האם החיים השתנו?

goblinnn

New member
האם החיים השתנו?

לאחרונה שמעתי מכמה נשאים אומרים: " HIV לא ביג דיל, החיים שלי לא השתנו בכלל. אני בכלל לא נזכר בזה שאני נשא." את האמת, שנים חשבתי שזאת הגישה הנכונה. ניסיתי להתנהג כאילו אין לי את זה. אני חייב להגיד שלא הצלחתי. החיים שלי השתנו מאוד מאז שנודע לי שאני נשא. המעקב אחרי עומס הנגיף וCD4 מזכיר לי את זה כל 3 חודשים. כל מחשבה על אהבה או דייט מזכירה לי את זה. אני בטוח שאלה שלוקחים טיפול נזכרים בזה לאתים עוד יותר קרובות. באיזשהו שלב גיליתי שאני לא יכול שלא לדבר על זה ולהתנהג כאילו אין לי HIV. הרי זה חלק לא קטן בחיים. היתי אומר שזה החלק המרכזי של החיים שלי עכשיו. היתי שמח לשמוע דעות. האם אידס שטויות ולא שווה לדבר על זה בכלל? האם משתנים החיים עם גילוי הHIV? בברכה, goblinnn

נשאון

New member
מישתנים בהחלט

א ב ל השנוי בא רק ממך , כל שינוי בחיים הוא משהו מבורך ( נכון להיות נשא זאת לא בדיוק ברכה ) אבל זה נותן ראיה שונה על החיים. איך לחיות ?מה לעשות ?שיהיה לי טוב וזה השלב לאחר הקבלה אצל כולנו כרגע זה נמצא ומפה אנחנו אחראים על גופינו ועצמינו, הרבה נשאים שדיברתי איתם אמרו כי זה עשה להם טוב ( מעין בעיטה לראש והעמדה במקום ) ומפה יש רק דרך אחת אמונה עצמית וחיובית לחיים כמובן . אשמח לשמוע אחרים איך הם מיתמודדים אם זה ביום יום ולא לעשות מזה מרכז החיים יש דברים יותר חשובים

play boy5

New member
goblinnn >> נשאון חמודים

goblinnn חמוד אני יכול להבין אותך וגם יכול להבין את ידידי נשאון נכון מאד כמו שכתבת חמוד goblinnn החיים השתנו אצלך כשכל 3 חודשים אתה עושה הבדיקות מזכיר לך את המחלה והנשאים שמכבלים טיפול כל יום חיים עם זה !!!! אבל תלוי איך מתמודדים עם המחלה ... לא יכול להיות להשאר כל החיים לדבר ולחשוב על העבר ולחיות ברגש העשמה למה ולה ..... אני חושב שאתה צריך ללמוד מנשאים שכבר עברו את התקופה הקשה ....HIV ... ידידי חשוב לציין כאן שלפנה 13 שנים כשנודע לי לא מצאתי אף אדם יעמוד לצדי לא מצאתי חיבוק חם בכיתי בחושך לבד הדמעות ירדו והתיבשו בחושך שאף אדם לא ראה והרגיש את הכאב שיש בתוכי .... ובכל זות עברתי את זה היה לי אמונה עצמית ורצון לחיות בכבוב ....... =============================================================== ידידי היקר נשאון מבקש ממך להסביר את המשפט ( ומפה אנחנו אחראים על גופינו ועצמינו,) אם לא היתי נשא היתי מבין את זה אחרת !!! אבל אני כן מבין את הכוונה שלך לא רק אני ואתה וכל נשא אחראים על גופינו גם אדם לא נשא חשוב לו להבין טוב שהבריאות היא מתנה חייב לשמור ולשמור טוב על המתנה זו וכמו שאתה שצינת בתגובה שלך בנוסה להיות נשא זה אסון אחד גדול ואיפשר לחזור בזמן אחורה !! אז לכל הצעירים הבריאיים ( תזהרו פח האיידס מסרייח )

19dreamer

New member
החיים בהחלט משתנים !!!!!!

היי goblinnn , החיים משתנים בהחלט ,אני חי עם הנגיף שנתיים וחצי ,מטופל מעל לשנה ,אין ספק שלפני הטיפול באמת החיים מתנהלים כסדרם,אין משהו ספציפי שמזכיר לנו שאנחנו "חולים " ,אנחנו עובדים,לומדים,מתאמנים,מזדיינים כרגיל ...כמו כל בן אדם אחר. כשמתחילים טיפול הוא על בסיס יומי לעיתים פעמיים ביום,כל פעם שלוקחים את הטיפול נזכרים טוב טוב למה אנחנו בולעים את הכדורים האלה ! יחד עם זאת צריך לקחת הכל בפרופורציה ,כן ישנם המון רגעי ייאוש ונפילות בין חיי השגרה ,אתה לא צריך לנתק את זה ולהתעלם אבל ממש ממש לא לחיות את זה ! היה לי פעם "ניק" באטרף של נשא והיה כתוב שם על הקושי הכי גדול שלי להתמודד עם הנגיף ,הקושי נבע בעיקר מהפחד שלא אמצא אהבה ,שותף שיקבל אותי כמו שאני ...הרי ממילא שנכנסים למערכת יחסים ישנן המון שאלות ,עד שמוצאים את זה שמוצא חן בעינייך ,ופתאום יש לכם נושאי שיחה משותפים ,הוא ממש חמוד ודי רץ לכם עד שפתאום אתה נזכר שיש לך פצצה ענקית להפיל על הקשר הבתול הזה שנרקם ,לדעתי זה הקושי הכי גדול בלהיות נשא . אני יכול לומר לך שאני יוצא עם משהו שהוא לא נשא ,אמנם בסה"כ חודשיים אבל הוא בן 20 ,קטן ממני בחמש שנים ובוגר ברמה מדהימה שמאפשרת לו להתמודד עם זה יופי ! אני מקווה שקצת עניתי על השאלה ,שהצלחתי אולי לתת כיוון . הכי חשוב זה לא להתייאש ,לזכור שהדברים שקורים לנו בחיים קורים לטובה ,גם הרעים,באים ללמד אותנו שיעור חשוב. וכמה שזה יישמע הומואי נורא ,אני מאמין גדול במשפט משיר מאוד חדש של דנה אינטרנשיול : "הכל זה לטובה גם אם זה נראה עכשיו אחרת...." אוהב ובהצלחה !

