אולי דור מדבר שטויות
אבל אתה כנראה לא יודע מה זה דמוקרטיה, או שאתה פשוט בוחר להשתמש בזה כרצונך ככלי מניפולטיבי שמטרתו להגן על מגזרים מסויימים בציבור. אין שום בעיה שבתי ספר דתיים ילמדו את ההלכה ושאנשים ילכו לישיבות ואולפנות כרצונם, אבל מה לעשות, מדינת ישראל מוגדרת כמדינה דמוקרטית, ולא כמדינת הלכה. בגלל שהיא מוגדרת כמדינה כזאת, אז מילא זה שאנחנו חייבים לקבל את החוקים שהועברו בכנסת (ואם לא, אז להילחם בהם בצורה דמוקרטית), אנחנו גם צריכים להבין על אחת כמה וכמה איך כל זה מתנהל. כל עוד אתה מתנגד לשלטון דמוקרטי זה אחלה, זכותך, אבל לא בצורה שבה אתה מתעקש לבטל אותו כאוות נפשך, או כמו שדור אמר: אין סיבה שהממשלה תממן רעיונות שחותרים תחתיה. זה כשל עצום, ואתה דורש אותו בצורה.. דמוקרטית. הגיוני. לפי הטענה המרכזית שלך, אם אני לא רוצה ללמוד מתמטיקה כי אני שונא מתמטיקה, אסור, באופן חוקתי, להכריח אותי ללמוד מתמטיקה, כי אני לא רוצה וכי זאת כפייה. מה לעשות, אי אפשר ללמוד רק מה שרוצים, ואף אחד לא עשה פה שום צעד מפלה: הישיבות לא נסגרו ואף אחד לא הוכרח להאמין בחוקי המדינה, אבל כן לדעת אותם. אתה טוען שמדינה חייבת בתוכה רוחניות. מהי רוחניות? מה המדד שלה? איך אתה תקבע מי ולמה צריך לדעת את הרוחניות הזאת? ובנוסף לזה, איך ההשוואה שלך בין סגירת המפלגות החרדיות שווה להפרדה הדת מהמדינה? עצם הרעיון של מדינה דמוקרטית הוא שלכל אחד יש זכות לעשות כרצונו כל עוד הוא לא פוגע באחר. אם מדינת ישראל תהיה מדינה דתית, אני נפגע כי אין לי זכות להיות חילוני, אבל אם מדינת ישראל היא מדינה חילונית-פלורליסטית, אז יש לדתיים זכות לעשות כרצונם - רק לא להכריח אחרים לעשות זאת על הדרך.