האם זהו קיוסק?

danezeq

Member
האם זהו קיוסק?

האם זה הקיוסק הראשון המדובר? או שהקיוסק ההוא (הראשון בת"א) היה בשדרות רוטשילד? זה בטוח משהו עם עבר מפואר כך אני חושב... אני לא זוכר איפה צילמתי את זה בדיוק, כי זה היה מהר מהר ובלילה (יצאתי לשנייה מהרכב) אני זוכר שזה באיזור רחוב לילנבאום, קרוב לשד רוטשליד, בצד המערבי להרצל אם אני לא טועה

four seasons

New member
הקיוסק הזה...

הוא הקיוסק הראשון של תל אביב מקימו שד' רוטשילד פינת נחלת בינימין, הקיוסק נהרס ונבנה העתק דומה לו צומת אחד קדימה בשד' רוטשילד פינת אלינבי (שעדיין קיים היום, אבל מוזנח), הקיוסק בתמונה הראשונה נמצא בר"ח לילנבלום סמוך לביניין שתיכנן אדריכל העיר הראשון של ת"א יהודה מגידוביץ ביניין יחודי כדאי כשאתה באזור להתבונן בפרטים כמו הכניסה והמדרגות, והצריך שהוא למעשה חדר.

danezeq

Member
בנוגע לקיוסק

אז אנחנו מדברים על 3 קיוסקים נפרדים נכון? הראשון, היה בשד רוטשילד פינת נחלת בנימין והוא נהרס. השני בשד רוטשילד פינת אלנבי והוא עדיין קיים? איפה בדיוק? הוא פשוט עומד שם? איך לא ראיתי אותו? אולי הוא מוסתר ע"י קיוסק "מודרני"? והשלישי ברחוב לילנבאום? מדוע הוחלט לבנות שם קיוסק? האם זה היה פעם רחוב ראשי או פעיל? אני אבדוק את הבניין שכתבת עליו! הוא משופץ? / מוזנח?

four seasons

New member
קצת סדר...

ת"א לא נבנתה כעיר כפי שאנו מכירים אותה, למעשה שד' חנויות במפלס הרחוב לא היו בתיכנון, המכירה בשנותיה הראשונות של ת"א היו באמצאות קיוסקים מהסוג הזה, אני לא יודע כמה בדיוק היו. אכן רוטשילד פינת נחלת בינימין נהרס, לפני זמן מה היתה תוכנית לשחזר אותו. הקיוסק בפינת אלנבי קיים היום רק שהוא מוזנח, הוא נמצא על השדרה, אין לי ספק שאתה מכיר איתו. מעבר לכך קיוסקים בשדרות קיממים היום כמעט בכל שדרה. לאורך רוטשילד פועלים היום על השדרה שלושה קיוסקים (בעבר פעלו על השדרה עוד שניים שאחד מהם, יש לי תמונה, בסגמון הבין לאומי באוהאוס. לאורך שד' בן גוריון פועלים שלושה קיוסקים על השדרה. לאורך שד' נורדאו, לפחות שניים פועלים על השדרה. רוב הקיוסקים (למעשה כולם) מוזנחים הוא שהעיצוב שלהם אינו מקורי, הכוונה כפי שתוכנן (וזה מצב שאנחנו מכירים, משקיעים בתנון וביצוע פרוייקט מדהים וראוי ואחרי כמה זמן הוא נראה כאילו נבנה לפני מאה שנה ועבר אסון טבע) ממש טרגדיה העיר הזו, אבל בכל זאת אני אוהב אותה וחושב שהיא אוצר.

דחליל23

New member
הקיוסק ב-שדרות רוטשילד

מדוע העירייה לא משפצת את הקיוסק ב-שדרות רוטשילד פינת רחוב אלנבי . ובכלל מתיי ניבנה ההעתק הזה של הקיוסק המקורי ? ניכנסתי ל-אתר של עיריית תל אביב ו-ראיתי תוכניות לבניית העתק מקורי של הקיוסק אבל מדוע לא התחילו ליבנות אותו עדיין ????????????????????????

the philosopher

New member
זהו הקיוסק הראשון בתל אביב

(אני חושב) נמצא ברחוב לילינבלום.... קרוב לרחוב החשמל... למגדל המים..

danezeq

Member
רחוב החשמל?

