אני מניחה שלא מדובר על חוג מקרמה
או משחק כדורסל או ללכת לפאב עם החבר´ה פעם בשבוע? *הערת אזהרה לפני שאת ממשיכה לקרוא אותי, יתכן שמה שאני כותבת, חושבת ,מאמינה ומכירה לא תואם את עולם הערכים שלך או את התפיסה הזוגית ואיתך הסליחה מראש. לגופה של שאלה- האם יתכן? כנראה שכן. עובדה שיש זוגות (נשואים) המקיימים פרשיות אהבה צדדיות באופן קבוע או לפרקים, שניהם או אחד מהם-והנישואין חשובים ושלמים. אז כנראה שאפשר. השאלה היא לא תיאורטית,אם זה אפשרי אלא האם זה מתאים ונכון לך ולבן זוגך לחיים? האם זהו אורח חיים שאת יכולה לחיות בו, מה לגבי הקנאה, האם את מסוגלת?(כל השאלות נשאלות אלייך,אבל תקפות לגביו בדיוק באותה המידה). יש הסכמים- חוזי נשואים גלויים ,בהם מדברים על ה"כל" ומגיעים לסיכומים מילוליים על גבולות החופש האישי בתוך הזוגיות. ויש חיי נישואין שההסכמים סמויים מהעין,(אבל תמיד קיימים בבסיס זוגיות,הסכמים כאלו ואחרים ), והזוג נוהג לפיהם לאורך שנים -ושני בני הזוג כנראה מרוצים. וטיבעם של הסכמים זוגיים להשתנות עם השנים,כי מה שהתאים לך ולו בגיל 22 לא בהכרח נכון ותואם את ההתפתחות והצמיחה האישית שלכם בגיל 32.(ולא הולכת הלאה בכלל בשנתונים). כלומר, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך אינה תיאורטית כלל,אלא לגמרי אישית. האם מתאים לי? האם נכון לי? כי ממש לא חשוב אם 30% מהאוכלוסיה או 2% מהאוכלוסיה חיה במערכות יחסי זוגיות פתוחות-סגורות. כי אותו חלקיק של אחוז שנכון לך(ולו) הוא החלקיק החשוב. לדעתי.