האם הסיבה

ישלישם

New member
האם הסיבה../images/Emo23.gif

שאנו עושים את הדברים שאנו עושים... היא כדי "להרגיש חשוב"? מהו זה, שגורם לכם להרגיש חשובים? האם אתם זוכים לתחושה הזו מבחוץ (בזכות זה, שאוהבים אתכם ומתייחסים אליכם "ברצינות")? או שכבר למדתם להכיר בערככם? ועל-ידי ובזכות מה? מהו הדבר בחייכם, בר המשמעות, שגורם לכם להכיר בערך העצמי שלכם? מדוע אתם חשובים לעצמכם? בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

ישלישם

New member
ובאותו עניין אבל מזוית אחרת../images/Emo165.gif

מה מחבר אותנו אל הפורום הזה? אני חייבת להודות, שאני יותר ב "cool" עם עצמי, כשאני לא פה... אני מנסה בימים אלה להבין, האם זה למידה של משהו, או שעצם השהיה כאן באה לנטרל אותי מלעשות משהו אחר, במקום אחר, מוחשי יותר מאשר המחשב הזה שלנגד עיניי, במקומכם... בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

ל ש ם

New member
אני בענין השאלה הראשונה

קראתי את השאלה והסתובבתי איתה בראש עד עכשיו נזכרתי, שכשהיתי צעירה משהו כמו גיל העשרה, העשיה היתה מותנית באיך קיבלה החברה את העשיה ובעיקר האנשים שחשובים לי. הגיע מצב יום אחד שגיליתי שאני עושה דברים כדי לשמח את הסביבה אבל אני לא כל כך מאושרת מהעשיה ורק החיוך של הסובבים עושה לי את הכייף וגם הוא כבר לא תמיד שווה אם העשייה היתה כבדת משקל נאמר. משבגרתי מעט, למדתי שאם אני עושה משהו, המשהו הזה אמור לעשות לי ורק לי טוב. כמובן שחלילה אין מקום לפגיעה בזולת אבל העשיה מיסודה עושה מקום של התקדמות, של חשיבה, של לימוד של ניסוי ותהיה. לקחת מפה איזה שהוא ערך עצמי? לא יודעת להגיד לך סיגל - אני לא עושה עם הערך העצמי שום דבר: לא קונה איתו במכלת, לא מבשלת איתו, לא משיגה בעזרתו שום דבר - אני כאן על בימת היקום הזה לזמן מוגבל, שכירות קצרת מועד אני קוראת לזה והערך העצמי שלי לא משחק תפקיד ראשי על הבימה הזו. נכון, זה טוב שאתה יודע מה הוא מקומך אבל לא רואה מעבר לכך שום צורך או שימוש ב"ערך" העצמי שלי... אני עושה - אני חיה - אני מנסה לעזור ככל יכולתי למי שרק אפשר ומאפשר לי את הזכות הזו - את הערכים אני משאירה למתמטיקה: זה היה סיכומון.

ישלישם

New member
כלומר, לשם../images/Emo140.gif

הנתינה שלי, מבחינתך, אין לה ולא כלום עם הערך העצמי שלי. אני נותן כי אני חי ואם אני כבר חי, אז נו... שיהיה... נראה מה יוצא ממני. ככה. בלי מודעות לערכי, אם הוא קיים בכלל. ואם כן או לא, זה בכלל לא מעניין אותי. הערך העצמי הוא הערך לאור שממנו את נובעת. האחד המחבר בין כולנו. כשאת מתכחשת לערכך, את מתנתקת ממקור האור שלך ואת נותנת "על - פארש". עצם הנתינה שלך יכולה להיות הרבה יותר איכותית מזה. עצם המודעות לאור הזורם בתוכך, המהות הפנימית, הרגישות האינדיוידואלית שהיא את - היא היוצרת אותך מחדש ומשפרת את איכות חייך. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

ל ש ם

New member
אנסה להסביר שוב:

