האם הייתם

האם הייתם

מספרים לילד ..שיש לו יום הולדת עוד כמה ימים.. הילד שגר איתכם..שאתם נכנסים לניתוח..ו..האם בעצם אפשר להסתיר את זה... וכיוון שאני גם לבד כאן ..בלי קרובי משפחה באיזור מה צריך לעשות..זאת אומרת בנתיים לא אומרת מה באמת קורה אז..לחכות אחרי יום הולדת שלו? אני בדילמה מה עושים. מה עושים חד הוריים שהם במצב רפואי נניח לא הכי..שדורש טיפול? מה אומרים לילד בוגר..ואיך לא מעמיסים עליו..? אני קצת אובדת עיצות בקטע הזה... מחר עושים לי תאריך..משערת משהו מהיר. ולאחרים בארץ..לא אומרת..אז? מה הייתם עושים?

ואוו מיכלי..

אני בכולאופן, כן הייתי מיידעת.... ולו רק על מנת לשתף..וכמובן... על כל מקרה שיבוא חלילה.. אין לי מושג מה עובר עלייך... מאחלת לך החלמה מהירה..

תודה על התשובות

מהססת...יחד עם זאת..שמע אתמול את השיחה של הרופא שצילצל דקה לחמש וחצי.מזל שעניתי לטלפון. פעם אחרונה צילצל בחמש וחצי יום שישי..השאיר הודעה..וכל הסוף שבוע..לא ישנתי בגללו. גם עכשיו יש נידודי שינה. בכל אופן, לא הבין במה המדובר. יש לי גם שניים בארץ..מה מה אספר להם? ירצו לעזוב הכל ולהגיע..וממש אין סיבה. חשבתי על זה. זה רק ניתוח. פה..יכניסו..יוציאו...ואחרי כמה שעות ישלחו הביתה. מה כבר יכול לקרות? עדיף שיהיה שקט תעשייתי. עם רועי זה סיפור אחר. ואוףפפפפה הו א מגיע לביקור בארץ..לא יכולה לקלקל לו. אבל גם לא יכולה להסתיר את העובדה הזו. אולי אספר לו אחרי יום ההולדת. תמיד יש הפתעות בסיבוב ..

כן, הייתי משתפת את הילד

כשהייתי ילדה הסתירו ממני דברים כאלו, אבל כמו כל ילד/ה, תמיד חשתי שמסתירים ממני משהו. תחושת ההסתרה הזו גורמת לדימיון למלא את החסר בכל מיני מחשבות מיותרות על דברים איומים שעלולים לקרות. היום, כאמא - אני משתפת. לא רוצה שהילדים יפחדו מדברים דימיוניים. זה קשה ומיותר. האמת תמיד משחררת. מיכלי, שהכל יעבור בשלום ושתהיי בריאה!

רפואה שלמה לך!

לפעמים אנחנו מעמיסים על כתפנו כל כך הרבה ולא משתפים ,כדי לא להדאיג את הילדים. זו טעות,הילדים לפעמים נותנים לנו כוחות שלא חשבנו שיש להם את זה. תוציאי קצת מהנטל הזה ושתפי,לדעתי,זה רק יועיל למערכת היחסים ביניכם....בטוב וברע,כבר אמרנו?

מהי האחריות ההורית שלי?

לנו זה לא יקרה. יודעת שרובנו ככה חושבים. הרי מרגישים נפלא. ניראים טוב. בסה"כ באמצע החיים. ויש לנו אחריות. יש לנו ילדים. לא תמיד יש לנו גם קשר חיובי עם הגרוש או הגרושה..והילדים הם האחריות שלנו. מה עושים בקטע..של לדאוג לעתידם למקרה ש... יודעת שיהיו כאן כאלו שיצחקו ויאמרו..מי חושב על זה..אני חושב על ההווה..את מי זה מעניין. מהי אחריות הורית בקטע הזה? אבל ההווה הזה מגיע עכשיו אלי..ואני חייה את ההווה למען העתיד, לא? מהי האחריות ההורית שלי?

למעלה