האם החוזה חוקי?

kalil

New member
האם החוזה חוקי?

קניתי רכב מסוכנות רכב. נתנו לי אחריות ל- 3 שנים בתנאי שאני מטפל במוסך ספציפי שהוא לא מוסך הסדר של היבואן. יש לי את המסמך אחריות שניתן לי מהסוכנות רכב בשם המוסך אך חסרה בו חתימה למטה. האם חוסר החתימה פוסל את המסמך?
חצי שנה לאחר שקניתי את הרכב הלך לי הגיר ברכב. התקשרתי למוסך והמנהל אומר שבגלל שטיפלתי ברכב (טיפול 10,000 פשוט) במוסך הסדר האחריות לא תקפה.
אבל הרי מוסך הסדר, מבחינת היבואן ומבחינת החוק נחשב ליותר מקצועי ואמין מסתם מוסך. דבר נוסף הוא שלא תיקנתי שום דבר ברכב בשום מוסך אלא רק טיפול שכלל החלפה של חלקים מקוריים בלבד. האם באמת הוא יכול לברוח ככה מההתחייבות?

u 1000

New member
אין שום בעיה חוקית עם ההסכם

אפשר (ולא נהוג לעשות זאת בפורום) האם עמדת בתנאי החוזה או לא.

kalil

New member
הבהרה

אני לא עמדתי בתנאי החוזה אבל החוזה עצמו הוא קנטרני. הוא נחתם בחוסר תום לב. הרי בעצם מה שקורה זה שאני עכשיו חייב לתקן במוסך ספציפי כאשר המוסך עצמו יודע שאני חייב לתקן אצלו בלבד ועל כן הוא יכול להקפיץ לי מחירים בלי בעיה מכיוון שאין לי ברירה.

יש פה קומבינה על חשבון הקונה.

דבר שני הוא שהחלק שהתקלקל לא קשור כלל וכלל לטיפול שעשיתי במוסך הסדר של היבואן. אני מדגיש שזה היה טיפול 10,000 במוסך הסדר של היבואן. כל החלקים שהוחלפו הם חלקים מקוריים ויש אפילו קבלה על כך. אין לו שום קשר לחלק המקולקל.

u 1000

New member
למה קנטרני?

מותר להתנות תנאים שונים בחוזים. רוצה תיקח, לא רוצה אל תיקח. למה מישהו צריך לקחת אחריות על משהו שאתה פעלת בניגוד לחוזה? התנאי נועד למנוע מצב בו המוסך לא יודע מה קרה לאוטו בפעם האחרונה שהוא ראה מוסך (למשל המוסך האחר בזדון ובמטרה שתשוב אליו במהרה החליף לך, בלי ידיעתך, חלק תקין בחלק שתקינותו חלקית).

אתה אולי יכול לטעון שמדובר בחוזה אחיד ושמדובר בתנאי מקפח בחוזה אחיד. אני לא רואה הרבה סיכוי לטענה שכזו.

kalil

New member
אני מבין

טוב תודה רבה.

לדעתי אבל התנאי בחוזה לא נועד להחזיק אותי סוג של שבוי ולהכריח אותי לטפל ברכב במוסך של חבר של הסוכן כאשר הוא יודע שהוא יכול לדפוק לי מחירים איך שבא לו כי אין לי ברירה. וזה לדעתי חוסר תום לב.

בכל מקרה אני מבין שאין פה טעם ללכת לבית משפט כי אני אפסיד. אני עדיין בטוח שהצדק איתי אבל רוב הסיכויים כמו שאתה אומר שאני אפסיד.

תודה רבה בכל מקרה.

אני לא בטוח שתפסיד

התנאי הזה הוא די בעייתי. אם היית נוסע לטיפול בג'בלייה אז למוסך היה קייס טוב אבל אתה טיפלת במוסך מוסמך של היבואן. אם יהיה לך סיפור טוב מדוע עשית את זה שם ולא במוסך המצויין בהסכם אז יש סיכוי לא רע ששופט ילחץ לפשרה

וברור שזו קומבינה. נותנים לך אחריות שאת עלותה משלמים כל הרוכשים כשהם מנוקנקים במחירים במוסך.

למעלה