קודם כל הנתינה בעיני היא זכות גדולה, היא גם עוצמה של אושר שמי שעוד לא הרגיש מה היא העוצמה הזאת (נתינה מתוך נתינה ללא תנאי, ללא קבלת חפץ או כל תמורה) החמיץ חוויה נדירה. זאת דעתי האישית והיא מבוססת על חוויה ענקית של נתינה בלתי מותנית. כך שהמושג "נתינה על פארש" לא קיימת בשבילי - אני נותנת כי זו זכות, כי זה עונג, כי זה כייף ועוד לא פתרתי את החידה למי כייף יותר לנותן או למקבל. לגבי הערך העצמי, קראתי שוב את מה שכתבתי קודם הדברים באמת נראים מסורבלים וזאת באמת לא שאלה פשוטה או שלי לא קל להסביר? הערך העצמי שלך כאדם בעיני עצמי כאדם לא משחק תפקיד מרכזי בחיי היום יום כלומר, אני לא בודקת את עצמי על סרגל האינדיקציות איפה עומד הערך העצמי שלי אם עשיתי כך או אחרת - לעומת זאת, סוג מסוים של התנהגות מקנה לי הרגשה טובה וסוג מסוים של התנהגות מקנה לי הרגשה מזופטת. המהות שלי, העשיה שלי וגם זאת שבי לא שואלת את הערך העצמי האם כדאי או איך הוא יראה... יש עשיה מתוך רצון להתקדם, מתוך רצון לקדם מתוך הכייף הזה של לעזור ולשפר. אבל הדברים לא נעשים מתוך עשיה למען אותו ערך עצמי כערך מותנה ! החשיבה, התמודדויות עם מקומות שהיו קשים להתמודדות עד עכשיו הליכה דוקא אל מקומות שלא ניגשתי אליהם קודם לי אישית, מעוררת את הערך העצמי לפחות במקום של "עשיתי זאת" או "התגברתי על זה" "התמודדתי עם זה" כמו-לקחת את הפחד ומתוך הפחד לעשות דברים שקודם לא נעשו בגלל... בסוף גם הפעם יצא סבוך ולא ברור כל כך, אני אמשיך לחשוב איך להגדיר שיהיה קריא וברור יותר

