האם הוכרע כבר הקרב בין אז"מ ו-GA? אם כן יש לי מספר שאלות..

sregev74

New member
האם הוכרע כבר הקרב בין אז"מ ו-GA? אם כן יש לי מספר שאלות..

אני מעוניין להתחיל ללמוד ושוקל ברצינות לעשות את זה בקורס מזורז בארה"ב.
אין לי שאיפות להיות טייס מקצועי (בטח לא במשרה מלאה)
ואני מתלבט בין רשיון לאז"מ או ל-GA.
יש למישהו ניסיון עם לימוד על אז"מ בארה"ב וקבלת רשיון בארץ?
יש התקדמות בנושא השכרת אז"מים בישראל או מלבד מגידו האופציה היחידה היא לרכוש חלק במטוס?
הבנתי שהסבה לאז"מ מ-GA עולה כמו חצי קורס. איזו סיבה יש לעשות היום קורס GA? אני מבין שאפילו עם אז"מ אפשר אפילו לטוס לחו"ל..

תודה למי שיפנה מזמנו לענות ובהצלחה לכל הטייסים במאבקכם.
כמי שכל חייו גר ממש מתחת לנתיב הטיסה של השדה בהרצליה, סגירת השדה תיהיה יום מיותר ועצוב.

שתי הערות

1. אין קרב בין אז"מ לבין GA.
2. הרצליה לא ייסגר.
בהצלחה

דוד.

ariave

New member
לימודי טיסה - תשובות

אני אנסה לתת לך תשובות עד כמה שאני מבין ויודע.
ראשית, עולם ה GA לא עומד להעלם ואני תומך באופטמיות של דויד לגבי הרצליה.
יש הבדלים באופי הטיסה, ביכולות, בעלויות ועוד בין 2 הקבוצות המדוברות וראשית עליך להכריע מי משתיהן מדברת אליך יותר.

שנית, לגבי אז"מ:
חוץ ממגידו ניתן ללמוד טיסה על אז"מ גם במנחת תנובות גם בראשון ולדעתי גם בשדה תימן.
ניתן גם ללמוד על מטוס שבבעלותך (בשלמות או חלק) אני עושה זאת בימים אלו ממש.
היתרון הברור - מחיר נמוך משמעותית מכל צורת לימוד אחרת (מניח שזה נכון גם ל GA).
החסרון - הרבה יותר בלבול שכל והתעסקות בדברים שבבית ספר אין לך.
שיקול שלך.

טיסות לחו"ל ניתן כיום לבצע גם עם אז"מ (לא עם כל אז"מ- דרוש טווח טיסה ארוך).
ב GA אפשר לקחת יותר מנוסע אחד איתך שזה יתרון מובהק אם זה רלוונטי.

לגבי לימוד בחו"ל, אני לא ממש מבין. מקווה שאחרים יענו על החלק הזה.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

טל ר

New member
לגבי לימוד אז"מ בארה"ב, קשה לי להאמין, ונימוקי מטה

לשם התחלה רציתי לפתוח בשאלת ה-"GA מול אז"מ", כפי שאתה ורבים אחרים מנסחים אותה. לטעמי, השאלה כשלעצמה אינה ראויה, ואסביר.
להלן ההגדרה של תעופה כללית: כל הטיסות שאינן נמנות על התעופה הצבאית או טיסות של חברות תעופה סדירות.

מטוסי תעופה כללית? אין דבר כזה. מטוס LSA יכול לטוס כמטוס תעופה כללית, ססנה 172 יכול לטוס כמטוס תעופה כללית, כך יכול גם Gulfstream או אפילו 747. Gulfstream שהוא מטוס פרטי המטיס איזשהוא מליונר - הוא תעופה כללית בהגדרה. Gulfstream כמטוס עיטם של חיל האויר - כנראה שלא.
לכן ראוי ורצוי שנפסיק עם הויכוח של אז"מ מול תעופה כללית, כי אז"מ הוא סוג של תעופה כללית, וכך גם מתייחסים אליו בארה"ב. לזכותך בעניין זה יאמר שאתה ניתלה באילנות גבוהים למדי, ואת השימוש במינוח הנ"ל לא אתה המצאת.

