האם זה אפשרי ?

שמית

New member
האם זה אפשרי ?

שלום לכולם. יש לי שאלה (אני אציג אותה "תיאורטית" מבלי לתת פרטים רבים אבל היא מעשית מאוד בעבורי). האם ייתכן לדעתכם לנהל מערכת זוגית שבה יש אהבה ויש את הביחד אך גם יש את הלחוד.ובלחוד הזה לכל אחד יש את החופש לעשות כרצונו כל זמן שהוא רואה במערכת הזוגית כחשובה ביותר ושומר על שלמותה ?

ילדה33

New member
אתה מדבר על

נשואים פתוחים? אז כמו שאמר/ה דניאל כן זה מביא המון צרות אבל................. לדעתי היום זה יכול להיות הפתרון היחיד ל........ לא להתגרש ו"להשאר משפחה" בגדול (הכל למען הילדים)

רק אם ישנה הסכמה הדדית ואמיתית

זה לא מתאים לכל אחד , מאוד תלוי באופי של בני הזוג אם יש אחד שנפגע אז זה לא מתאים! לדעתי האישית בזוגיות צריך "זוגיות" וזה אומר יחד וביחד ולכן יציאה החוצה היא אינה אמיתית ואם היא קיימת אזיי אין זוגיות. מאידך כמובן שכל אחד צריך גם לחוד אבל בלי להסתיר ובלי לטייח ובעיקר בלי לשקר.

adam33

New member
טריטוריה נפרדת

לשמור על ה"אני" זה שונה מאשר לחשוב על ה"אני" יש הבדל אם כל אחד שומר על היחודיות שלו וגם על הפרטיות שלו וזאת כל עוד הוא אינו מבטא בכך זוגיות נוספת שהיא פסולה בעיניי ניתן לקבל יותר עצמאות כגון ימים חופשיים וזאת כל עוד זה לא מנוצל לפלירטוטים מהצד. זוגיות כשמה כן היא..להתנהג כזוג ואם זה לא הולך אין להשאר למראית עיין אפילו חכמנו הכירו במושג גרושין כדת משה ..זאת אומרת יש דרך להתגרש ויש לשמור על נישואין .

לדעתי יתכן וגם רצוי

מערכת זוגית שיש בה אינטימיות וקרבה ואהבה וגם מעניקה חופש אחד לשני רצויה מאוד. אין הכוונה לחופש להיות עם בני זוג אחרים. בעניין הזה שומרים על נאמנות וגם נותנים אמון זה בזה. אם קיים אכן אמון ואהבה, אז חשוב לא לחנוק זה את זה במערכת סגורה מדי כובלת וחונקת מדי, אלא לרענן את השגרה לתת חופש זה לזה לצאת לפעילויות שונות כל זה בתנאי ששוב, אין הכוונה להיות עם בני זוג אחרים ושנית, שהקרבה אכן קיימת. נתינת החופש רק מחזקת אח"כ את הביחד. בברכה, טלי

adam33

New member
לפרח הירוק

מסכים איתך כל מילה נוספת מיותרת. בוקר טוב

רקפת22

New member
הקשר המושלם

זהו אכן הקשר המושלם. לדעת לאהוב אחד את השני, להנות מהביחד אך לדעת לתת מרווחי נשימה ולכבד את רצונות בני הזוג. לפי דעתי אין דבר כזה, זה קיים רק בסרטים.

adam33

New member
קשר מושלם

קשר מושלם יכול להיות רק בחלל ריק כשאין כלל וכלל גורמים משתנים ומשנים אבל אנחנו בני אדם כולנו חיים מדיי יום על פשרות וקונפליקטים הזוג שמושלם הוא הזוג אשר מתעלה על בעיות ומנסה לפתור אותן בדרכים של הילל הזקן שאמר מאן דשניא לך לא תעביד לחברך והרי מה את או אתה רוצים שמצד אחד יאהבו אותך ומצד שני לא יתעלקו עלין באהבה חונקת אז הפשרה היא באמצע מרחב מחיה מרחב שבו כל אחד מתפשר אבל מצד שני שומר על מחויבותו ואהבתו לבת זוגו וזה לא בסרטים זה מדיי יום גם על דברים פשוטים שבני זוג פותרים מדיי יום גם בשאלה של מה לאכול אתה אוהב משהו והיא משהו אחר גם על דברים כאלה יש זוגות שמתווכחים ויש שפותרים אז זה לא רק בסרטים....

כללים משתנים, גבולות משתנים

כל זוג ומה שמתאים לו, מה שהוא מסוגל לקבל על עצמו. אבהיר את דברי. קודם כל, לדעתי אין זוגיות טובה אם לכל אחד מבני הזוג אין מרחב אישי משלו, יכולת לעשות לעצמו ולהיות עבור עצמו במשהו. אז במינימום זה יכול להתבטא בתחביב, חוג, חוג חברתי וכו´. כל אחד מאלו יכול להתרחב קצת יותר, כמו ידיד טוב או ידידה טובה (הכוונה לידידות נפש). לפעמים הגבולות מתרחבים עוד. שלשה דברים נדרשים כדי שהדבר יצליח: האחד, שכל אחד מאיתנו ידע מה הוא רוצה עבור עצמו ויפעל להגשים זאת ולא ירגיש "מחוק". השני, שכל אחד מאיתנו ידע את היכולת והגבולות של בן זוגו לאפשר לו את המרחב ויתאים את עצמו לגבולות אלו כדי למנוע מתחים בזוגיות. השלישי, שכל אחד מאיתנו יבין ויקבל את צרכיו של בן הזוג לעצמו ויאפשר לו לממש אותם ככל היותר. לכאורה, שלוש דרישות שקשה לאזן ביניהן, שנדרשות מכל אחד מבני הזוג בנפרד. על מנת ליצור איזון נדרשת הרבה עבודה הדדית ואישית. יועצי נישואין מתפרנסים יפה מאד מעזרה לזוגות למצוא את האיזון הזה. בהרבה מקרים האיזון לא נמצא ואז נוצרים משברים, "בגידות" (המרכאות בכוונה ואפשר לקרא בדיונים שהיו כאן בעבר בנושא כדי לקבל זוית ראייה נוספת על העניין) ופרידות.

