לגלגלון - תודה על המאמר
מעניין ועוזר.
אבל, כשהגעתי לקטע הבא:
"וכאן אנחנו מגיעים לתפיסה קיצונית מזו של התיאוריות
הפסיכולוגיות, שדיברו על הקשר שבין מצוקה, כאב והתפתחות.
התפיסה הזו — שרווחת מאוד בזרמים רוחניים שונים ומקבלת
מקום מאוד מרכזי בתיאוריות הניו–אייג' — אומרת שיש סיבה
לדברים שקורים. לפי תפיסה זו, הקשיים והמצוקות קורים בדיוק
באזורים שבהם אנו צריכים להתפתח ושבהם אנו תקועים,
אזורים שבהם פיתחנו עיוורון. העולם אומר לנו משהו בקשיים
שהוא שם לפנינו ואנו אמורים להקשיב למה שהעולם אומר.
אם אנו לא שומעים את מה שהיקום אומר לנו, הוא יאמר לנו
את זה שוב — בצורה ברורה, או קשה יותר — עד שנבין. "
די צחקתי בליבי, כי נזכרתי בתקופה הארוכה שבה ניתחתי את צרות הבריאות שלי על דרך הסמלים והמשמעויות הניו-אייג'ית. אמנם פרשנותי לא היתה אז ממש לאור ספרות ניו אייג'ית ספציפית, אבל איכשהו הובלתי את עצמי אל סוג כזה של תפיסות.
לאחרונה שוב ביליתי די הרבה בבית החולים, וחשבתי בפירוש על התפיסות הקודמות שלי על מחלות, וחשבתי שהנה עכשיו - עזבתי לגמרי את הפרשנות הזאת, בעיקר כי ממש אין בה תועלת והיא לא נכונה. למה אין בה תועלת? מפני שהיא מטילה על הפרט הרבה מאוד אחריות. הוא הופך אחראי לכך שהוא חולה. הוא הופך אחראי לכך שהוא חולה כך ולא אחרת. אמנם, זאת לא בדיוק אחריות כמו אחריות מיניסטריאלית או אחריות לאסוף את הילדים בשעה חמש וחצי, אבל כן, זאת אחריות מסוג מסויים.
למה היא לא נכונה? בפעמים האחרונות האלה בבית החולים, ראיתי המון המון אנשים חולים. ישבתי במרפאה והיו כל מיני מחלות, כל מיני דברים שונים ומשונים, וכלל לא קלים. הפעם חשבתי על החולים כמו על צמחים, אולי כמו על עציצי הגרניום שלי שפתאום נתקפו באיזשהו מזיק ו--הופ, בבת אחת איבדו את כוחם ונבלו. ועל עציצים אפילו פחות עמידים שנתקפו. דברים קורים, מזיקים מגיעים, אורגניזמים נאבקים באורגניזמים. ייתכן מאוד שרוח האדם משפיעה על מערכת החיסון שלו. אבל יש המון דברים שהם מעבר למערכת החיסון. אסונות, תאונות, מלחמות, שטפונות.