בנוגע לנושא הכללי של המרת רישיון אמריקאי בישראלי:
אינני מכיר את שאלת המרת רישיון Sports Pilot אמריקאי לרישיון אז"מ ישראלי (אם יש מסלול כזה - ואשער שלא, כי להבנתי, הרשויות הישראליות רואות ברישיות אז"מ כסוג של רישיון פרטי), אולם בנוגע לרישיון Private Pilot, וולידציה היא סוג של עינוי סיני עתיק, המוותר על חלקים קטנים יחסית מתהליך הרישיון המלא, ומטרתו להתיש את המבקש עד שישתכנע להוציא רישיון ישראלי בהליך רגיל ומלא. מכאן שהמטרה היחידה של לימוד טיסה בחו"ל היא הקטנת ההוצאות, כך שהוצאת הרישיון בארץ תהיה קלה/זולה יותר, אבל זה לא רישיון אמריקאי שאז "ממירים" אותו לישראלי. ה-FAA אולי מכיר ברת"א, אבל זה לא אומר שרת"א מכירה ב-FAA.

כל נושא ה-Sports Pilot מול Private Pilot בארה"ב שונה מהותית משאלת טייס אז"מ מול טייס מטוס בעל תעודת סוג כפי שהשיטה עובדת בישראל. Sports Pilot הוא טייס עם מגבלות על רישיונו - בעיקר בסוג המטוסים שמותר לו להטיס, אולם לא רק בזה. Private Pilot הוא טייס שעבר הכשרה ארוכה יותר, כך שהמגבלות המוטלות עליו מועטות יותר. אין שום בעיה ללמוד ל-Private Pilot על מטוס LSA - כל שנדרש הוא לכסות את חומר הלימוד וניסיון הטיסה הנדרשים ל-Private Pilot לעומת החומר המצומצם יותר ל-Sports Pilot (וזאת על ידי מדריך מתאים, מאחר ורישיון מדריך ל-Sports Pilot שונה מרישיון CFI רגיל). אין בארה"ב שדות יעודיים ל-LSA, אין בועות בעבורם, כללי הטיסה שלהם זהים לכללי הטיסה של מטוסים בעלי תעודת סוג, ולכל טייס פרטי מותר להטיסם (ללא שום הסבה הנדרשת בחוק, מאחר ולא נדרש להם Type Rating). אין שום מקום או פרופיל טיסה ש-Sports Pilot או LSA רשאים לטוס בו אך Private Pilots מנועים ממנו (למרות שההיפך קיים).

מסיבות אלו, אינני רואה שלימוד אז"מ בארה"ב יהיה רלוונטי:
א. כל "שיטת הבועות", "מנחתים חד-פעמיים", טיסה בגובה נמוך עד כדי סכנת נפשות, מטוסי קיט שהורכבו ב"כאילו מפעל" ויוצרה להם מעין תעודת סוג בנוהל "הבה נתחכמה לו" (עם רמאות קטנה בנושא המשקל והאיזון) - לא לזה קוראים בארה"ב אז"מ.
ב. ה-Sports Pilot האמריקאי אינו מקביל לרישיון האז"מ הישראלי, ואילו ה-Private Pilot האמריקאי, אינני חושב שמישהו ברת"א יתרגם אותו לאז"מ, אפילו אם ניתן לאחר לימוד על LSA (שהרי רישיון Private Pilot ASEL לא מציין על איזה מטוס הוא הוצא...). להבנתי אין לכך כל תקדים בישראל או תקנה מתאימה. יתקנו אותי אם שגיתי.
ג. גם אילו היית מוצא פיתרון לא'+ב', הרי שאין באמת המרה תמידית של רישיון אמריקאי לישראלי. הוולידציה המפורסמת מצריכה מהלך בנתיב יסורים ה"מתאפס" עם כל הוצאת תעודה רפואית חדשה, כך שהנתיב הסביר בהכרח יוביל להוצאת רישיון מ-0, ורק השעות מארה"ב יוכרו. לעניין אז"מ, פרופיל הטיסה השונה מהותית, לא ברור שניסיון טיסה על LSA בארה"ב יעזור לך במשהו בארה"ק.

