האם המציאות מרשה התיחסות...

אמיר.

New member
האם המציאות מרשה התיחסות...

שיש בה משום שובניזם ? הערתי בציבור לגבי הפרסומת של בזק (בהן הדברניות הן נשים). אמרו לי: מה אם בזק ערכה סקר וגילתה ש 80% מדקות השיחות בטלפון נעשות על ידי נשים ? (לא שמישהו יודע אם סקר כזה נעשה). לא ידעתי מה לומר.. על פניו ... פילוח שוק מצדיק פניה כזו. דעתכן ?

טל קר

New member
ראשית, אפשר לפנות לנשים בטון

שאינו שוביניסטי. לא חייבים להציג את הנשים בתור "דברניות" או "ברברניות" אפשר להציג אותן גם בתור כאלו שיש להן מה לומר. שנית, אם רוב השיחות נעשות על ידי נשים, הם לא היו מעונינים דווקא לפנות גם לגברים? וההפך, אם רוב מוצר X נקנה רק על ידי גברים, הם לא היו רוצים לפנות גם לנשים שגם נשים יקנו? (בהנחה שמוצר X הוא יוניסקס) שלישית, זה גם תלוי במודעות הציבורית שלהם. יש שיעשו לעצמם חיים קלים, ישימו חתיכה חצי ערומה וימכרו מכונית, ויש שיותר מודעים למסרים שהם מעבירים לעומת המסרים שהם היו רוצים להעביר.

shark3

New member
אנחנו מדברים פחות,אתן 7000 אנו 2000

מילים ליממה בממוצע, בשיווק יש שיטה להעצים את הפוטנציאל ולא להשקיע במגזר החלש, זה כמו שמפזרים את ידיד הכסף בצפון ולא בדרום ובכך מגדילים את המשקעים בצפון, כי זה cost-effective.

הפרסומת לא מתייחסת בכבוד לנשים

המדברות יותר מהגברים. אין שום איזכור לאינטליגנציה ולחשיבות הנושאים, אלא להיפך, מודגשת הפטפטת. אז יופי, אנחנו מדברות יותר ואנחנו גם יותר אינטליגנטיות וחברתיות, אבל כשפרסומאים בונים פרסומת ששמה דגש על נשים שמדברות בקולות גבוהים, מתחנחנים מפתים וילדותיים וכשתוכן השיחה הוא זניח, אנחנו מבינות בדיוק למה הם נתכוונים.

טל קר

New member
בדיוק. הפרסומת לא פונה לנשים, היא

כאילו פונה לגברים מעל ראשי הנשים. מה בדיוק המטרה, להצחיק את הגברים, או לעודד את הנשים לדבר יותר? אין לי בעיה שיבחרו לפנות לנשים, אבל אפשר לבחור בדרך שמכבדת את הנמענות. כפי שאמרתי, פניה לנשים לא חייבת להיות שוביניסטית. נראה לי שמהשוונג של פרסומות שפוגעות בנשים, הפרסומאים פספסו שהפעם המטרה כן לפנות לנשים, ובשביל זה לא אמורים לזלזל בהן (כמו שהם עושים על פי רוב בפרסומות) אלא לפנות אליהן בכבוד. לא נשמע לי כמו צעד שיווקי או תדמיתי מבריק.

כמו, למשל, "לשכנה שלך אין כזה"

בפנייה דקדוקית-נקבית. פרסומת דבילית ביותר, המדגישה את התכונה ה"נשיית" יעני, של קנאה קניינית. לא שמעתי את המקבילה המעירה את תשומת לב הזכר לכך שלשכן שלו אין כזה. ולא שהייתי רוצה שיעלו כזו לשידור. אני רוצה שיורידו את הטיפשות הנ"ל ולאלתר.

