האם הכל בסדר?

האם הכל בסדר?

שלום, ילדתי ביום שלישי בצהרים. היום חזרתי הביתה ובני פשוט לא רוצה לרדת ממני. איך שאני מניחה אותו בעריסה הוא מתחיל לבכות. כשאני מחליפה לו חיתול אני רואה נק' ורודות קטנות שאני חושבת שהן סימן לשתן מרוכז אבל לא בטוחה. הוא גם מפריש מעט צואה. האם הוא לא מקבל מספיק חלב או שזה פשוט תופעה כזו של הצמדות לציצי? הוא מיובש? מה עלי לעשות? זה בגלל המזגן? תודה

הצמדות לשד וקריסטלים בגיל יומיים

קודם כל, בגיל יומיים עדיין נורמלי לראות מעט קריסטלים בשתן. אם זה ממשיך מחר - גשי לרופא ילדים. כמה חיתולים הוא הספיג בשתן ביממה האחרונה? כמה פעמים הוא עשה קקי, ומה הכוונה ב"מעט" - מה הגודל פחות או יותר של הקקי? כשהוא יונק, האם את סובלת מכאבים או פצעים בשד? האם את חווה התכווצויות של הרחם בעת ההנקה או לאחריה? האם הוא מקבל שני צדדים בכל הנקה או רק אחד? כמה הנקות ביממה האחרונה הוא קיבל? ההצמדות לשד ולאמא בגיל הזה מאוד מאוד טיפוסית ונורמלית. כמה דברים קורים בבת אחת: קודם כל, ביום השני או השלישי הרבה תינוקות מבקשים לינוק לעתים תכופות בשביל "להביא את החלב". כעת הוא יונק קולוסטרום, ובאופן אינסטינקטיבי הוא מגביר את הדרישה שלו בשביל להגביר את כמויות החלב שלך ולהביא ליצירת החלב הבשל. מלבד זאת, רק היום חזרתם הביתה וזה מקום זר לו. הוא רגיל להיות איתך, בעצם הוא רגיל להיות *בתוכך* וכל העולם החיצוני לא מוכר לו. הוא לא רוצה להיות בעריסה משום שהוא איננו מרגיש בטוח שם - הוא מרגיש בטוח ומוגן בזרועותיכם. העולם המודרני מכתיב לנו שתינוקות "צריכים לפתח עצמאות" מרגע לידתם... אך האינסטינקטים של התינוק והטבע שלו הפוכים מזה. קחי אותו עלייך כמה שיותר, והיניקי אותו בכל פעם שהוא מבקש. הוא אמור לינוק *מינימום* 8 פעמים ביממה. אם יותר - יותר טוב (רוב התינוקות בגיל ימים ספורים ינקו קרוב ל-12 פעמים ביממה).

לא יודעת מה לעשות

אני מהלידה לא ישנה. הוא כל הזמן עלי. הלילה הוא היה עלי כל הלילה. אני מרגישה מלאה בחלב אבל נראה כאילו שהוא לא מצליח לינוק. יש יועצת שתוכל להיפגש איתי עוד היום כדי שאוודא שהוא אוכל וכדי שלא אעבור את כל סופהשבוע ככה?

Phone Doris: 03 7394537

And in the meantime, start to hand express your milk into a little spoon and give the baby as many spoons as you can until you see the yoetset. Or get a pump and start pumping. Your baby may not be latched well on the breast and therefore not getting enough milk. where did you give birth? Look at this article to see how to latch the baby.​

למעלה