בְּהַצְלָחָלְךָ.

sregev74

New member
אני אחדד..

אני לא נגד GA ולא בעד אז"מ. בטח לא נגד גלפסטרים (יצא לי לתכנן אחד)
להבנתי ססנה 172 יכול להמריא רק משדות תעופה מורשים (כמו הרצליה) אז"מ יכול להמריא מהחצר שלי אם היא מספיק ארוכה..
טייסי אז"מ מתורגלים לטוס בגובה נמוך ולמעט מספר אזורים יכולים לטוס לאן ואיך שבא להם.
טייסי GA טייסים בגובה רב, נמצאים כל הזמן בקשר עם בקרים ומחוייבים לנוע רק בנתיבים מסודרים.
לאז"מ מותר לנחות כמעט בכל מקום, ססנה רק אם היא בנחיתת חירום!
אם בן אדם רוצה לטוס, כתחביב, אני מוצא מעט מאוד יתרונות בללכת לכיוון של רשיון GA.
אני יודע שהרבה אנשים למדו טיסה בארה"ב, והמירו את הרשיון פה ורציתי לדעת אם יש למשהו ניסיון גם ב-LSA שלהבנתי הוא המקבילה של האז"מ.

ושוב תודה לכל המגיבים.

טל ר

New member
אז זהו

שבארה"ב אין דבר כזה "רישיון GA", מקומות הנחיתה וההמראה המותרים זהים לכולם*, LSA לא מתורגלים לטוס בגובה נמוך, וכולם פחות-או-יותר יכולים לטוס לאן ואיך שבא להם (אבל אף מטוס לא מבלה את כל ימיו טס בגובה הדשא, כי זה מסוכן שלא לצורך).
מי שלמדו בארה"ב ו"המירו" את הרישיון בעצם חזרו לארץ ועשו את הרישיון מ-0 (כאשר השעות שלהם מארה"ב מוכרות), עם כל הבחינות (אחרת הם נדרשים לכל תהליך ההמרה כולל בחינות כל מספר שנים). חלקם הלכו ולמדו בארה"ב עם מדריכים ישראלים שהכינו אותם משם גם לבחינות הישראליות - ויתקנו אותי כאן אם אני טועה. אני כבעל רישיון אמריקאי לא יכול לבוא לישראל, לעשות תהליך וולידציה קצרצר ולשמש כ-PIC, למרות שטייס ישראלי יכול לבוא לארה"ב ולאחר תהליך מיקרו-ביורוקרטי לשמש כ-PIC על מטוס ברישום אמריקאי.
&nbsp
* Sports Pilot זקוק להכשרה וחתימת מדריך על מנת לטוס לשדות מפוקחים.

יותר מזה-לאחר ולידציה בארה"ב, טייס ישראלי יכול לטוס גם בלילה

מה שאינו יכול לעשות בארץ אם אין לו הגדר לילה או מכשירים.

לא משוכנע שאתה צודק.

הוולידציה מאפשרת לו להשתמש רק בזכויות שמקנה לו הרשיון הזר, במקרה שלנו ישראלי.
ואינו מאפשר לו להשתמש בזכויות שאינן מותרות במדינה שנותנת את הוולידציה.

עזוב שטויות כל רישיון שתבחר לעשות, עשה בישראל!