טל קר

New member
שמעתי את הפרסומת, והיא אכן מטומטמת

מה אכפת לי מה יש לשכנה? ולמה שיהיה אכפת למישהי שמה שיש לה לא יהיה לשכנה או ההפך?

shark3

New member
לא מכיר את הפירסומת כל-כך,

תוכלו להסביר לי מה בדיוק קורה שם או שראיתי ואני לא זוכר, מה זה ? עם הילדה שמדברת ואומרת לאבא "אוף" או איזה פרסומת זה ? אגב, אנקדוטה - אפשר להסיק כי לנשים יש אז עניין רב יותר בשוק חופשי - משום שאם לעוד חברה הייתה הרשות לתת שירותי שיחות אז היא הייתה חושבת פעמיים ושלושה לפני שהיא מאשרת תשדיר פוגעני באוכלוסיית הנשים. אני לא חושב שיש חברת סלולרי ששיחקה באש הזו - משום שאז אוטומטית היו מכסחים אותה והיו לה ירידות ברווחים, שוק חופשי...מממ...מעניין

shark3

New member
יותר אינטילגנטית ? מאיפה הבאת את זה

יותר חברתיות - שמעת על מונח שנקרא "מלכת קרח" ? אם הייתן יותר אינטילגנטיות כנראה שהיינו מתכתבים בפורום למען קידום מעמד הגבר, לא שאני חושב שאתן יותר או אנחנו יותר, אני חושב שהיכולות שלנו שוות לשלכן בגדול, אם שינויים ביו-טכניים המקנים אי אלו יתרונות בשדות ספציפיים מסוימים מאוד : מחד לכן תקשורת ורבלית (לא כתובה - כי אז יש לי זמן לחשוב,לארגן,לסדר ולכתוב את הדברים שאני רוצה לבטא באופן לא פחות רהוט מהאופן בו את נוהגת להיתבטא בכתב) ומאידך-גיסא (רואה - מכיר מילים מחורטטות) לנו יש רגשים (RAGASHIM) עצביים המקושרים טוב יותר למערכת העצבים המוטורית ותפיסת תלת-מימד טובה מעט (מה שנקרא - "מוח זוחלים" - מערכת מעט ישנה משלך, אבל עובדת - כלומר אם היינו זיקיות הייתי תופס עם הלשון זבובים טוב ממך). אגב אני מוכן להיתערב איתך שהקופירייטר\ית הוא לאו דווקא גבר כך שעשוי מאוד להיות שמי שחתומה על הפירסומת היא בעצם אישה..., אבל אם אני ממשיך לחפור אז נדמה לי שהמשרד בה אותה קופירייטרית עובדת נשלט ע"י גבר - וזו השיטה להישתמש בבוגדות - תמיד שלטון עושה שימוש במשת"פים\יות, כך גם השלטון הגברי. (הפרד ומשול). מוח זוחלים מקנה עוד קצת יתרונות... אבל ברצינות - אני לא מתנשא - אני באמת חושב שהיכולות הן שוות בעיקר ולכן חלוקת המשאבים (לאו דווקא רק הכלכליים) צריכה להיתחלק שווה בשווה - ללא קשר למגדר.

הבאתי את זה מההתנסחויות שלך

אבל כנראה שטעיתי. אין לי ענין במי יותר או מי פחות. אם מוח הזוחלים הוא הדומיננטי שלך, אז בתיאבון עם הזבובים. לי מספיק המוח הAPE שלי, הוא משרת אותי היטב לצרכי ומה שחשוב לי הוא זה: אני ממלאת אותו תפקיד, אותה עבודה אותה תפוקה כמו זו שלך? יש לי אותה הכשרה וכישורים -+? תן לי את אותה משכורת, תגמל אותי אותו הדבר ואל תקרא לתפקיד שלי בכותר אחר על מנת שתוכל לחסוך לעצמך את השקלים.

shark3

New member
לא הבנתי, אם תוכלי הפעם בפחות

תוקפנות, אגב אם ה-APE משרת כלכך טוב - אז איך זה שעדיין אני כותב בפורום לקידום מעמד האישה ולא למעמד הגבר... בתאבון עם הבננות... חוצמיזה - מה זה "תן לי" , "תגמל אותי" - ת ק ח י ! ! ! תצאי מהפסיביות...ומהקטע שהגבר הוא מספק את הכלכלה ... (או שלא הבנתי - אז בבקשה - עוד הפעם)

למעלה