איל באש

New member
אהבתי את השאלות ../images/Emo45.gif

מענין שגם אני חשבתי על הנושא הזה בשבת האחרונה עקב הדיונים בפורום. בדרכי שלי אני לומד כל יום שאינני תלוי בשום דבר כדי להיות שמח. המצב רוח שלי והבטחון העצמי שלי לא תלויים באחר, או בתגובות שלו. בעבר הייתי ניזון מתגובות, שהן היו אוהדות הייתי מאושר, ןשלא הייתי מבועס וממורמר, חושב איפה לא הייתי בסדר, וכבר מתכנן איך להיות יותר טוב בפעם הבאה כדי שכן יגידו לי כמה טוב הייתי.(ולא תמיד במודע) לא שמתי לב איך אני מסתובב במעגלים סחור סחור עם עצמי ומעייף את עצמי, ובמקום לקבל בטחון רק מאבד בטחון, כל הזמן מנסה להיות סופר בסדר כדי לקבל אישורים מהסביבה, כדי בעצם להרגיש בעל ערך, שווה ומיוחד. שהתחלתי לשים לב לזה , ראיתי פתאום איך כל דבר שקורה משפיע עלי, איך אני נהיה רגיש ופגיע, נתון לחסדייהם הטובים של הסובבים אותי, חסר בטחון בדרכי ובמעשיי. שבעצם כל שאני כן רוצה הוא למצא את הדרך שלי ולצעוד בה בשלווה פועמת. לקח לי זמן ולאט לאט התחלתי להתרכז בשפע הפנימי שלי, התחלתי ממש לספור כל מה שיש לי, כל התכונות אופי, התכונות של הגוף הפיזי, החפצים שיש בביתי, האנשים בסביבתי, המשפחה , החברים, ממש לעבור על כל אלו ועוד, ולומר תודה, כל יום כל מתי שמזדמן לי, ובשמחה. זה חיבר אותי לשפע הפנימי שלי , ונתן לי כוחות להתמודד ולשנות, זה לימד אותי פשוט להיות, ולתת לדברים לקרות מעצמם, זה לימד אותי שאנשים אף פעם לא יהו מרוצים ב 100 אחוז, ושעצם הנסיון שלי לרצות אותם כדי שיאמרו מילה טובה עושה רק את ההפך. זה נתן לי את היכולת לראות שאני מרגיש חסר ערך, וחסר בטחון ,בפנים מעבר לכל המסכות, ושכדאי לי לטפל שם בנקודות הללו . ועם כל התובנות הללו ,ועוד רבות המשכתי לחיות ,ולעבוד ,ולהיות בן משפחה, וחבר והכל כרגיל, רק שאני לאט לאט משנה את התפיסה, ואת זוית ההסתכלות שלי על החיים. ואז התחלתי לראות שאנשים מעריכים אותי ומתיחסים אלי אחרת כשאני מתיחס אל עצמי אחרת, ושאנשים אוהבים אותי ואכפת להם ממני , גם אם אני לא מתרוצץ כל היום במחשבות איך אני אעשה דברים שיאהבו אותי ויעריכו אותי . וכל פעם שפגשתי אדם או סיטואציה בה לא היתה התיחסות יפה כלפי , או אהבה יכולתי לראות שאותו אדם לא אוהב את עצמו ולא מרגיש טוב עם עצמו ולכן מתנהג ככה. ולאט לאט התחלתי פשוט להתרחק מאנשים לא נחמדים, עויינים וביקורתיים, כי הם שידרו אנרגיות שליליות ומעייפות. ולאט לאט התחלתי להבין שבידי זכות הבחירה , איך לחיות ואיך להרגיש והיכן להיות, ומה לעשות. וככה גם התחלתי לבחור ולעשות מה שנעים לי ,מה שטוב עבורי, מה שמפרה וממלא אותי באהבה ואור. וככה הערך העצמי שלי החל להשתקם ,והבטחון חזר אלי. היום אני צוחק שאני רואה עוד שאריות של מחשבות ישנות צצות ועולות בכל מיני מצבים. צוחק ,ומשחרר אותן עם תרגילים שחלקם העברתי לפורום. היום אני מחייך וממשיך בדרכי. למדתי דבר חשוב שכאשר אני מאמין בעצמי ,ומחובר לעצמי ,והולך בדרך שלי, אז מי שיבחר להצטרף ברוך הבא , אבל יהיו גם אנשים שלא, וזה ממש בסדר. זה לא מפחית מערכי או מהרגשת הבטחון שלי. היום הערך שלי והבטחון שלי ניזונים מהלב ומהנשמה, ניזונים מעצם ההיות שלי פה בחיים, כתלמיד הלומד איך לחיות. היום אני יודע לומר תודה שאומרים לי מילה טובה, ויודע לומר מילה טובה, ולהרעיף אהבה, היום אני יודע לקבל . כי אני אוהב את עצמי ואת החיים שאני חיי. אז היום שאומרים לי מילה טובה זה ממלא אותי באושר ובהתרגשות, אבל גם אם לא אומרים זה לא עושה אותי מבועס וממורמר, כי אני לא עושה למען התגובות אני עושה כי אני אוהב כי אני בוחר כי אני רוצה. ואני עדיין מאוד אוהב שמחמיאים לי ושאומרים לי מילה טובה, ומרגיש עם זה בסדר גמור. פעם הייתי מיד מתנצל שאמרו לי מילה טובה, אמרתי לעצמי ישר בלב "מה כבר קרה"? "מה כבר לא בסדר"?, לא ידעתי לקבל, רק לתת. אדם שינסה להראות לך כל הזמן שהוא צודק, שהוא חכם, שהוא יודע, בעצם אינו מקשיב לך, הוא חסר בטחון פנימי, וזה מתבטא החוצה כביקורתיות וכצדקנות, אפילו אם אותו אדם עושה זאת בדרך "נעימה" אין דבר כזה נכון או לא נכון! אני מאמין ב"צדיק באמונתו יחיה" ואני מאחל לכולם להתעורר ולהתחבר לעצמם ומתוך כך לחברה ולהפך, כי אני=אנחנו, ואז שאני הולך בדרך עם עוד אנשים אנחנו יחד יוצרים שינוי גדול ועוצמתי, אנחנו משתמשים במתנות שלנו בחוכמה. אז יחד וכל אחד לחוד, כולנו הולכים באותה הדרך וכל אחד בדרך שונה.