בכדי שתשווה הוגן, לקבל רישיון אמריקאי, כולל כל ההוצאות הדרושות להגעה, כלכלה, מגורים ואחר כך הסבה לישראלי, לא ממש מביאה הבדל קיצוני ומשמעותי בעלויות.
ועוד על ההבדלים בין אז"מ לצסנה, כשתהיה בעל רישיון אז"מ, בישראל, תצטרך לצבור ניסיון טיסה 100 שעות (פחות או יותר) לפני שמותר יהיה לך לקחת חבר לטיסה (ולאז"מ, יש עוד כל מיני מגבלות שאני לא מספיק זוכר בע"פ) לאט לאט, גם אז"מ מתחיל להגיש תכנית טיסה ולדבר בקשר....
בצסנה, למחרת הרישיון, תוכל לקח נוסע או שלושה (אם עשית רשיון על 172 ואו שתאלץ לעשות הסבה של כ-4 שעות בכדי לקחת שלושה).
בצסנה (מכל גודל) תיאורתית, למחרת הרישיון תוכל לטוס כקפטן לחו"ל (לכל מקום בחו"ל). כיוון שלטוס עם 152 לחו"ל זה לא יום יומי, נכון יהיה להזכיר, שגם לטוס עם אז"מ לחו"ל, זה לא דבר יום יומי.
בצסנה 172, אם אינך חושש, עם טיפה חונכות מחבר מנוסה או מדריך, קפריסין רודוס קורפו או איטליה, זה עניין של מה בכך...
לא התעמקתי בתשובה של טל, אבל כמדומני, כל בעל רישיון לצסנה (דוגמא) בארה"ב, יכול במינימום פרוצדורה גם להטיס כל מטוס שאנחנו קוראים אז"מ. בישראל, בהגדרה, אין רשיון LSA כפי שבארה"ב.
בהצלחה.

קונספציה שגויה

טייסי GA אינם טסים בהכרח "בגובה רב" ואינם "מחויבים לנוע רק בנתיבים מסודרים".
בארץ ניתן לטוס בכל מקום ובכל גובה (מגובה 500 רגל מעפה"ש עד תקרת השרות של המטוס ולמעט אזורים אסורים לטיסה). כל שצריך הוא להגיש תוכנית לטיסת מרחב, ולפרט בה מה ברצונך לעשות. נכון שבימי חול לא תמיד מקבלים אישורים לבצע את כל מה שרוצים, וזאת בגלל מגבלות שחיל האויר מטיל, אבל בסופי שבוע "השמים הם הגבול".
כבר המלצתי פעמים רבות בפני קוראי הפורום, במיוחד בפני כל אלה, שמקטרים שנמאם להם "לגהץ את השמים", לנסות זאת.

דוד.

רשיונות בארה"ב והסבה לישראליים.

אני מדריך טיס עם רשיון ישראלי ואמריקאי, בין היתר לאז"מ בישראל ובארה"ב. הרשיון האמריקאי שלי
לאוירונים מאפשר גם להדריך אז"מ LSA בארה"ב.
אני חושב שהעלות הכוללת והחויות שתצבור בארה"ב והידע הרב שווים את המאמץ.
כמובן אם יש לך זמן להגיע לארה"ב לחודש חודשיים לפחות.
אני מדריך בין היתר בניו יורק על מטוס שהוא מוגדר בארה"ב גם אז"מ LSA וגם אוירון רגיל.
20 שעות לרשיון LSA, ארבעים לרשיון אוירון רגיל.
אפשר להתחיל ולהוציא רשיון LSA ואז להחליט להמשיך ולהוציא רשיון אוירון רגיל.
יש הרבה אפשרויות וקומבינציות לענין הוצאת רשיונות בארה"ב. אני בכלל ממליץ להתחיל בדאונים....
ואני מדריך גם על דאונים, גיירופלן, מסוקים ועוד. גם בארה"ב וגם בישראל....
לאור הניסיון הזה שלי, שלדעתי אין להרבה אחרים, אני חושב שכדאי לשקול לימוד בארה"ב.
גם ההסבה לרשיון ישראלי מכל דבר שאתה עושה בארה"ב היא אפשרית. לדעתי כדאי לתאם
מראש עם מחלקת רישוי טייסים ברת"א ואז לבוא עם תוכנית מוכנה מראש שתאפשר גם הסבה
מוכנה מראש.
שלמה זלקין
ניו יורק

מסכים עם דבריו של שלמה.