עילית33

New member
כמו תמיד איש המערות..

תענוג לקרוא את דבריך, והכתבה שהבאת מדהימה! מעניית מאוד ונוגעת בול בנקודה הרגישה שח מוסד הזוגיות.

קסם לי עניין הלקיחת 100% אחריות

אם אני אחראית 100% לחיי הזוגיות שלי אזי זה משחרר אותי מ"להיות נתונה לחסדיו" ומ"להיות קורבן למעשיו" וזה משחרר אותי מהצורך להאשים אותו וגם בנוסף מוציא אותי מתחושת האין אונים ונותן לי שליטה במצב, נו יופי, טלי

על שליטה ועל דימוי עצמי

מה שאת מרגישה לגבי עצמך מוקרן לסביבה וכך היא קולטת אותך. כשהמרגלים תרו את הארץ (במדבר י"ג) חזרו ורובם אמרו כך, בין השאר: "...ונהי בעינינו כחגבים וכך היינו בעיניהם". (רק כלב אמר: "..עלה נעלה וירשנו אותה כי יכול נוכל לה") אם ניקח את דברי המרגלים כפשוטם, הרי הם מתארים בדיוק את מה שאמרתי בתחילת דברי. אם נתייחס לסיפור המקראי כפשוטו, ניווכח כי האמונה ביכולת העצמית שבוטאה ע"י כלב היא זו שהביאה בסופו של דבר למימוש ולהגשמת השאיפות. המפתח לעצמאות הינו בידינו. כל עוד אנחנו מאמינים שאחר מחזיק בו, נישאר כלואים בכלוב. ברגע שניקח את המפתח ונחזיק בו הכלוב יעלם.

אני מניחה שלא מדובר על חוג מקרמה

או משחק כדורסל או ללכת לפאב עם החבר´ה פעם בשבוע? *הערת אזהרה לפני שאת ממשיכה לקרוא אותי, יתכן שמה שאני כותבת, חושבת ,מאמינה ומכירה לא תואם את עולם הערכים שלך או את התפיסה הזוגית ואיתך הסליחה מראש. לגופה של שאלה- האם יתכן? כנראה שכן. עובדה שיש זוגות (נשואים) המקיימים פרשיות אהבה צדדיות באופן קבוע או לפרקים, שניהם או אחד מהם-והנישואין חשובים ושלמים. אז כנראה שאפשר. השאלה היא לא תיאורטית,אם זה אפשרי אלא האם זה מתאים ונכון לך ולבן זוגך לחיים? האם זהו אורח חיים שאת יכולה לחיות בו, מה לגבי הקנאה, האם את מסוגלת?(כל השאלות נשאלות אלייך,אבל תקפות לגביו בדיוק באותה המידה). יש הסכמים- חוזי נשואים גלויים ,בהם מדברים על ה"כל" ומגיעים לסיכומים מילוליים על גבולות החופש האישי בתוך הזוגיות. ויש חיי נישואין שההסכמים סמויים מהעין,(אבל תמיד קיימים בבסיס זוגיות,הסכמים כאלו ואחרים ), והזוג נוהג לפיהם לאורך שנים -ושני בני הזוג כנראה מרוצים. וטיבעם של הסכמים זוגיים להשתנות עם השנים,כי מה שהתאים לך ולו בגיל 22 לא בהכרח נכון ותואם את ההתפתחות והצמיחה האישית שלכם בגיל 32.(ולא הולכת הלאה בכלל בשנתונים). כלומר, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך אינה תיאורטית כלל,אלא לגמרי אישית. האם מתאים לי? האם נכון לי? כי ממש לא חשוב אם 30% מהאוכלוסיה או 2% מהאוכלוסיה חיה במערכות יחסי זוגיות פתוחות-סגורות. כי אותו חלקיק של אחוז שנכון לך(ולו) הוא החלקיק החשוב. לדעתי.

ענתי2

New member
"החתיכה החסרה"

ממש מסכימה איתך,אחותו.קודם כל-כשמשהו מסופק הוא מאושר,וטוב לו.ואז הזוגיות משתפרת.אנחנו כמו חלקי פאזל שמחפשים את "החתיכה החסרה".מכירה את הספר?וברגע שמוצאים אותה-קל לנו להתגלגלגלגלגגלגלגלגלגלללל וגם ה"חוזים" האלה.הם קיימים,לפעמים מתוך הסכמים שבשתיקה.והם גם משתנים,עם ההתפתחות של אחד מבני הזוג,או של שניהם. הרי אי אפשר להמר בגיל 20 על מערכת זוגית ל-50 שנה הבאות.זה באמת ניחוש פרוע!! ולכן... לשנות,להשתנות,להתגמש,לזרום.והעיקר-להיות מאושר!!

למעלה