האם הרב כדורי המנוח הכיר במשיח???

האם הרב כדורי המנוח הכיר במשיח???

חג שמח!!! משהו שקיבלתי בדוא"ל: האם הרב כדורי המנוח האמין כי המשיח הנו ישוע??? הוא השאיר פתק שכתוב שם (ההדגשות שלי): בעניין ר"ת ("ראשי תיבות". פרפר) של ירום העם ויוכיח שדברי וותורתו עומדים. ("יהושע". פרפר) באתי על החתום בחודש הרחמים התשמ"ה יצחק כדורי ובנוסף, ראו קישור זה. מעניין שכאן הוא אומר כי שם המשיח הוא סוד שחצי מהמדינה כבר יודעת אותו... חג שמח. ישוע קם לתחייה!

lion 7

New member
שלום רב

מישהו שם הביא את הכתבה על הפתק מלפני חודשיים כמעט כאן בפורום פה , וגם אותה הודעה התפרסמה בפורום תנ``ך שנמחקה , וכן קראתי את הכתבה שהתפרסה בnrg , אני זוכר ששאלתי על משקל המקובלים בעם ואני תמהה על השם יהושע ,ולא ישוע .. ברכות וחג שמח , המשיח קם אכן קם.

מותר לי

New member
ליון...

אם אני לא טועה- אפשר לכתוב ישוע ואפשר לכתוב יהושע זה אותו שם, כמו- יונתן או יהונתן. אך בהחלט כדאי לברר זאת יותר לעומק.

lion 7

New member
אם תבדקי בתנ``ך

היה יותר ממקום אחד לשם ישוע חוץ מיסוע או ישוע בב``ח .. בערבית יהושע בן נון נקרא למרבה הפלא : ישוע בן נון (בהגאת שין ולא סמך) , אינני שופט את הדברים האלה , וכנראה רק או רב ידע את מה שהשאיר מהפתק .. נאמר פעם שהמלך חוסיין ז``ל היה מסיחי בסתר, הופתעתי גם שיש אנשי דת מוסלמים מקבלים בסתר את האמונה , וכנראה צריכים לחיות הרבה שנים בכדי לראות ולהאמין , אני כמובן מאמין בנסים ובעשיית ישוע בקרב אנשים שנראים לי בלתי אפשריים , אני רק תהיתי על שכתב את השם בצורה כזאת , למה ומדוע , נראה תמוהה ומוזר מבחינה הלא אמונית. .

מותר לי

New member
אם תוכל להסביר שוב...

כתבת "היה יותר ממקום אחד לשם ישוע" ולא ממש הבנתי את כוונתך. השם יהואש והשם יואש גם מוזכרים שניהם בתנ"ך (בברית הישנה), והשם ישוע מוזכר בספר "עזרא" ובספר "נחמיה" (ואולי בעוד ספרים, אך זה מה שעלה מחיפוש מהיר), כנ"ל גם יונתן ויהונתן (שאת שני השמות אגב מצאתי בספר שמואל, בהקשר של- בנו של שאול) את החיפוש ערכתי באתר הזה: http://www.mechon-mamre.org/searchfh.htm אגב- לפי מה שאני מכירה, ביהדות האות ה' מסמלת את האל (גם האות י', אבל הה' "חזקה" יותר...), ולכן דווקא לי כן קל להבין למה הוא כתב את השם כפי שכתב. (ולגבי המלך חוסיין- זכור לי שקראתי פעם משהו עליו ועל עוד מפורסמים שהיו משיחיים , משום מה לא הצלחתי למצוא את האתר...)

lion 7

New member
בדיוק לאלה התכוונתי

אבל עשיתי הקבלה בשתי השפות השמיות לשני השמות בקשר לאותו מלך זה היה מהרבה זמן ואולי גם היא שמועה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifממש לא נראה לי שהתכוון לישוע