בעברי תהליך דומה.
&nbsp
לעניין טיסה בארה"ב: אין ספק שיש לחשב את נושאי העלויות הכלליות. לטעמי האישי ומבלי להכנס לכיסו של איש הרי שהמאמץ מומלץ מאוד לאור הניסיון, ההנאה, הנופים, המצבים והתרגולות שתזכה בהם במגוון רחב מאוד של אזורי ומצבי טיסה. מנסיוני, לעמוד עם -152בהמתנה להמראה מאחורי 737 זה לא משהו שסביר ותזכה לעשות בארץ. גם במצב "סוריאליסטי" שכזה זוכים (אם ;-זוכרים) ללמוד ולראות כמה חשוב ליישם את שלומדים בתיאוריה...
לעניין השוואה בין GA לאז"מ: כמו לשאול את המלצר במסעדה בה אתה יושב אם המנה שאתה מתעניין בה-טעימה. במילים אחרות, לכל אחד ואחת טעם משלו\ה. מעבר לכך, ההשוואה לכאורה אינה רלוונטית אולם במציאות התעופתית בארץ הרי שהיא, לדעתי, רלוונטית עד מאוד.
לסיכום: ממליץ בחום לטוס בארץ (אם בהתנסות עם טייס בתשלום או טרמפ קצר עם טייס מתנדב) ולהתנסות בשני סוגי הטיסה. להקפיד לטוס באז"מ מתקדם כמו טקסן ודומיו ובאז"מ "טרקטורון" דוגמת הדריפטר ודומיו. רק אח"כ להחליט ללמוד בארה"ב, להתנסות בארה"ב, לצבור שעות בארה"ב, לחזור ארצה ולהסב הרישיון האמריקאי לישראלי בעל הגדר אז"מ.
&nbsp
בהצלך ובכל אשר תבחר- תהנה מהדרך!
&nbsp

בלוץ

New member
מענין לבקש מרשה למטוס G.A. בשבת לבועות בגובה חקלאי.

ממה שכתבת משתמע שאין כל בעיה.שיבוא אתנו,ניקח אותו לראות ראמים,פראים,צבי(ים?),יעלים,גבים עם מיים וללא מיים,אחרכך אנחנו ננחת לגיאחנון והוא ילך לשתות קפה עם עלי.מה רע? מהפך.

זה אינו משתמע ממה שכתבתי

גובה הטיסה המזערי הוא 500 רגל מעפה"ש (באזורים בלתי מאוכלסים). גובה חקלאי הוא מתחת למגבלה הזו.

דוד.

זה מתבצע טיפה שונה

מגישים מרשה לטיסה בין נקודות (בזמן אמיתי, אפשר גם לקבל רשות ל"רונדלים", למשל 360 מעל נקודה X) אם במקום יסתובב איזה אז"מ או רחפן כלשהו, סביר שהבקר (אם מזהה משהו) יתריע ואו יבקש מהטייס לסטות לכאן או לשם.
בלי להכנס להסבר מפורט על כל שלבי תכנית הטיסה החריגה, זה בפירוש אפשרי לחלוטין. בימי חול בהתראה של יום או יומיים ובסופ"ש מאחה"צ של שישי ועד מוצ"ש בהתראה כמעט אפסית.
אם איני טועה, ההישג של הסופ"ש היה על ידי או בזמן המשמרת של ירון אפרת.

הגשת מרשה לטיסת מרחב

בימי חול - יום קודם עד שעה 13:00.
בסוף השבוע - עד 3 שעות לפני מועד הטיסה המבוקש.

דוד.

david m

New member
זה כמו הוייכוח בין אייפון לאנדרוייד

באנדרוייד יגידו לך כמה שהם חופשיים , להתקין מה שבא להם , לנחות איפה שבה להם , ובקיצור עצמאות מוחלטת
ובעלי האייפון יעדיפו גן סגור מסודר ומבוקר על ידי רת"א , ח"א ועוד...

דוידי

היכן ללמוד לטוס?

