האם זה אפשרי לתרגל דמיון מודרך לבד?

האם זה אפשרי לתרגל דמיון מודרך לבד?

אני מתכוונת, האם אפשר לתרגל תרגיל של דמיון מודרך ללא הנחיה חיצונית כלשהי אלא פשוט לשכב ולדמיין בצורה מנטלית?
על פניו נראה שעצם השם "דמיון מודרך" מכוון לתדרוך/הנחיה חיצונית. אבל אם אני לא מוצאת תדרוך כזה או שמכל סיבה שהיא אין לי אפשרות להנחיה חיצונית, האם זה אפשרי פשוט לעשות תרגיל הדמיה עצמי?

אם להיות יותר ספציפית, הסיבה שבתקופה זו אני מתעניינת בנושא היא כי לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח והאיזור שעבר את הניתוח (איזור האגן) עדיין מחלים ואני עדיין סובלת מכאבים שם. אני מאמינה מאוד בכוחו של הדמיון וכוח המחשבה וחושבת להיעזר בכלי של הדמיון המודרך כדי לעזור לגוף בתהליך ההחלמה וההבראה.
אשמח לעצות ורעיונות איך אפשר לעשות זאת וכאמור מעניין לדעת איך אפשר לעשות זאת ללא הנחיה חיצונית כלשהי?

ommerl

New member
ברוכה הבאה נטע

את צודקת שהשם "דמיון מודרך" מרמז על זה שיש מישהו שמדריך. אבל זה לא באמת משנה איך קוראים לזה. כל אחד יכול לעצום את העניים ופשוט לדמיין, ואם הוא יודע לכוון לתוצאה ספציפית בעזרת הדמיון יש דברים שהוא לא צריך בשבילם מישהו חיצוני.
&nbsp
דמיון מודרך מבוצע במצב רגוע שהמדריך יודע להכניס אותך אליו. אבל הרבה אנשים נכנסים למצב רגוע גם בעצמם ללא מדריך, קוראים לזה מדיטציה.
&nbsp
לגבי כאב- חשוב להבין משהו לגבי כאב. כאב זו דרך של הגוף לאותת על פציעה. הגוף לא "יודע" שעברת תהליך רפואי ושהכאב במקום הספציפי הזה לא נחוץ כדי לשמור על הישרדותך.
&nbsp
דבר נוסף שחשוב להבין זה שהכאב מתחולל במוח ולא באיבר הכואב (הנוירונים שבאיבר הכואב רק מביאים למוח מידע והוא מחולל את חווית הכאב). מכאן שחווית הכאב ניתנת לשליטה על ידי המוח.
&nbsp
לכן, את יכולה על ידי דמיון לשלוט בכאב. אני מציע לך להתחיל מתרגיל מאוד מאוד פשוט: כשזה כואב (אם זה לא כאוב כל הזמן אלא רק בהתקפים) פשוט קחי לך רגע, עדיף שתשבי אם את יכולה, תעצמי את העיניים ותנשמי עמוק לבטן (כלומר שימי לב שהבטן "מתנפחת" ולא רק החלק העליון של החזה כשאת נושמת). ותתחילי לדמיין שהאוויר שאת נושמת מגיע לאזור הכואב. ולאט לאט תתחילי לדמיין שהאוויר שאת נושמת הוא בצבע לבן בהיר חזק ומרפא וכשהוא נכנס לאיבר הכואב הוא שוטף את הכאב החוצה. אולי הכאב בצבע אחר, אולי שחור, זה לא משנה. העיקר שהכאב נשטף החוצה ומוחלף באוויר לבן נקי ומרפא.
&nbsp
אני יודע שאולי לך זה נשמע הגיוני לחלוטין כי הרי פנית לפורום של דמיון מודרך, אבל לכל הספקנים שאולי קוראים: אין פה מיסטיקה. זה דימויים שאומרים למוח איך להתייחס לכאב.
&nbsp
זה אולי יעזור לך רק באופן זמני כשהכאב מתגבר או מתפרץ ואולי פעם אחת תספיק כדי ללמד את המוח איך לעשות את זה באופן אוטומטי. כל פעם שהכאב עולה המוח ישנה אותו לצבע לבן מרפא.
&nbsp
נ.ב, זה לא חייב להיות לבן. עבור רוב האנשים לבן זה צבע חיובי ומרפא אבל אם זה לא טוב לך את יכולה להחליף לכל צבע אחר, העיקר שהמשמעות שלו תהיה חיובית.