אלא שהוא מטעה לצערי.. ישוע המשיח לא יחזור לדבר בכלי תקשורת! הוא לא יחזור לקבץ את העם היהודי! ישוע יחזור כמו ברק שיכה מקצה לקצה בעולם, ברגע חטף.. וכולם ידעו שהיום הגדול הגיע, אושרי מי שיזכה באותו יום להיות עם האדון יסוע
וישוע מרגע שקם לתחייה, המלאך שבישר בקימתו אמר לנשים ישוע יפגוש אותכם בגליל!! הוא אכן עד שמת ונצלב ונקבר, כולם נשאו עיניהם למקומות קדושים, לי-ם ולהר הבית.. כו'.. אבל שהוא קם הוא פגש את מאמיניו בגליל, על גליל נאמר והיתה ידועה בברית הישנה, גליל האומות!! اش 9: 1 ولكن لا يكون ظلام للتي عليها ضيق.كما اهان الزمان الاول ارض زبولون وارض نفتالي يكرم الاخير طريق البحر عبر الاردن جليل الامم. ישעיהו 9:1 וזה נזכר שוב בבשורת מתי כציטוט ב- 15:4 مت 4: 15 ارض زبولون وارض نفتاليم طريق البحر عبر الاردن جليل الامم. אז לאומות ישוע פנה אחרי שקם! ישוע קם לתחייה והביא את הבשורה הטובה, הגאולה והחיים החדשים, לכל האומות, ולא רק לעם היהודי..NOT ANY MORE. ולכן זכינו לכבוד גדול
הללויהה

salt of earth

New member
אגב

גם אני מאמינה בזאת כי ברגע שקיבלנו את האמונה בישוע אנחנו כבר לא יוונים ולא יהודים (כפי שאומר פאולוס) אלא כולנו אחים במשיח... וכולנו מחכים לו שיבוא באחרית הימים ואז נחגוג את العرس السماوي במלכות השמיים. אגב שפרד, מה שאת אומרת נוגד את העמדה של הציונים-נוצרים בארה"ב או האוונגלים שרוצים לקבץ את העם היהודי בארץ ולנצר אותם כדי לזרז את ביאת המשיח, ונדמה לי שאת שייכת לאותה ענף כנסייתי כמוהם (אנג'יליין) אז זה מעניין לשמוע על השוני בנקודות המבט

