האם זאת לא אפלייה?

gabi1

New member
האם זאת לא אפלייה?

ילדה הולכת ללמוד לשחק כדורגל מה אתם חושבים יהיו התגובות לה? יופי? נהדר? תראי להם שלא רק בנים יכולים לשחק כדורגל? ילד הולך ללמוד לרקוד באלט מה אתם חושבים יהיו התגובות לדבר? גיחוכים? הומו, קוקסינל? מכות? ותחשבו על זה...

augustus

New member
זאת אפלייה תפישתית. מסכימה.

הבת שלי כבר עשתה לי חור בראש עם העניין הזה של חוסר פרגון לבנות שמשחקות כדורגל.

מירה ח.

New member
לא אפלייה אלא "רצייה"

לרוב התכונות ה"גבריות" והפעילויות ה"גבריות" יש מה שנקרא "רצייה" בחברה המערבית כיום. כל מה שנתפש כפעילות גברית מכיל בתוכו "תמריץ" יותר גבוה מאשר כל מה שנחשב נשי. זו הסיבה לשוני בתגובות. במחקרים בשנות ה- 70, ילדים וילדות נשאלו איך הם היו מעדיפים להיוולד. בנים ובנות כאחד היו מעדיפים להיות בנים. אחד ההסברים לתופעה זו היא התפישה כי לבנים יש יותר חופש, עצמאות, הרשאה רחבה יותר לפעולה, ועוד. ואילו בנות מוגבלות יותר בפעילויות, מרשים להן פחות חופש, וכד´. נראה לי כי התופעה שפירטת כאן, נופלת באותה קטגוריה, היוצרת "רצייה חברתית" לתכונות ופעילויות גבריות.

טל קר

New member
ראשית גם מה שאומרים לבנים זה

חבל מאוד ובהחלט מקומם אותי. אבל גם בנות נתקלות בתגובות לא משהו. ראשית, לי אישית בכלל לא הרשו לשחק כדורגל בשיעורי התעמלות בכל שנות הלימודים שלי. אמרו לנו שזה רק לבנים. חוץ מזה, לא שמעת ש"רק לסביות" משחקות כדורגל או כדורסל? או שזה יבריח בני זוג פוטנציאלים? או שזה הופך אותה לגברית? ראית פעם גבר שמשחק כדורגל שנשאל מה בת זוגו חושבת על כך ואיך הוא שומר על הגבריות שלו? (כי אני קראתי ראיונות עם שחקניות כדורגל שנשאלו מה אומרים בני זוג פוטנציאלים ואם הם לא בורחים, ואיך הן שומרות על הנשיות שלהן)

sista

New member
אני מרשה לעצמי להיות אופטימית

בגלל שהגבלות המגדר הולכות ומיטשטשות. למשל, רכישת השכלה ועבודה ואפילו הצבעה בבחירות נחשבו ממלכה גברית לחלוטין פעם ועכשיו כבר לא. פעם גם תפקידים נשיים בתיאטרון בוצעו ע"י גברים והיום לא. העניין הוא כמות הזמן שיידרש. אני מקווה שלא הרבה, במסגרת האופטימיות.

gabi1

New member
איזה קיבעון מחשבתי יש

פה. שתיים מתוך שלוש התגובות נכתבו כאילו מה שכתבתי היה נגד האפלייה של בנות בספורט. אבל אתם כל כך עמוק בתוך עמדת ההתגוננות שלכם שלא הבנתם מה כתבתי אז הפעמם אני יהיה יותר ברור. אין היום אפלייה בספורט נגד בנות זה שלפני חמישים שנה הייתה זה לא אומר שהמצב נשאר כמו שהוא היה. על טניס בנות שמעתם? כדורסל? איגרוף? התעמלות? ריצה? יש אפילו מרימות משקולות! אבל מעט ילדים שרוקדים. אבל היו הרבה יותר עם לא היו חושבים מה כולם יגיגדו. ובת שתשחק כדורגל רוב האנשים יגידו לה איזה יופי שאת כדורגלנית.

