האם הייתי עיוור !?

היי טק

New member
האם הייתי עיוור !?

עד היום בשביל לעבוד עם AJAX הייתי משתמש בPageMethods של אטלס. משהו מאוד נח, אבל יקר יקר. החלטתי סוף סוף ללמוד איך מממשים לבד את כל הקטע של AJAX, וחששתי מזה. אבל מה גיליתי? שזה פשוט ביותר!!! יש לי הרבה יותר שליטה על מה באמת קורה שמה, אני יכול להתאים את זה לצרכים שלי מבלי להיות מוגבל למה שמיקרוסופט סיפקו לנו, ובלי שום קבצים חיצוניים. חבל לי שגיליתי את זה רק עכשיו, אבל עדיף מוקדם ממאוחר. בכל מקרה אני עם ATLAS סיימתי

היי טק

New member
מכיר,

זה הרבה יותר חמוד מ-ATLAS, אבל עדיין, למה להשתמש בקבצי DLL חיצוניים, שהדרך לעשות זאת לבד היא כל כך פשוטה?

[eLad]

New member
כי הוא עושה לך serialize לכל דבר

אובייקטים, DataSet/Table, תאריכים בפורמט נכון. הכל במינימום bytes. אתה יכול לבנות converters להמרה של אובייקט NET. לאובייקט JS וההפך. הוא מספק לך כלים מאוד נוחים להפעלת מתודות. אם תבנה את הכלים האלה לבד אני מניח שלאט לאט תבין שאתה צריך את כל המוזכרים למעלה ואת התכונות של AjaxPro, ולכן כדאי כבר מראש להשתמש בו. הוא לא כמו אטלס ש"מלכלך" לך את הפרוייקט והופך הכל איטי.

היי טק

New member
DataSet \ DataTable הם בעצם

XML!!! ואני מחזיר מהשרת ללקוח XML, אז אין פה משהו מיוחד

[eLad]

New member
זהו, שלא

השרת אינו מעביר ללקוח xml אם כי קוד JSON. JSON זו שיטה להפיכת אובייקט ל-hashtable של js. DataTable יהפוך לך לאובייקט jsי המכיל את שמות וסוגי העמודות, ומערך של מערכים עבור כל הרשומות. אובייקט יתורגם לאובייקט jsי עם ה-properties המתאימים. זה קצר פי 7 מ-xml, והקריאה ממנו בלקוח מהירה מאוד כי אין צורך לעבוד עם אובייקט xmldom.

היי טק

New member
מסכים,

אבל עדיין אני חושב שחשוב מאוד מאוד למתכנתים איך הדברים עובדים, שיידעו את החלופות ושיידעו למה לבחור מה, ולא בגלל שמישהו אמר שדבר X זה טוב

[eLad]

New member
צודק, מעולם לא חלקתי על זה ../images/Emo13.gif

זה שאתה משתמש ב-AjaxPro לא אומר שאתה לא צריך לדעת איך הוא עובד. אם ממש בא לך אתה יכול לקחת את Reflector ולנבור בקוד שלו. או בכלל לנבור בקוד של הפריימוורק

Nil ref error

פחות או יותר, כן. אם אתה מביט מהצד על הרבה מאוד מהשכבות העליונות ש MS מספקת (atlas, ASP.Net WebForms, ) יש הרבה מאוד דברים שם שנועדו ל "הגן" על המתכנת מלדעת מה באמת קורה שם. יש אנשים שזה נוח להם ככה, ועבורם יצרו את atlas. כמו ששמת לב, AJAX הוא מאוד פשוט בבסיסו, מה ש atlas נותן (ושם הערך האמיתי) הוא האינטגרציה עם web forms שמאפשרת לך לשמור על אותו מודל של "אל תגיד לי איך זה עובד". באופן אישי, אני משתגע מזה, ומעדיף לעבוד עם מודל שקרוב יותר למודל האמיתי, אבל יש אנשים שאוהבים את זה.

itzikbs

New member
לא הייתי אומר עיוור ...

אין לי מושג כמה זמן אתה מפתח , ככל הנראה לא הרבה ..., אם אתה משתמש לראשונה בטכנולגיה מה שמכונה AJAX באמצעות ATLAS אז זה רק מחזק את זה. כמו שנרמז פה, זו דרכה של MS לעיתים לגדל דור של תוכניתנים שלא "ייתעסקו עם שטויות" ויקבלו "קופסאות שחורות" שיעבדו לבד ואין צורך לחקור וללמוד לבד. לדעתי, אין מפתח מערכות WEB ב 4 עד 5 שנים האחרונות הנחשב אפילו בינוני מינוס, שאינו מכיר על בוריו את עניין ה AJAX עוד משנת 1999- 2000 , כאשר כולנו חיפשנו דרכים יעילות יותר ליצור קשר בין הדפדפן לשרת ה WEB , אז לא אתה לא "עיוור", אלא עוד תוכניתן אינסטנס... (-: ביי איציק ב.

למעלה