האם הים במערב

j a k y

New member
האם הים במערב

כל יום אני מאזין לתחזית. בקייץ זה רק הרגל חסר חשיבות כי אין ממש שינויים. הרוח כל בוקר היא דרומית מערבית ,לפחות עד לצהרים. התחזית בחדשות מידי ערב,רוח צפונית מערבית הם לא יודעים היכן הצפון או שהים לא במערב??

בת ים

New member
רגע אני אציץ דרך החלון...

הים עדיין במערב
אני מסכימה איתך לגמרי לגבי הבוקר, רק שאחה"צ הרוח כן משתנה לצפונית מערבית. אולי נשאל את בועז???

ה ש ח ף

New member
בריזה קייצית

משטר הרוחות בחופי הארץ בחודשי הקייץ מושפע בעיקר מטמפרטורת המיים הגבוהה ביחס לטמפרטורה על החוף שמשתנה משך שעות היממה. יוצא שבבוקר מתחילה רוח מזרחית עד דרומית מזרחית קלה שנחלשת עם התחממות הבוקר, לקראת הצהריים מתחילה רוח מערבית עד דרומית מערבית שמסתובבת לקראת אחר הצהריים לצפון מערבית עד צפונית ומתחזקת. הרוח נחלשת שוב עם ההתקררות לקראת הערב. ככה זה עובד פחות או יותר כבר הרבה שנים, החזאים מנסים אולי לחזות את השינויים הקלים בעוצמת הרוח או בכיוון המדוייק ואולי את השעה בה תסתובב הרוח (אומרים שכאשר היא מסתובבת מוקדם היא גם מתחזקת יותר), הם רק ממלאים את חובתם. אם אתה מצפה לתחזית מעניינת יותר עם שינויים פחות צפויים והבדלים משמעותיים אז חכה עד הסתיו...

j a k y

New member
תשובה מדויקת מאד

לכל כלל יש יוצא מהכלל אתמול קיבלנו דוגמא מהסתיו,רוח צפונית כ16 קשרים והגלישה היתה טובה לאחר הפסקה ארוכה

למעלה