.inbal

New member
אפליה נגד ילדים ונערים

נדמה לי שכבר כתבתי את זה כאן, בדיון דומה, אבל זה שוב רלוונטי. כשאני הייתי בת 8 והלכתי לחוגים של ג´ודו קיבלתי תמיכה מההורים, מהחברים והחברות ומהמדריך שהתייחס אלי למופת (בלי להרים גבה, בלי לנסות לעזור לי יותר וכו´ - פשוט כמו כולם). מי שהתנהג קצת מוזר היו לפעמים ההורים של שאר הילדים, אבל לא לקחתי את זה קשה. כשאחי הקטן, כמה שנים אח"כ, החליט שהוא רוצה ללמוד בלט, חוץ מההורים שלי, אף אחד לא הבין מה קרה לו. לא החברים, לא הבנות מהחוג שהיו די אנטיפתיות ולדעתי גם לא המורה. מיותר לציין, שזה לא החזיק מעמד הרבה זמן. ראיתי גם תכנית טלוויזיה שצולמה בארה"ב לפני כמה שנים בהקשר הזה. הכוכבים היו בנות שמשחקות הוקי קרח או משתתפות בפרויקט מחוננים במחשבים ונער שלומד בלט. בלטה מאוד העובדה שהן נהנות מתמיכת הסביבה כולה, קצת כמו הסיפוק שכולל הרבה נשים וגם קצת גברים אצלנו אם אשה מסיימת קורס טייס. התייחסו אליהן כחלוצות, מטורפות אולי, אבל באופן "חמוד". הנער מצא את עצמו די מבודד, גם בלהקה, שם בנוסף לכך ש"נדחף" למעגל הסגור של הרקדניות, הייתה גם איבה כי הוא כמובן תמיד מקבל תפקיד חשוב.

ענבל29

New member
לעומת זאת

לא מזמן התפרסמה כתבה על ילד מקסים, בן לשתי אמהות תומכות, שלא רק שהוא רוקד, אלא שהוא מנהל קבוצת ריקוד של ילדים! ישנם ילדים שרוקדים: רק השבוע ראיתי הופעה של להקת מחול של ילדים ונוער, ואמנם מס´ הבנות גדול יותר, אבל יש הרבה בנים - מגילאי 8 ועד 18. וישנם החוגים של ריקודים סלוניים, שם גם יש בנים, אפילו צעירים מאוד. נראה לי שהבעיה שציינתם מתייחסת בעיקר (אם לא רק) לבלט קלאסי, המזוהה עם בלרינות דקיקות ותנועות מעודנות, עניין של תדמית.

augustus

New member
ילדים לשתי אמהות

נולדים אל העולם שכבר פטור מכמה סטראוטיפים...

aaa123

Member
קיימים מעט מאוד בנות שמשחקות

כדורגל יחסית למספר הבנים שמשחקים כדורגל. אתה יכול לספור כמה גברים משחקים כדורגל ,וכמה נשים משחקות כדורגל. אני בכלל לא בטוח אם רוב האנשים יגידו לבת שמשחקת כדורגל שטוב שהיא כדורגלנית. התוצאות של כדורגל הגברים הישראלי יותר טובות מכדורגל הנשים יחסית לעולם. (ישראל הובסה 7-0 מול נורבגיה בכדורגל נשים אם אני זוכר נכון ונבחרת הנשים של נורבגיה היא לא מספר אחת בעולם כאשר דבר כזה לא היה קורה לנבחרת הגברים של ישראל בכדורגל) אותו הדבר קורה גם בכדורסל שם מכבי תל-אביב זכתה לא פעם אחת באליפות אירופה ואין קבוצת נשים אחת שהתקרבה לזכות באליפות אירופה ואני רואה את זה כמגמה כללית בספורט. איגרוף בעיני הוא ספורט מגעיל בלי קשר למין. באתלטיקה אני זוכר שהגברים הישראלים גם מצליחים יותר(היתה לנו אסתר רוט אבל מאז האתלטים היחידים שמתחרים על מדליות באולימפיאדה הם רק גברים). בשחיה אני גם יודע שנבחרת המעורב שלנו הצליחה להגיע לגמר אולימפי כאשר נבחרת נשים מעולם לא הגיעה לגמר אולימפי ושחייניות באולימפיאדה השתתפו רק כבודדות אם אני לא טועה. בקיצור המצב בספורט רחוק מלהיות שויוני ,ואפילו יחסית לעולם שאיננו מקום שויוני אנו בפיגור בין הנשים.