ladybug4NLP

Active member
הדרך הטובה ביותר לתרגול עצמי הוא להקליט בקולך שלך את מה

שאת מעוניינת לומר לעצמך.
את אפילו יכולה לקחת דמיון מודרך של מישהו (למשל להרגעה), או להקשיב לזה או לתמלל ולהקליט בקולך שלך
ואח"כ למצא פינה שקטנה ולהשמיע את ההקלטה.

הקול שלנו הוא הקול שבעצם "מדבר" בראש שלנו ולא אנחנומקשיבים הי טוב
פורים שמח ובהצלחה

נ.ב. דוגמאות לדמיון מודרך מוצלח תוכלי למצא באתר של יוסי קדמי (בהפניה לגברים או לנשים)
http://yossykedmy.co.il/index.php/מדיטציות-nlp

תודה על התשובות

לגבי להקליט את עצמי, בעבר הרחוק ניסיתי לעשות את זה אבל משהו הרגיש לי קצת לא נוח עם זה, כלומר הרגשתי אי נוחות בלשמוע את עצמי. לכן תהיתי אם אפשר לתרגל באמצעות "קול פנימי" כלומר להנחות את עצמי בלב תוך כדי הדמיה

ladybug4NLP

Active member
סקרנית לדעת מדוע זה מרגיש לך זר ולא נוח

אחרי הכל הקול החיצוני שלך הוא אותו קול כמו הקול הפנימי מאחר ואת מקליטה את מה שאת אומרת לעצמך ומה שאת רוצה לשמוע.
וכבר למדנו כי האדם הכי קשוב לעצמו.

אז עכשיו שאת יודעת את זה אולי כדאי לעשות שוב?

ועוד אפשרות זה לחשוב היטב מה את רוצה לומר לעצמך.
לרשום ולקר כמה עמם כדי שכשתספרי את הסיפור חזרה לעצמך הוא יהיה רציף וזורם ולא תברחי במחשבות למקומות אחרים.

בהצלחה

כן, אפשר.

וגם אפשר לדבר אל עצמך בקול (ישירות, שלא באמצעות הקלטה).
ניתן להגיע בדברים האלה למיומנות פנטסטית לחלוטין (בקול ובלב).
הפעם הראשונה דומה לפעם הראשונה שבה את נוטלת לידך כלי נגינה כלשהו...
אם את מוכשרת בכך, את יכולה אפילו ללמוד לנגן לבד, בצורה נהדרת; רובנו זקוקים לכמה שיעורים ומעלה, לפחות.
תלוי לאיזו רמה מתחשק לנו להגיע.
אפשר להתחיל ממלה אחת, כגון "רגועה"... בעת שאת יושבת או שוכבת בעיניים עצומות וחשה את גופך הנינוח יותר ויותר...
לתת לעצמך זמן לעכל אותה... ואז להוסיף "יותר רגועה..." ושוב לתת לעצמך זמן לעכל אותה... ולהרגיש את זה...
ואז לחתום ב"עוד יותר רגועה..." ולהניח לעצמך להעמיק בתוך התחושה עוד ועוד.
זוהי רק דוגמה זעירה כמובן... לרשותנו "כלי-נגינה" מורכב ועשיר ביותר, כמעט כל-יכול.

ommerl

New member

למעלה