האם החוזה חוקי?

האם החוזה חוקי?

רצינו רום את הידה לחט"ב.
קבלנו , בין השאר, "מסמך הבנה" והתבקשנו לחתום עליו.
1. המסמך בעצם מאפשר לחט"ב לקחת שכ"ל (לא כתוב מחיר מדוייק - זה מתנה בהתאם ללא יודעת מה.משהו כמו סביב 400 ש"ח לחודש).הייתם חותמים על חוזה פתוח כזה?
2.די ברור שללא חתימה על החוזה הילדה לא תתקבל. גם נאמר בחוזה באם ההורים לא ישלמו - ביה"ס רשאי יהיה לסלק את התל'. האם אין כאן חוזה תחת לחץ?זה בכלל חוקי בעידן ה"חינוך חינם"? (חט"ב ללא פנימיה).
3. שאלה עקרית: בסעיף האחרון נאמר "אנו חותמים על המסמך מתוך רצון והבנה ושגם "אם יוברר כי לפי כל דין או תקנה חוקית אין חובה לשלם את התשלומים אליהם התחייבתי : אעמוד בכל התחייבותי ללא שום תרוץ,הסבר או עקרון ולא אטען שום טענה נגד התשלום אותי הסכמתי לשם מרצוני".
מה אתם אומרים על זה? סביר?חוקי? במקרה מבחן מי שקויותר :החוזה או החוק?

תודה לעונים.

אי אפשר לענות מבלי לדעת פרטים

נוספים וטובים יותר.
אם מדובר בבית ספר עירוני רגיל הרי שהוא כפוף לחוק ולכללי משרד החינוך האוסרים על גביית כסף מהורים מעבר לסכומים שאושרו בכנסת.
מהשאלה נראה שלא מדובר בבית ספר עירוני רגיל.

מדובר ברשת חינוך ממלכתית

הכפופה למשרד החינוך (ממ"ד) ולעיריה (בעבר העיריה אסרה עליהם לקבל תל' מחוץ לעיר).
אבל מדובר ברשת ארצית (נניח כמו ש"אורט" היא רשת ארצית).
אבל זה לא ממש משנה את עצם השאלה :
* לחתום על חוזה "פתוח" בלי ציון סכומים?
* האם כשחותמים על סעיף כמו "שלא יהיו תביעות אם יתברר שהחוזה מנוגד לחוק"- מה תקף כאן? החוק או החוזה? (ואם נקצין : נניח שיש הסכם בינינו שאתה גונב סחורה ואני מחוייבת לשלם עבורה. האם החוזה הזה מחייב אותי/אותך?).

דוגמה יותר ראלית:

עובד חותם חוזה עם המעסיק שהוא מוותר על ימי חופשה, פיצוי פיטורין ועל הבראה. (כי אם לא - הוא לא יתקבל לעבודה).
זה תקף?

אין המשל דומה לנמשל

ככל ובית הספר אינו מספק שעות לימוד נוספות מעבר לאלו הקבועות בחוק הוא לא רשאי לגבות תשלום מעבר לזה שהותר על ידי הכנסת.
מה שאת כנראה רוצה זה תכנית לימודים רחבה יותר מבלי לשלם.
למיטב ידיעתי הדבר אינו אפשרי.
מנגד, התחייבות לתשלום בלי ציון סכום מדויק אינה תקינה.
מדוע שלא תפני את שאלתך למשרד החינוך?
אם בסופו של יום יתברר שהגביה נעשתה בניגוד לחוק ספציפי, אזי להבנתי ההסכם יבוטל.

,תודה. אני בהחלט אפנה גם למשרד

אני לגמרי לא רוצה תכנית רחבה בל לשלם. אני רוצה לדעת מהי התכנית ולהיות מסוגלת להחליט אם אני רוצה אותה בחבילה או לא (כמו "קרן קרב" נניח אם אתה מכיר).
מול המוסד אני אברר על מה התשלום בדיוק ומהו.
אבל לחתום על התחיבות שבה מראש אני מוותרת על זכויותיי אם הן קיימות נראה לי מופרך.
אז אם אדע שזוהי חתימה שלא מחייבת (הויתור על זכויותי החוקיות, אם קיימות) - לא יהיה אכפת לי לחתום.
אבל אם החתימה מחייבת - נראה לי לא ראוי ולא נכון לחתום עליה.

למעלה