל עושים.

dw2322

New member
המכרז של השבוע

ראיתי היום שהם מציעים את 2 האוספים: ריקודי עם של מדיה דירקט (4 תקליטורים) + הגבעטרון (כנ"ל) ב-230 ש"ח. אולי השיר נמצא שם? אגב, איך באמת האוספים הללו, מישהו האזין?

למעלה