רחוב החשמל רחוק משם מאוד מאוד, ממש שנות אור משם (במונחים של העיר ההסטורית) אתה בטוח שזהו הקיוסק הראשון בת"א? הקיוסק הראשון לא היה בשדרות רוטשילד?

the philosopher

New member
מה פתאום... רחוב החשמל

קרוב לשם.. בערך 10 דקות הליכה למי שיודע לאן הוא הולך... ואני לא בטוח.. בכיתה ט' בשיעור שלח המורה דיברה על זה.. אבל זה היה כיתה ט' בשיעור של"ח... מי מקשיב בכלל?

danezeq

Member
רחוב החשמל (האיזור של מגדל המים)

הוא בכלל ליד דרך בגין, קרוב יותר לתחנה המרכזית הישנה הרבה יותר מזרחה משם

Secular

New member
ת"א היא עיר קטנה יחסית בשטח,

ובעיקר העיר ההיסטורית, ככה שהכוונה היא שיחסית רחוב החשמל לא קרוב.

דחליל23

New member
מגדל המים ברחוב החשמל

מגדל המיים ו-לידו באר מים עתיקה ברחוב החשמל הייתה חווה חקלאית חינוכית שניבנתה על ידי הבריטים ו-שימשה לאחר מכן תחנת הכח הראשונה של ארץ ישראל ש-אחר כך המקום הפך להיות ההנהלה של חברת החשמל .

danezeq

Member
תראו את הבאר הזאת!

מה היה שם? זה ממש נראה כאילו זה אתר ארכיולוגי קבור! נראה מאוד מסקרן ועתיק בצילום קשה לראות, אבל אחרי הקשת הזאת ממערב אליה רואים כל מיני לבנים, יש שם איזה מבנה או בסיס של מבנה שהיה פעם מעניין איך נראה המקום פעם ולמה לא משחזרים אותו (זה נמצא בחור, בקצה של חניון)

דחליל23

New member
הבאר העתיקה .

הבאר הזאת שימשה את המגדל מים שנימצא ממש צמוד אלייה לצורך השקייה של שדות חקלאיים . אגב ...................................... גינת השרון שנימצאת מימול ברחוב ברזילי הייתה חלק מהשדות החקלאיים שהיו ב-אזור .

דחליל23

New member
בנוגע ל-רחוב החשמל

תשימו לב שכל הרחבות באזור ניקראים על שם החשמל . ישנו את רחוב החשמל עם הכניסה ל-בניין של חברת החשמל וצמוד אליו רחוב שניקרא " שביל האור " . מימול ב-גינת השרון ישנו קטע רחוב שניקרא " הגינה " צמוד לגינת השרון . אגב ל-גביי חברת החמשל ישנם ב- יפו עוד 2 טרנספורמטורים עתיקים מ-לפניי 100 שנה : 1 - ברחוב אילת פינת רחוב גבולות . 2 - ברחוב יפת פינת רחוב ציונה תג'ר - צמוד ל-גן השניים . הטרנספומטור ברחוב יפת ניראה יפהפה פשוט מהמם - בסיגנון מוסלמי ערבי .

דחליל23

New member
ישנם בריכות השקייה עתיקות

ישנם עוד 2 בריכות השקייה עתיקות : 1 - ברחוב יהודה הלוי פינת רחוב ברדיצ'בסקי או יהודה הלוי פינת רחוב כרמיה ממש ליד . 2 - ישנה בריכת השקייה טורקית עתיקה מימול הכנסייה הרוסית ב- אבו כביר ב-רחוב 3377 קרוב ל-שם ב-רחוב בן צבי פינת רחוב 3838 ישנו מיבנה טורקי עתיק להשקיית חמורים . 3 - ישנה בריכה טורקית עתיקה ב-רחוב רוסלאן ב- יפו העתיקה מאחורי אולמי חצרות יפו העתיקה ( לשעבר אריאנה אריסטון ) .

danezeq

Member
שחר תוכל לספר עוד על הבאר?

האם יש תמונות שלה איפשהו? תוכניות לנקות את המקום הזה או לשים שלט?

למעלה