האם העבודה תקינה?

רועילי1

New member
האם העבודה תקינה?

שלום,
אנחנו בתהליך שיפוץ בשלב של הנחת השומשום ומיד אחריו הריצוף.
רציתי לדעת אם העבודה עם כבלי החשמל שעוברים על הרצפה תקינה? האם יש צורך לבטן את הכבלים לפני הריצוף? בנוסף החלטנו לשים יריעות פלציב, האם היה נכון להניח את יריעות הפלציב בצורה הזו (חשוב לציין שהחלטנו לשים אותם אחרי שסיימו כבר עם עבודות החשמל) או שעבודה נכונה הייתה להרים את כבלי החשמל ולהניח את הפלציב מתחת לכבלים?
תודה על העזרה

העבודה נראית תקינה

אין חיוב לבטן את הצינורות לכל אורכם.
אני נוהג לבטן רק את הזווית בירידה מקיר לרצפה, וגם זה רק במקומות בעייתים.

אם בחרת בבעל מקצוע, עליך לסמוך עליו ולתת לו לבצע את עבודתו כפי שהוא רואה לנכון.

moshecaspi

Active member
לסמוך על בעל מקצוע?

אתה חי במדינה ומודע למה שקורה מסביב? מנכ"ל אינטל לשעבר קרא לספר שלו "רק פרנואידים שורדים" לא סתם.
&nbsp
ולמה "כפי שהוא רואה לנכון"? הוא יגור בסוף בבית או הלקוח? היה יותר נכון לכתוב "כפי שאתם רואים לנכון".

רועילי1

New member
אם יש משהו שלמדתי בזמן השיפוץ

זה שהכי חשוב לסמוך על עצמך ולוודא הכל..
תמיד מוצאים ליקווים ואם מישהו טוען שלא (שצריך לסמוך בעיניים עצומות על הקבלן/בעל מקצוע) אז כנראה הוא....
בכל מקרה משה, אתה צודק ולא ראיתי טעם להתווכח על זה עם צור שענה לי.
ולכל המשפצים, כמו שאמרתי תסמכו על עצמכם ותמיד תשאלו שאלות..
חג שמח

תבחר בעל מקצוע עם המלצות שאתה סומך עליו

אם תחשוד בכל אחד ובכל דבר לא תצא מזה.
הלקוחות שלי סומכים עלי בעיניים עצומות כי הם יודעים שהם יכולים.
מה שכן, מי שמתקמצן ובוחר בבעל המקצוע הזול ביותר, גם אם יבדוק אותו בשבע עיניים, בדר"כ יקבל עבודה נחותה.

שלא ידאיג אותך איך זה נשמע

מסכנים בעלי המקצוע שאתרע מזלם לעבוד עם אנשים כמוך.
מזל שלי שיש לי חוש מעולה לזהות אתכם מקילומטר ולצאת בזמן.

רועילי1

New member
מסכנים הלקוחות שלך שחוששים לשאול אותך שאלות מקצועיות מחשש

שתצא עליהם.
אגב גם לרמי דרג: לדוגמא ראש הממשלה יש מבקר שתפקידו לבחון את תפקודו. אז על אחת כמה וכמה רצוי וראוי שיהיה על בעלי מקצוע.
מעניין אם גם ברמת החייל מישהו פחד לשאול שאלות כי הקבלן היה יכול להגיב בצורה זהה לשלך..

תמשיך לחשוד בכולם, אחלה גישה לחיים.

בטח אתה מאלו שנועלים את הבית כשהם יורדים לזרוק זבל.

רועילי1

New member
איך בדיוק אתה משווה בין נעילת דלת לעבודות שמחויבות בתקן

מסוים?
לפעמים כשאין מה להגיד עדיף פשוט לא להגיד..
&nbsp
אשמח לשאול חשמלאי שאכפת לו וקורא את הדברים למה הכוונה במשפט הזה שלקוח מתוך "מרכז מידע לבונה":
שימו לב
ע"פ חוק על החשמלאי לכסות את כל הצנרת ברצפה ע"י בטון כך שלא ייפגעו ע"י בעלי מקצוע אחרים.
אבקש רק שאותו חשמלאי שעונה לי שלא יגיב הפעם. הבנתי שמטרתו היחידה כאן היא לקדם את עניינו ולפרגן לעצמו ולא באמת להיות לעזר.

רשר

Well-known member
מנהל
עם כל הכבוד אתה טועה - אין כל חובה חוקית לכסות צנרת בבטון

לא חשמל, לא מים, לא ביוב, לא גז, לא תקשורת - נדה
עכשיו לגבי העדיפות - תלוי מי ואיך ירצפו, אם יש חשש שיפגעו בצנרת מוטב לבטן אך אם הנסיבות לא מחייבות לא מבטנים,
יתרה מכך אין בתהליך הביטון הזה כל הבטחה לטיב, איכות,,,
ולבסוף - להכנס לכאן בכדי "להכנס" בגולש שתורם כאן כבר הרבה זמן מראה רק עליך ועל טיבך,

רועילי1

New member
תודה על התשובה. אני הסתמכתי על נתון שקראתי ומכיוון שלא הייתי

בטוח בנכונותו אז שאלתי את השאלה הראשונה בשרשור.
ולגבי ההערה שלך, לא ידעתי שמדובר בגולש ותיק, על סמך דברים אלו באמת מובנים לי דבריו ("אם בחרת בבעל מקצוע, עליך לסמוך עליו ולתת לו לבצע את עבודתו כפי שהוא רואה לנכון"). מקווה שלקחותיו הבאים יבינו שמדובר בגולש ותיק שתורם כאן המון ולכן אסור לשאול אותו שאלות מקצועיות.

רשר

Well-known member
מנהל
בוא לא נגרר להמשך שיחייב אותי למחוק את כל הדיון

יש כידוע תקנון לתפוז שאתה ואני חתמנו עליו - אם לא קראת כדאי לקרוא לפני שתענה,
ההגנה המגיעה לך ולכל גולש אחר הנה חלק מהתקנון שאתה מנסה לפרוץ ולכן הבא בחשבון שעלולות להיות תוצאות לא נעימות,
אתה קורא רק את מה שמוצא חן בעינך לכן אציע לך לחזור ולקרוא את שכתבתי ולא לשבש מילה או אות רק כדי שימצא לך תרוץ לזלזל באנשים אחרים, כדי שלא תאלץ לחזור אחורה ולחפש הנה הציטוט:
"שתורם כאן כבר הרבה זמן"
זה לא זכות וותק אלא זכות מתוך תרומה לקהילה שאתה מנסה לרמוס ברגל גסה רק בגלל שקיבלת תשובה שלא מצא חן בעינך,
לכן אנא ממך אם יש בך עדיין איזה חוש הגינות התנצל (מותר בפרטי) בפני מי שפגעת בו ותשאר כאן כפעיל שקיבל התיחסות רצינית לשאלתו ומעוניין להמשיך,

למעלה