lion 7

New member
דעות קדומות לצערי

גם עזרה לעם היהודי בלמצוא מולדת ולנסות לנצר אותם כאן היא דמגוגיה שלא פעם שמעתי אותה , יש המון סיבות לדחות טענות כאלה , באוונגלסטית יש הרבה פרשניות , וכמובן שיש חוגים דתיים ביהדות הרבנית מאמצים את העזרה הרבה לעם היהודי, הן מבחינת פיצוי על מה שעבר עליו בארצות הנוצריות , וגם אבנגלסטי רואה ביהודי כאדם שסבל מהשואה (אני אכתוב בהקדם על נוצרים למען העם היהודי בשואה ) שחשו בצער זה ,בעת שהמערב היה שקוע במלחמה נגד הנאצים .. הראות של הפחד זה מתבססת על יחסו של לותר אבי האונגלסטים , בזמנים שונים בחייו אחרי שלא הצליח לשכנע בדרכי נעם את אותה קבוצה בלקבלת ישוע , בתקופה השחורה בחייו, גם כאשר הצרטף לאצילים נגד האיכרים באותו מרד , שאכזב אותם , יש ויש דברים מאומצים מהדת הקטנה כמגן נגד קבלת ישוע ליהודים כמו שהיה במאות הראשונות , הדיעה הזאת היא כאמור דמגוגיה מוחלטת , מטרתה לשמור על צביון דתם מפני הנצרות עצמה , זכותם לשמור על דתם וזה כמובן הכרחי . אולם בואו נבין שהבישור בעולם היא מצווה בלי משוא פנים , ישוע שם על לבם של אנשים מסויימים ללכת רחוק מסתם ישיבה בכנסייה ורק לקחת את האור וזכות לחיי נצח ,או מה שהיה מפגישה עם ישוע שהפך את חייו, הבישור בעולם פעיל ונרדם כמעט מאז תחילת המאה העשרים ,ומספר הנוצרים מול דתות אחרות דוקא בירידה , למעט באסיה ובאפריקה , יש עלייה !! , אי אפשר לבשר לאנשים מסוימים ולשכוח שיש מליונים שלא שמעו ,זאת אומרת לספר לסינים על ישוע , ולשכוח לספר ליפנים , או לספר לפיליפינים ולגזול מהאנדוניסים את הזכות מלשמוע את הבשורות הטובות , מוזר שכל מה ששמעתי שיש מליוני דולרים מושקעים במישור זה דוקא מיועד לישראל ,על מנת שהיא תתנצר , תתנצר מצחיק זה כאילו הפעולה האחרונה של כל נוצרי שמשרת את ישוע היא רק בשכנוע את היהודים כאן בלקבל את ישוע , הם שכחו שיש מס דומה ליהודים בארה``ב , אז למה אין הטענות האלה שומעים מהם (מיהודי ארה``ב) , הכל חרטה ברטה , הכל בסגנון דתי כמקדם לשמור על דת האבות .. מבחינת האמונה , מי ששמו כתוב בספר החיים , מקבל את הזכות בלהיות נוצרי מאמין ויורש את מלכות השמיים, לא לשכוח את הפסוק דרכי לא דרכיכם בני אנוש , ואם כבר אז אולי זאת היא פרי הדמיון מאנשי דת מוסלמים שמנסים לאסלם את היהודים (ויש כאלה) . אז לגבי הטענה שלהם , יש מסיון (זה כאילו שיש סרטן שצריך להתרפא ממנו) , המשך

lion 7

New member
המשך

וגם הרבה דברים שצרם לי לשמוע , הרי הבפטיסטים ומלפניהם הקתולים היו תמיד עם המסע הזה להפצת מלת ישוע בתבל ,, כן הבפטיסטים היו במזה``ת כבר מלפני יותר ממאה שנה , בקרב הערבים הנוצרים , גם באירן (למי שירצה לשמוע עדויות על אנשים שפגשו את ישוע וכבר כתבתי כאן ) אז מה כל ההמולה על קיבוץ היהודים כאן (אם ידוע שישראל נחשבת מקום שני בעולם אחרי ארה``ב מבחינת אוכלוסית היהודים ) ולנסות לנצר אותם (עלק לנצר ) האם ערבי נוצרי עסוק בקושי בלראות את הכנסיה ביום ראשון ,מסתם לנצר את היהודים שהיו מיעוט מלפני 48 , וגם אני מאמין שאם נשים קבוצה אנשים בתוך חדר וננסה לשטוף להם את המוח בלקבל את ישוע , זה מנוגד לרוח האמונה , על בסיס הבחירה החופשית , , צרם לי מאד שנקראים האבנגלסטים מהם בפטיסטים , ברזרין ,והמון כנסיות מערביות שהיה להם רפורמה, ונותנים לנו כערבים לראות מה הוא אינג`יל ומה הם הסאנדי סקול , יש לי לא מעט ביקורת על כל כנסייה ממה שראיתי במסע אחרי החיפוש העצמי העצמאי בלדעת מה היא האמת , ושאלת תם לאלה שטענו כך , למה לא קיבלו היהודים את האמונה בארה``ב עכשיו ולמה במאות השנים שחיו בקרבת הנוצרים כן אחדים קיבלו , האם המגמה היא ניצור ? הרי גם יהודי הוא יצור מהמאדים שלא צריך לשמוע על הנצרות , או לקבל בלבו (מתוך בחירה חופשית את ישוע שהיה גם יהודי?) מה ישוע היהודי לא יכול להיות זר בעמו גם אחרי מאות שנים , האם לא היו יהודים משיחים כל המאות האלה , האם קבלת ישוע בלב תהפוך אותך לחולה או בוגד במדינה ? מה לעזאזל המגמה הזאת ? הרי יהודים דתיים חיים בחופש הדת באירופה ובמיוחד בארה``ב , ואני סומך על השכל של היהודי שהוא לא פתטי בללכת אחרי כמה אנשים דמגוגים (והם מיעוט מאד מאד שדרכם קצרה בכדי שהמסכה תרד מעיניהם , איך הם מראים על מלכות ארצית ולא שמיימית ) , צרם לי על אדם שתמך ברעיון כיבוש הגדה בכדי לאמץ רעיונות מוזרים של חלק מעט מאד של החלופה הארצית על תקן ישראל הגדולה , כמו שטוענים ערבים בארצות ערב על זריקת היהודים לים , כמו שאנו שומעים על ארץ ישראל מהים לים , זה כאילו האמונה בנויה על דברים ארציים , וישוע ירצה בשפיכת דמים בלקדם את תורת האהבה , איזה הבלים , מה גם שמעתי מקרובים לאומנים על דיעות שמצחיקות מאד כאן על שהבפטיסטיות והאבנגלסטיות היא תעמולה ציונית !! תראו את ההבדלים ! או שהבהאים או עדי יהווה במצרים הם תנועות(השמך

