האם הטרדה מינית תלויה בחוויה של הקורבן?

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
האם הטרדה מינית תלויה בחוויה של הקורבן?

שלום, ראשית אני מתנצל אם אני לא בפורום הנכון. חיפשתי פורום מתאים ולא נראה לי שב״דיני חוק ומשפט״ ידעו לענות לי או שפורום התמיכה ״נפגעי תקיפה מינית״ צריכים לשמוע את זה...

שאלתי היא כזו - האם הטרדה מינית היא תלויה במעשה בלבד וללא קשר לקורבן, או שבהכרח הקורבן צריך/ה להרגיש מוטרד/ת, אחרת זו לא תקיפה מינית?

הסיפור הוא כזה, ישבנו כמה חברים באירוע חברתי, וגם אחותי ובעלה היו שם. אחד החברים אמר לאחותי משפט בקונטקסט מיני שזיעזע אותי... ובדיעבד מאוד הביך את אחותי באותו רגע (אם יש צורך ארשום מה היה המשפט למרות שהשאלה היא כללית). כשדיברתי עם אחותי אח״כ על המקרה היא אמרה שגם היתה בהלם והובכה, אבל פטרה זאת כ״חוסר טאקט״ ו-״ממש לא הטרדה מינית, אל תגזים״.

אז השאלה שלי, האם כל משפט מיני/סקסיסטי שנאמר שלא במסגרת הולמת נחשב הטרדה מינית, או שזה תלוי בחוויה של המוטרדת ואם היא לא חשה ככזו- זו אינה הטרדה מינית.

תודה מראש

לדעתי הטרדה מינית נקבעת עפ"י החוק. ואת החוק

צריך לחוקק לחומרה. אם הנפגעת תתלונן - זה תלוי בה : בהרגשתה ובמחשבותיה.

catchet

New member
בעיקר בחוויה של הקורבן

אבל לא רק. אם ניקח דוגמה קיצונית - נגיד משהי מרגישה מוטרדת ללא סיבה - מבלי שמישהו יטריד אותה בפועל. נגיד משהי פרנואידית. במקרה כזה אי אפשר להתבסס רק על החוויה הסובייקטיבית שלה. עם זאת, ברוב המקרים זה לא המצב, והחוויה הסובייקטיבית היא קנה מידה חזק מאוד לקבוע שהייתה הטרדה

למעלה