האם זהו סוג של טחב?

erezbt

New member
האם זהו סוג של טחב?

נתקלתי לאחרונה ב"יצור" הנ"ל שצומח ליד הטחב על גבי מצע הגידול (מצורפת תמונה). ממה שקראתי ה"צמח" הנ"ל נקרא באנגלית liverworth. האם הוא מזיק לעץ? באתר שמצאתי שמזכיר אותו מדובר על כך שקיומו מעיד על ניקוז לקוי (צרפתי גם לינק לאתר, ראו לקראת סוף העמוד) מישהו נתקל בתופעה?

אולמוס

New member
טחב או אצת קרקע

ייתכן אומנם שזה סוג של טחב אולם נתקלתי בתופעה דומה במספר עציצים בחורף שעבר, אשר עונה יותר לתיאור של מופע אצת הקרקע. בקרקע ישנן מיני אצות שחלקן בעלות מופע דומה המשגשגות בסביבה לחה במיוחד(ייתכן מאוד בשל בעיית ניקוז) בתנאי אור וניזונות מחומרי הדישון שמקבל הצמח בתוספת חומרים אורגניים שבמצע. בשל כך עלולות להתחרות בו. הן גם משנות את צבען,משחירות ופוגעות באסתטיות של הכלי והמצע. בדרך כלל ממליצים להסירן. אופן הטיפול - באמצעות חומץ מדולל ובזהירות רבה- ע"י "ליטוף" עלי האצה בעדינות במכחול דק טבול בחומץ. יש להמנע מהשקייה ולייבש מעט את המצע-כדי למנוע יצירת סביבה חומצית שלא תתאים לצמח. לאחר מספר ימים יש לסלק את כל שאריות האצה המתה. עם זאת יש לבדוק את תקינות הניקוז. אם קיים שטח גדול במצע המכוסה ע"י האצה -כפי שקרה אצלי - מציע להסיר ביסודיות שכבה עליונה של עד כ- 2 ס"מ מהמצע בעזרת כף או כפית ולכסות בשכבת טוף גרוס נקי (0-4) המונע חדירת אור ומשפר את הניקוז. אצלי זה פעל. בהצלחה

minigan

New member
טחב הכבד

זהו טחב הכבד שמתפתח בתנאי רטיבות וצל חלקי משתלות בונסי שותלות טחב על המצע להענקת מראה טבעי מומלץ לשמור על הטחב ולא להסירו אכן טחב מעכב את צמיחת הבונסאי ומתחרה בו אבל זו עוד דרך טבעית לננס צמחים

אולמוס

New member
יורשה לי להעיר

יורשה לי להעיר מנסיוני הצנוע בגידול בונסאי (לא רכשתי דווקא במשתלות בונסאי -גידלתי בעצמי מזרעים, ייחורים ושתילים צעירים) הייתי נוהג זהירות בענין זה. לא כל הטחבים או הנראים כמותם -מקורם במשתלות בונסאי. יש לוודא ללא ספק כלשהו שאומנם מדובר בטחב ולא במשהו אחר. מנסיוני ומנסיונם של מספר מגדלי בונסאי- מוכרים לי ארועים של התפתחות "כאילו טחב" שלמזלנו זוהו בודאות והוסרו- לא לפני שגרמו נזק מהותי. עם העציצים הנרכשים במשתלות שונות מגיעים נגעים שונים ומשונים ובצורות שונות. אם יש ספק- עדיף לנהוג זהירות. לא כל מי שרוכש עץ בונסאי יודע מלכתחילה לשים לב להבדל בין מזיק לבלתי מזיק -בעיקר אם הוא מופיע בעציץ "יש מאין" .גם לתחרות בין טחבים וצמחי כיסוי למצע בונסאי- עם עץ הבונסאי- ישנם גבולות. העדר תשומת לב להתפשטות מואצת לא מבוקרת של "כיסוי" כזה על המצע עשויה במקרים מסוימים להפוך ל "תחרות בלתי הוגנת" לעץ הבונסאי ויש לטפל בכך. עם זאת ללא ספק -ודאי שישנו יופי בטחבים ובכיסויים לסוגיהם- ובמידה- בהתאם לצמח, הכלי, המצע וכד'.

max63

New member
שאלה כללית יותר...

האם זו טעות לחשוב שטחב דורש יותר לחות מהבונסאי עצמו? כלומר, שמירה על חיי הטחב תגרום לרקבון של שורשי הבונסאי? אמנם קראתי היכן שהוא שהטחב משמש אינדיקטור ללחות האדמה שתחתיו אבל בפעם היחידה שניסיתי לשמר טחב (ללא הצלחה) נוכחתי שדרושה השקעה מרובה. ...ועוד: האם הטחב שלכם אכן מחזיק מעמד חודשים רבים? תודה.

אולמוס

New member
טחבים

מנסיוני- הטחב מחזיק מעמד חודשים אחדים ולעיתים אף במהלך הקיץ בתנאים מסויימים,למשל: השקייה ממוחשבת מדי יום עם מספר טפטפות בכלי שתילה מנוקז היטב ולעיתים כשחלק מהזמן המצע גם מוצל. הטחב מקבל ומנצל חלק מכמות המים העוברת דרכו אל תוך המצע.

למעלה