lion 7

New member
המשך

הרי הם ציונים! שבאים בכדי לעזור ליהודים בכיבוש ארצותינו ,.ועוד כהנה וכהנה המון שטויות , וכאן המקום לשמוע מאדם שבדק לעומק כל כנסיה , אני מתפלא על שאני אדם ביקורתי מאד, גם בלקבל אמונה עם סיממנים רפורמים דוקא לעצמי קודם כל אחר כך לאחרים .. אז מה שאם יש פרשניות רבות לחזון יוחנן , ואחד מהם מדהים שקראתי מאנשי אלקאעידה המדברים על בוש וישראל , כמה פרשניות יש , וכמה חבל שיש טענות על קיבוץ עם בכדי לנצרו .. זה כאילו יש המון פתטים בעם היהודי והמסיון (כך קוראים לבישור ) עומד בדלת , אם ידוע שקריאה מה בברית החדשה , וגם הישנה מספיקה להיות לאדם שקרא מבושר .. על מי הם עובדים בכלל?

salt of earth

New member
ליאון היקר ../images/Emo140.gif

אני לא התייחסתי להאשמות על מיסיון. אני דווקא דיברתי על השוני בנקודת המבט בין הנוצרים-הציונים שהם תומכים נלהבים של ישראל ושל ההתנחלויות לבין הערבים האוונגלים. למה אמרתי זאת? כי אני יודעת שישנם חילוקי דעות בנושא... אני זוכרת שפעם קראתי מאמר באתר comeandsee.com של מטיף אינג'ילי בשם יוחנא קטאנאכו (או משהו כזה) שדיבר בדיוק על השוני בנקודת המבט בין האינג'יליין פה לבין הציונים-נוצרים (כך הם קוראים לעצמם אגב) לגבי המצב הפוליטי והנסיון של האחרונים לערבב בין דת לפוליטיקה. אני מבינה את רחשי לבך ומסכימה עם מה שכתבת אבל לא לזה התכוונתי... עמך הסליחה אם חשבתי שאני העליתי בדעתי להשתמש בדמגוגיה נגד הערבים-אינג'ליין.