rastotman

New member
כתבת הרבה דברים יפים

לפעמים קשה להיתמקד בכל אחד מהם בנפרד וכל מה שנישאר כשסוגרים את ההודעה זאת השראה- אבל אני רוצה להיתמקד, לפעמים בתוך ויכוח קשה לראות את החוסר ביטחון של הצד השני שאפילו הוא לא מודע לו, -חוסר ביטחון שכשאני חושבת על זה אני יכולה לזהות גם בדרך היתנהגות שלי, אני רק מקווה שבפעם הבאה שאני אראה מישהו עושה את זה בויכוח איתי אני לא אתקן אותו במקום לתקן את עצמי- כי התוצאות כימעט אף פעם לא חיוביות.

ל ש ם

New member
אני מאושרת שהתגלגלתי לכאן

ראשית, תודה על קבלת הפנים יש לכם פורום מקסים ומשגע אני אוהבת אותו יותר ויותר מרגע לרגע. שנית, רציתי להגיד שאני מעריכה את החשיפה שלך את השיתוף ששיתפת כי באיזה שהוא מקום אני לא הצלחתי להבהיר את הדברים אולי כי הגעתי הנה ולשאלה הזאת כנראה ברגע הכי נכון מבחינתי - בחרתי שלא להפגע ממעשים לא מכובדים ומהתנהגות לא מכובדת של מישהו מחוג מכרי והחלטתי שעצם ההתנהגות שלו שבעיני היא לא מכובדת לא עושה אותי בסדר או לא בסדר אלא מעמידה אותו במקום שבו הוא בחר ללכת בדרך השלילית והלא מכובדת (לכל הדעות) וכן, התנהגות שכזאת לא באה מבטחון עצמי אלא בדיוק להפך - לכן כפי שכתבתי בכותרת, אני מאושרת שהגעתי לכאן כי גם בדברים הטרוויאליים בחיים אני אישית, נהנית לקבל חיזוקים ולא תמיד קל להחליט לא להגרר לדרך "הקלה" שהיא עיסוק באנרגיות שליליות. שלישית, רציתי לענות לשאלה של RASTOTMAN: את מקוה כך אמרת, שבפעם הבאה שיהיה לך ויכוח כלשהוא עם מישהו את תדעי שיש לו זכות לחשוב כך ולך יש הזכות לחשוב אחרת ואף אחד מכם לא יכול לאמר שהוא זה שצודק באופן מוחלט ! כי החיים, זה לא מתמטיקה, זה לא מדע סגור ! אולי, בעוד כמה שנים בדיעבד תוכלי לומר שהוא צדק ואת טעית או להיפך אבל כרגע, יש שני דברים חשובים על הפרק: 1. עם רגשות לא מתווכחים ! זה פשוט בלתי אפשרי, כשכל אחד מרגיש אחרת ומלבד זאת, אי אפשר לאמוד את התחושות והרגשות של משהו אחר על מנת להמקח או להתוכח עליהן ! 2. האנושות כל כך שונה וכל כך דומה - משפט מוזר אבל זה ככה: רוצה להגיד שבסופו של דבר כמעט כל האנשים רוצים אותו דבר, אושר, בריאות, משפחה, קריירה אפילו עושר - אבל, כל אחד בוחר את הדרך שלו לעשות את הדברים וגם כל אחד מיחס את המילה אושר לדברים שונים כלומר דג מלוח יכול לעשות אותי מאושרת ואת בעלי בו בזמן להרגיז עד השמים. אבל בסופו של דבר, אני מאושרת שהשאלה הנפלאה והנהדרת הזאת עלתה לאויר, כי בעצם התשובה, החשיבה והמענה שבסופה - תירגלתי גם אני עוד נדבך בבטחון, בחשיבה, בקיום שלי ! אז תודה על הזכות ועל ההזדמנות.

איל, זה נפלא, קורא פעם ועוד פעם

ומתפעל מהאמור כאן. הלך מחשבה שראוי ללמוד, לאמץ ולפעול לפיו. תודה רבה.

תודה איל!

מעורר השראה!!! אני בדיוק עובדת בימים אלו על להעריך את עצמי יותר

ישלישם

New member
וביחס לכל זה, איל

הותרת אותי speachless תודה. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

למעלה