ובנוסף

ברוב תחומי הספורט ולא בכולם ,ספורט נשים אף פעם לא יזכה לאותו פירגון והתעניינות כמו ספורט גברים דווקא מסיבה של השקפה שוויונית, למה לעזהזאל(אני לא בטוח בקשר לאיות של המילה) אני צריך להתלהב מיציר אנוש(גבר או אישה) שרץ או רצה 100 מטר במהירות 10.40 שניות כאשר ישנו יציר אנוש שרץ אותו מרחק ב 9.79 שניות? ישנם תחומים שבהם נשים יותר דומיננטיות כמו:התעמלות מכשירים, החלקה על קרח. וישנם גם תחומים עם שליטה מלאה ומוחלטת של נשים שאף גבר לא מעיז לחשוב להיכנס לשם כמו :התעמלות אמנותית, בלט במים(שכחתי איך קוראים לתחום הזה שהבנות המחיכות האלו צפות בבריכה ורוקדות בתיאום ביניהם). תחום הספורט היחיד שיש בו שוויון מלא הוא רכיבה על סוסים (השוויון לא קיים בין סוסים לסוסות אלא בין רוכבים לרוכבות). שמתם לב שאני כותב עם הרבה סוגריים ? מה זה אומר עלי(אני מדבר ברצינות)?

augustus

New member
קודם כל, תפסיק להיות כזה תוקפן

אתה חדש בפורום ויש לך עוד הרבה מה ללמוד פה. חוץ מזה, אתה לא משמש קנה מידה לקיומה או אי קיומה של אפליית נשים בספורט או בכל מקום אחר. אתה מקסימום יכול להביע את דעתך הלא מחייבת. אני טוענת שאפלייה תפישתית קיימת, ואף מעבר לכך - קיימת אפליה בפועל של נשים בספורט, מה שמתבטא בחלוקת תקציבים לא הוגנת, ומספיק לקרוא עיתונים כדי להיות מודע לזה. ד"א דעה קדומה הקובעת כי יש עיסוקים "לא גבריים" ודעה קדומה הקובעת כי יש עיסוקים "לא נשיים" הם שני צדדים של אותו מטבע מזויף.

אני מסכים...

משום מה יש נטיה של פמיניסטיות להפוך כל בעיה בין שני המינים לבעית הגבר המנצל את האישה כקורבן, גם במיקרים שגברים סובלים מהם יותר.

sista

New member
דברי הוצאו מהקשרם, גבי אחד

אני דיברתי על שינויים בהגדרות של המיגדר. לא דיברתי רק על שחרור האישה, כי בעיני שחרור האישה בא יחד עם שחרור הגבר. בחברה קיימים סטריאוטיפים מאוד קשיחים של מה זה גבר, איך צריך להתנהג גבר כדי להיות יותר גבר, איך הוא צריך להיראות ומה הוא צריך לעשות. אם הייתי גבר אני מניחה שהסטריאוטיפים האלו היו מכבידים עלי בדיוק כמו שהסטריאוטיפים הנשיים מכבידים עלי היום. המוטו שלי הוא שכל אחד יעשה דברים שהוא אוהב ושמפתחים אותו כאדם, גם אם הם נשיים מדי לגבר או גבריים מדי לאישה.

ספיר ק

New member
שתי בעיות יש כאן

א. החלוקה לתחומים "נשיים" ו"גבריים". ההנחה שכדורגל זה "גברי" ובלט זה "נשי". ב. מתן עליונות לתחומים שהוגדרו כ"גבריים". כדורגל יותר חשוב מבלט. בגלל הסעיף הזה, לדעתי, יש יותר עידוד לנשים שפונות לתחומים "גבריים" מאשר לגברים שפונים לתחומים "נשיים". במקרה של הנשים זה נחשב לעליה בדרגה, ובמקרה של הגברים לירידה בדרגה. אגב, אני חושבת שזו אחת הסיבות לכך שיש יותר סובלנות כלפי לסביות מאשר כלפי הומואים.

skito

New member
ואלה ותחשבו על זה .....

הכל בתת מודע בחשיבה שלנו אחר הנורמה אחר הקיים..צריך לומר לכולם כדי שיבינו את הטעות בחשיבה ... הפתרון לדבר על זה כמה שיותר והרבה יותר מיותר המוןןןןן בסה"כ מסכים....

למעלה