lion 7

New member
כמובן אין צורך להתנצל יקרה

רק רציתי להדגיש מה כל צד רואה בכניות שונות בראות ארצית. לא רוחנית. יש הרבה כנסיות בדרום ארה"ב שמתפללים לשלום. אלה שביקרו לפני כמה שנים לא רואים את האמת . או פשוט מתעלמים מהברית החדשה שאין בה ולו רמז אחד על דברי ארץ. ולא מלכות שמיים. יש כאלה שמאמימנים בתמיכה בא"י ישראל הגדולה . (בעבר) על הסמך הארץ החילופית. יש הרבה בפטיסימים בדגה ובעזה . ושאלתי האם הם גם יהגרו לחול . כי כך פירשו החברה את דברי באדון? בודאי לא רבים באים לעזור להם בכדי שיחיו חיים נורמלים.... האהבה שעליה מושתתת האמונה היא לא כזאת אכזרית. ואין כאלה 70 מליון שיתמכו בדיעה זאת. אם הם עצמם מתפללים ותומכים בכנסיות הערביות

salt of earth

New member
../images/Emo9.gif

גם אני לא ממש מאמינה למספר הזה "70 מליון אנשים" שמהדהד רבות בתקשורת הישראלית. ואכן ישנן כנסיות בארה"ב שתומכות בנו כמו כנסיית the menonites שתורמים רבות למוסדות נוצריים וגם לפעילות הומינטרית. אבל אותה קבוצה שאחד ממנהיגיה הוא "פט רוברטסון" יש לה השפעה גדולה מאוד בבית הלבן ובפנטגון מבחינה פוליטית, השפעה שלילית מאוד לצערי ואינה תורמת לא לשלום ולא ליציבות

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני לא שייכת לזרם מלח יקרה

אני שייכת לכניסיית יסוע.. לפי הכתובים, ולפי מה שרוח הקודש מראה לי
. ישוע הגיע לעם שלו אך העם שלו לא קיבל אותו ואז הוא העניק את ישועתו לכל האומות..בזה אנו מסכימות בטח
. ההשוואה לזרם אמריקאי כזה או אחר איננה מדוייקת לגבי הכניסייה הפבטיסטית, אנג'ילית.. זה טוב שהם יקבצו את העם שלהם וישאפו ללמד אותו על האמונה בישוע, אבל זה תקף מבחינתי לכל אזרחי העולם שאמורים להכיר את הישועה ולזכות בה.. וכשאסיס אלבייר ענה לך לגבי זרם זה, לא זכור לי שעשה הקבלה לאנג'יליים בארץ או לאמונתו האישית. אלא זוכרת שההתייחסות היתה שזהו זרם קיצוני..ולא כלכך חביב עליי האמת. מכל מקום כתוב שלקראת סוף הימים, אכן יתקבצו היהודיים מכל רחבי בעולם לארץ ישראל..זה חלק מהנבואות שיקדמו לכמה מועדים.

salt of earth

New member
זרם קיצוני אך יש לו השפעה גדולה

מאוד על התנהלות הפוליטיקה בארה"ב לצערי
גם הוא אינו חביב עליי במיוחד גם

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifושוב..זה אינו הזרם האנגילי../images/Emo13.gif

או הבפטיסטי!

salt of earth

New member
אוקיי סליחה

הייתי צריכה להדגיש את העובדה שהם מכנים את עצמם zionist christians אבל בתקשורת הישראלית תמיד מדברים על ה 70 מליון אוונגלים שמרניים שהם הקבוצה שמדברים עליה. קאינו פש ג'ירהום אם עדיין לא הבנת, נושא זה מעניין אותי מאוד
אגב אותה קבוצה של zionist christians לא מחבבת אותנו הנוצרים במזרח התיכון במיוחד
בהחלט לא הייתה בכוונתי להביע ביקורת נגד הזרם האינג'ילי, וסליחה אם זה נשמע לך כך אני בסך הכל מתעניינת במה שיש לאותה קבוצה שהזכרתי לומר, ואיך לפי נקודת המבט שלהם כאשר הם תומכים בהתנחלויות אז בעיניהם זאת מצווה דתית

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאה לא חשבתי שהתכוונת להעביר

ביקורת
רק הדגשתי את הודעתי הארחונה בכדי שגם הקוראים ידעו להבדיל ביניהם. אגב איך ששמעתי והבנתי, שרועה הכניסייה האנגילית שאני מתפללת בה.. עושה דוקטוראט בלאהות בנושא זרם זה , ה- zionist christians.

למעלה