האם הייתן סולחות....

talila3611

New member
האם הייתן סולחות....

לגרוש שלי שדרש שבהסכם ייכתב שאני יעבור טיפול פסיכולוגי (כדי בהמשך להציג אותי כחולת נפש ולקחת לי את הילדים...) והציג אותי כחולת נפש. איים עלי שאם יהיו מלחמות יציג אותי כחולת נפש זונה, אמא מתעללת ועוד. נתן לחברה שלו להתקשר אלי, להורים שלי (מעשה של חולי נפש כנראה...). ועוד המון אבל המון מעשים שנעשו במשך שנה כדי להשיג הסכם מהר. מרגישה שלא מצליחה לחיות עם ההרגשה הזו שככה הוא הציג ומציג אותי, בכדי להצדיק את הגירושין. איך אני יכולה לסלוח לו, לעצמי. לא מוצאת את הדרך. וכבר סיפרתי לכם ששלח תמונות מחדר השינה שהבת שלי צילמה את שניהם כי ביקשו...מתנשקים כשהוא עליה בחדר השינה... ויש עוד המון דברים. איך סולחים ? איך הוא לא חושב שצריך לבקש סליחה ? אולי עוד לא עבר מספיק זמן ? אבל איך אני יכולה לחיות עם עצמי ?? לא יכולה עוד לסבול.

את ביחס

הוא שם את חייך ביחס אליו, וכך משגע אותך. את שמה את חייך ביחס אליו ובפועל משתגעת. הוא יאמר, הוא יבקש, הוא יטען, הוא יתקשר, אבל... אם הוא לא יקבל משוב למעשים הללו שלו.. הוא יהיה זה שישתגע. אין כאן מקום לסליחה או להתנצלות, בהחלט יש כאן מקום (והרבה ממנו) להתעלמות והתנתקות מחשבתית/רגשית ממעשיו. לא תצליחי להגיע לזה ביום או בחודש, זה תהליך ארוך שצריך להתחיל מתי שהוא. היום נראה לי יום טוב להתחלה.

כדי להוכיח שאת חולת נפש

יש לו דרך ארוכה ומסורבלת לגרוש שלך. אדם לא יכול לקום בבוקר ולהכריז על גרושתו כחולת נפש (אלא אם כן יש הסטוריה רפואית כתובה) מערכת בתי המשפט ורשויות הרווחה, מכירים את הדרכים הנלוזות של גרושות או גרושים שמנסים ל"הציק" לצד השני. אבל אם אין לך הסטוריה רפואית פסיכיאטרית ואת לא משתמשת בסמים מוכרת וגם לא שוכבת עם גברים תמורת כסף אז תורידי 99% מהחששות שלך. מבינה את הפחדים שלך ואת התיסכולים, זה כואב, זה מכעיס בטירוף, אבל תנסי לשמור על ראש צלול, עד כמה שאפשר. סופי-מייעצת אבל לא יכולה ליישם בעצמה

ילוטייל

New member
התמונות שדיברת עליהן - זו ראייהנגדו

מציע לך לגשת מהר לייעוץ בו יסייעו לך בנושא. תמונות כאלה בודאי לא יסייעו לו.

תגובה

להתיחס לתמונות הללו ביאזו שהיא צורה זה לתת לו משוב למעשיו. ובכך הוא זה שמוביל את התהליך.

talila3611

New member
רוצה לאמר לכם עוד...

כמובן שלא הסכמתי לחתום על הסכם כזה ואז לא היתה לו ברירה והוא ויתר. אנחנו 5 חו' גרושים רשמית. וכן בחרתי להתנתק ממנו לגמרי. אני יודעת שקשה מאוד להוכיח שאדם חולה נפש, אין לי שום הסטוריה כתובה כמובן. אם אספר לכם מה הוא וחברתו עשו תבינו מי חולה נפש כאן מה גם שבמהלך נישואינו הוא זה שהלך לפסיכולוגית. עו"ד שלי אמרה לי מה את רוצה שיגיד שמתגרש מאשה טובה ? הוא חייב להתאים את המציאות לרצונות שלו. ובגלל זה הוא עושה את זה. לא אוכל לסלוח. אני יודעת שיגיע היום שיבין עם מי הוא נמצא (אתם מבינים החברה שלו שמעולם לא הכרתי ולא ראיתי התקשרה להורי וסיפרה להם "איזה בת יש לכם"). מתברר לי שחייתי 14 שנים עם אדם רע. וכל הרוע הזה פרץ כשהכיר את הבחורה הזו (תלמידת נהיגה גרושה + 2). הפנויה הראשונה שנקרתה במכוניתו. (תמיד אמר אני רגע אחד לא יכול להיות לבד). רק שהוא לא יודע לאיזה פח הוא נפל. טוב מצטערת על כל ההשתפכות. פשוט קשה לי נורא לחיות עם מה שהוא עשה אחרי שהיתי כל כך טובה.

יערית

New member
דבר אחד מאד חשוב שיעמוד מולך

איך את רואה את עצמך, ולא איך אחרים רוצים שתראי! אז אם את רואה את עצמך ,בצורה שונה ממה שמר אקס מצא לנכון להראות,תעמדי מול המראה שלך ותחייכי,דרך זולה לקרקע אותך לא תעמוד לך כמיכשול! סליחה היא לא העיקר כאן.

אכן ,אין כאן מקום לסליחה

אני רואה את זה כמלחמת כוחות. מלחמה שהכוחות יכולים להתיש אותך, וזה יתיש אותך. העיקר להיות מוקפת בחברים, לספר לשתף ולהוריד ממך אגב כך את הכובד של האשמות האלה.

חנתי

New member
את לא צריכה לסלוח או לא לסלוח

את בכלל לא צריכה להתעסק עם הנושא, את צריכה להניח למחשבות שלך ללכת לכיוונים שיקדמו אותך ואת ילדייך לכיוונים שאת רוצה ולא לבזבז אנרגיות על מחשבות שרק גורמות לך לנזק. אם תסלחי או לא, זו הרגשה שלך עם עצמך. מבטיחה לך שיבוא יום והוא ישלם על עלליו. כל מה שהוא עשה יחזור אליו כבומרנג. את כבר גרושה, אז מניחה שיש כבר הסכם, נסי כמה שיותר להתרחק ממנו וליצור מקסימום גבולות ביך לבינו. העובדה שאת מספרת על חברתו רק מעידה שאת מתעסקת בעניינים שהם לא צריכים להיות מעניינך, אז שימי קו מה כן מעניינך ומה לא. את וילדייך במרכז. כשמנטרלים עניינים שהם לא מעניינינו אז האנרגיות שלנו מופנות אלינו בעיקר לבניה, מחשבות שלא... רק מסיתות אותנו מעצמנו. מחזיקה לך אצבעות שתצליחי ללמד את עצמך, כי זה תהליך, רק מודעות...

ערסlight

New member
טלילה

אני לא ממליץ כאן בפורום בד"כ שאנשים יפנו לטיפול. במקרה שלך, עצות שאפשר לקבל כאן, לא יעזרו. תפני לעזרה.

נכון ערס, לפעמים העצות שכאן לא י

יעזרו אבל יכולות לתת פרספקטיבה מנסיון של אחרים. אין ספק שצריך יעוץ מקצועי יותר

למעלה