האם זה באמת נכון???

האם זה באמת נכון???

זה מזכיר לי סיפור המדריך שלנו סיפר לנו במיידנק.שאחד המפקדים..אני ממש לא זוכרת את השם שלו. אחד שנחשב ממש רע,היו לו עיניים חסרי מבט. יהודי אחד ביקש ממנו להיות טבח..אז הוא אמר לו "אתה רוצה להיות טבח??..אין בעיה..נסדר לך.." (כמובן שאני לא מסרפת את זה כמו שהמדריך סיפר כי אני לא זוכרת במפורט בכלל). המפקד הנאצי ישב בקצה השני של החדר עם רובה ואיים עליו,שמו פחמים רותחים,והכריחו אותו ללכת יחף בהתחלה..אח"כ להתגלגל עליהם הלוך חזור.. הוא הכריח אותו לבשל את עצמו..פשוט זוועה...כמה רוע יכול להיות בעולם הזה?!

אני לא מאמין שזה נכון

לדעתי מדובר בתעמולה דתית ותו לא, שכל ייעודה הוא לנסות ולמנוע מאנשים לחגוג את הסילבסטר... תסלחו לי, אבל "בכל דור ודור קמים עלינו להרגנו"- פוגרומים היו מאז ומעולם ולא התרחשו ספציפית בסילבסטר וגם היו כמה וכמה אפיפיורים אנטישמים. לא רק סילבסטר. בקיצור, כל המודעה הזו היא דמגוגיה אחת גדולה. וחבל לי על כל מי שמאמין למה שכתוב שם.

אני גם חושבת שזה מטומטם.כי

סילבסטר זה השנה החדשה..כמו ראש השנה..אנחנו לא חוגגים וסוגדים ל"סילבסטר"..אלא סה"כ חוגגים את השנה החדשה,ולא יותר.

Pukipsey007

New member
איזה סיפור... ../images/Emo4.gif

אולי יש בו יסודות של אמת, אך זו באמת כרזה תעמולתית.. בכל שנה לפני סילווסטר יש מורה אחד ששם את הכרזה הזו בביה"ס.

אתם יכולים להתלונן עליו

זה מנוגד לחוק מה שהוא עושה. אין ולא צריכה להיות שום תעמולה בבית הספר.

Juramento

New member
אבל רק שתדעו...

ולא, אני לא נוקט עמדה... בסילווסטר של שנת 1939 בגרמניה התרחש פוגרום ענקי נגד יהודים בעיירה אחת - פוגרום שארגנו כמה נאצים שתויים. בסלווסטר של שנת 1943 המשרפות בבירקנאו פעלו ברובג עוצמתן, ואפילו חפרו בורות שריפה כדי להדביק את קצב ההשמדה - וניצולים מתארים, כי בבוקר היתה אפלה מעשן הנשרפים, ובלילה היה אור מהאש...

spbv

New member
היי...

היי,קוראים לי דפנה,ואני קוראת כאן לפעמים ... רק רציתי להוסיף שכן שמעתי שהמקור של השם "סילווסטר",בא מקדוש נוצרי ששנא יהודים ונקרא כך...את שאר הפרטים אני לא זוכרת....

Juramento

New member
סילווסטר היה אפיפיור אנטישמי

שגם מימש את האנטישמיות שלו.

מיכלוש7

New member
נכון... אז-

למה אנחנו חוגגים חג שנקרא על שמו?!
ואל תגידו לי... "מזה משנה איך קוראים לחג, העיקר שיש מסיבה" כי אנשים!! אנחנו צריכים משמעות למה שאנחנו עושים!! לא סתם לקפוץ על כל מסיבה מזדמנת...

Juramento

New member
אני לא יודע מה איתכם,

אני לא חוגג את החג במשמעותו. אף פעם לא אמרתי יוו בואו נצא לסלווסטר למסיבה או משהו כזה...מבחינתי זה עוד יום שישי שאני יוצא עם חברים...בחיים אני לא אחגוג או אציין יום שכזה במשמעותו האמיתית.

אוי באמת, חבר'ה..

החגיגה היא לא לכבודו של סילווסטר, היא לא נוצרית- דתית, היא לא באה על מנת לפגוע בכל אחד ואחת. סיום השנה האזרחית זו עילה מצוינת לחגוג. אף אחד לא מוציא אף אחד בכוח מהבית על מנת לחגוג, מי שרוצה- חוגג, ומי שלא-לא! אני לא חושב שיש יותר מדי יהודים שחגגו את חג המולד בסוף השבוע שעבר (אם יש בכלל) לכן אני לא חושב שיש סיבה ערכית/ דתית/ מוסרית להתאונן על חגיגות סיום השנה האזרחית.

Juramento

New member
אווו, זה משהו אחר!

לחגוג את סוף השנה האזרחית זו עילה מעולה לחגיגה. אבל אני אישית, אם תשאל אותי מה קורה בסופ"ש, אני אומר שאני יוצא..אני לא אשתמש במילה סילווסטר

Juramento

New member
חוצמזה, השם הזה סילווסטר

מזכיר לי את סילווסטר החתול שמנסה לטרוף את טוויטי! הוא פויה..לא סובל אותו!!

לידיעה כללית בחו"ל לא קוראים לזה

סילווסטר בכלל לפחות לא בארה"ב שלחתי אימייל לקרובת משפחה וכובתי סילווסטר לא היה לה מושג על מה אני מדברת בכלל חוגגים שם את השנה החדשה וזהו..

למעלה