האם זה באמת גאוני?

האם זה באמת גאוני?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3101605,00.html החבר'ה האלה עשו דבר פשוט: חלק מהפונקציות של התוכנה נמצאות על שרת וככה גם אם מעתיקים את התוכנה, עדיין יש צורך להתחבר לשרת. בסה"כ לממש כמה פונקציות כWeb Service או כל פרוטוקול אחר, לא כזה סיפור גדול. מצד שני אני באמת אני לא רואה דרך שאפשר לפרוץ את ההגנה הזו. באשר לביצועים: אני מניח שאפשר מראש להריץ פונקציות עוד לפני שהן נקראות וככה כשקוראים להן, התוצאה כבר נמצאת אצל הלקוח.

hg1979

New member
כתבתי מערכת עם הגנה כזאת לפני

שש שנים ולא קיבלתי אף פרס , אתה יודע למה ? כי "גנבתי" את הרעיון מהמפתח למשחק Online של halflife שיצא בסוף 1998. בקיצור אין חדש תחת השמש חוץ משיממון עיתונאי.

Just ice

New member
מה הבעיה לשים סניפר

לראות מה חוזר, ולהדביק את הקוד השלם לוקאלית ?

כי לא חוזר קוד

זה לא שחוזר קוד מהשרת. זה קוד שנמצא על השרת ורץ עליו ומחזיר תשובה. תחשוב שחלק מהפונקציות נמצאות על השרת. התוכנה רוצה לקרוא לאחת הפונקציות: היא שולחת את הפרמטרים לשרת, השרת מריץ את הפונקציה ושולח את הערך המוחזר חזרה לתוכנה. הסניפר יכול לגלות רק את הערכים המוחזרים אבל לא את הפונקציה שמבצעת את הפעולה כיוון שהיא אף פעם לא מגיעה ללקוח.

vinney

Well-known member
עדיין אפשר לסדר את זה

גם אם לא לגלות מה בדיוק האלגוריתם, אחרי שימוש מסיבי של הרבה אנשים, תהיה רשימת התאמה גדולה מאוד של פרמטרים נשלחים אל מול תוצאות מוחזרות, שאיתה אפשר לזייף שרת כזה, והתוכנה תעבוד. חוצמזה שפתרון כזה מחייב רשת, מה שבכלל לא טוב להרבה יישומים, ודורש זמן, מה שלחלוטין לא טוב למערכות קריטיות/מערכות הפעלה.

נשמע לי לא משתלם

בשביל לעשות כזה דבר, יהיה יותר קל ומשתלם לפתח את התוכנה בעצמך. זה אמור להיות הגנה נגד העתקות, ברגע שהפריצה לא כדאית התוכנה לא תפרץ.

galh

New member
לא הייתי מגדיר את זה כגאוני.

כבר בסביבות שנת 1994 נתקלתי ברעיון הזה בתוכנת Chat ל- BBS-ים בשם Blabber. הקוד של מספר אופציות שניתנו רק לאלו שקנו את התוכנה היה בקובץ ה- KEY הנפרד שאותו קיבלת אחרי הקנייה של התוכנה. אז נכון שהיו crack-ים, אבל הם לא כללו את האפשרויות הנוספות. לצערי, אני לא זוכר אם גם היו crack-ים שכללו את הקוד הנוסף.
עכשיו רק צריך להודיע להם שלא יטרחו לנסות להוציא על "הרעיון" שלהם פטנט. חבל על הכסף...

למעלה