goblinnn

New member
האם תוכל לספר יותר?

היי 19dreamer תודה רבה על התגובה שלך, הדברים שכתבת יכולים לעזור לא רק לי. אני עברתי מערכת יחסי של שלוש שנים עם מישהו שלא נשא והוא היה איתי מהרגע שגיליתי את זה. אני במשך שנים היתי מוגן על ידיו ועל ידי החברים שלי שמאוד תמכו בי מתגובות שהרבה אנשים החיים עם HIV רגילים להם. לצערי נפרדתי מהחבר שהיה לי מזה בערך שנתיים. היה לי עוד חבר קצר אחרי זה שלא נשא אבל קשור לעולם הנשאים. לפני כשבוע לראשונה נתקעתי בעמת בבנאדם שמוכן לוותר על משהו אמיתי תמורת הסטיגמות, אולי קראת את הסיפור הקודם שלי. ושים לב, הוא לא מפחד להדבק, הוא מפחד מעקטע שכולם ידעו שהוא יוצא עם נשא. היתי מאוד מודה לך אם הית מספר איך ומתי סיפרת לחבר שלך, איך הוא קיבל את זה, איך זה היה עם אחרים לפניו. זה יכול להיות מעניין אולי לכולם פה. בברכה, goblinnn

cuson2

New member
הכל זה לטובה גם אם זה נראה עכשיו אחרת.....

מצחיק אבל אני חושב בדיוק כמוך . אני בטוח שלמי שיש את המחלה הזו הוא הרבה יותר חזק נפשית ,פיזית ומנטלית. אני בטוח שרק מי שמספיק חזק להכיל את המחלה הזו " מקבל " אותה .-- אני יודע זה נשמע אולי נורא לדבר ככה , כי מה מי שיש לו כוחות סבל אז צריך להדבק מאיידס אבל כן ככה אני חושב . ואני אסביר בקצרה : אני באופן אישי לא הרבתי ועדיין לא מרבה להזדיין ואם אני עושה את זה זה רק עם כאלה שאני בטוח איתם ומרגיש איתם הכי חופשי ובנוח , ועובדה שדווקא לי, שלא מהאנשים שמזדיינים או מזיינים ללא סוף הודבקתי . לא שאני מתחרט על זה , ( למרות שבטוח הייתי שמח שזה לא יהייה ) אבל נראה לי שזה מסביר כמה דברים . ואני מכיר כמה גייז שמזיינים/מזדיינים ללא גבול ולהם דווקא להם לא קורה שום דבר , חס וחלילה לא שאני מאחל להם משהו . אבל זו הרגשתי .

goblinnn

New member
אין לי ספק....

אני מסכים פה ב100% . איך שזה לא ישמע, החיים שלי השתנו רק לטובה מאז שגיליתי שאני נשא. למרות שיכול להיות שזה חלק מתהליך ההתבגרות שכל אדם עובר, אני בסך הכל התבגרתי יחד עם HIV כי נדבקתי בגיל 20 . אבל יש מקומות שבטוח לא היתי נכנס אם לא היה לי את המחלה ואני אגיד בשי הכנות, לא היתי מוכן לחיות חיים אחרים ממה שהיו לי. אך השאילה הזאת: "למה אני? למה לי זה קרה?" באמת העסיקה אותי במשך שנים. כמו גם השאילה השניה:" למה לו/לה זה לא קרה". אני חושב שזה דברים שעולים בראש באופן טבעי, כמובן אולי לא לכולם אבל לי זה קרה. "ולמה באמת לו זה לא קרה?" לעט לעט אני חושב שאני מתחיל לגלות את התשובות לשאילות האלה. כי החיים הם כמו סרט מרתק, ככל שמתקדמים יותר מבינים.
ועדיים אני חושב שלHIV מקום מרכזי בחיים שלי. כי לאהבה מקום מרכזי בחיים שלי, ואהבה בחיים שלי מחוברת היטב לHIV. ןזה לא כי אני פסימי או משהו כזה. זה פשוט מה שיש ואי אפשר להתעלם מזה.

19dreamer יקר, ברוך הבא לפורום...

היי שלום לך, תודה שהצטרפת לפורום... קראתי את תגובתך והתרגשתי. לפי מה שכתבת, נראה לי שאתה יכול לשיר עוד שיר של דנה אינטרנשיול, את השיר "אני ניצחתי" כי עם גישה כמו שלך אפשר לנצח הכל... שלך, נשא הדגל

למעלה