אני בגישה שרשיון טייס על אז"מ לעשות רק בארץ.
לגבי GA נכון שעל פניו יותר זול בארהב אבל:
רשיון בארהב זה כולל טיסה לשם וחזרה, לשכור דירה לחודש חודשיים מזון ורכב,
ואז אני מאמין שזה משתווה.
בנוסף יש בארץ הסבה לרשיון ישראלי, אימון לכניסה לשדות של רש"ת בסוף בארץ מטרטרים אותך עם וולידציה.
ההסבה מרשיון- GA שבוצע בארץ לאז"מ דורש עוד 6 עד 10 שעות טיסה. ההפך הרבה יותר מסובך.
אבל לאור האיומים על עתיד הרצליה ושדה דב צריך להיות אופטימים כדי להוציא 70-80 אלף ש"ח על רשיון GA.
לגבי מה ללמוד?
אסכם בקצרה.
אם ברצונך לטוס בעיקר להנאתך תלמד אז"מ.
אם יש לך מחשבות להתמקצע במקצוע ואולי להפוך לטייס מקצועי-מסחרי למד GA.
לגבי נוסע/ים - אין רלוונטיות למגבלת 100 השעות. לדעתי טוב שטייס חדש יטוס לבד 30-50 שעות לבד לפני שיקח איתו לטיסה
עוד 3 תמימים שיסתכנו עם טייס טירון. טייס אזמ פעיל צובר 50 שעות בחצי שנה ואז כולל קורס הטייס יש לו
את 100 השעות הנדרשות והוא גם בשל לקחת נוסע.
זמן הכשרה לרשיון אז"מ קצר מזמן ההכשרה (הממוצע) לרשיון GA.
טיסה לחו"ל באז"מ - אין מגבלה. צריך כמובן מטוס מתאים והכשרה מתאימה.

אני אמרתי שצריך להתחשב בזמן ובכסף לטיסה לארה"ב.

צודק אורי שכדאי לראות את הדברים בראיה רחבה, לבדוק עלויות כוללות וכולי.
כמי שטס ברחבי העולם, אני עדיין חושב שכדאי לחשוב על ארה"ב. גם מקצועי, גם אנגלית למי שירצה להיות מקצועי בעתיד,
וגם מהיר ולענין, ללא בירוקרטיה. באים, לומדים, ניבחנים, גומרים, מטיילים קצת וחוזרים לארץ.
בישראל זה סיפור לחודשים רבים.
אם מתאמים מראש, ואולי גם לומדים תיאוריה ישראלית מראש כמו שאני עשיתי בחלק מהרשיונות הישראליים שלי,
אז יודעים מה יקרה כשתחזור לישראל וגם זה יכול להגמר מהר.... כך אני עשיתי בהרבה מקרים וזה עבד טוב.

לגבי השעות המתייחסות להולכת נוסעים, אני בשנה שעברה הייתי בכנסת ביחד עם אנשי האז"מ והתעופה הקלה
וכמובן אנשי רת"א ושינינו את התקנות לגבי לקיחת נוסע באז"מ..... זה היום חמישים שעות וקורס.....

לתקנות העיקריות - 180 בתקנה 9 בתקנת משנה (א) - )1( )(א) - תימחק;2 (א) פסקה ( )(ב) יבוא:2 (ב) במקום פסקה ( "(ב) המטוס הזעיר מוטס בידי טייס מפקד בעל רישיון טייס מסחרי עם הגדר מטוס זעיר או בעל רישיון טייס תובלה בנתיבי אוויר עם הגדר מטוס זעיר, באחת מאלה: בהפעלה כללית; )1( בטיסה המבוצעת לצורכי הדרכה, כשהטייס המפקד הוא בעל )2( רישיון מדריך טיס ובו הגדר הדרכה למטוס זעיר מאותו סוג;" )(ג) יבוא: 2 (ג) במקום פסקה ( "(ג) המטוס הזעיר מוטס בידי טייס מפקד בעל רישיון טייס פרטי עם הגדר מטוס זעיר שהתקיימו בו כל אלה:
ב180ביטול תקנה
ג180תיקון תקנה
ד180תיקון תקנה
163תיקון תקנה
ה180תיקון תקנה ו180תיקון תקנה
9 9 2014, י"ד באלול התשע"ד, 7422 קובץ התקנות 1754
שעות טיסה בתפקיד טייס מפקד על 50 הוא צבר ניסיון של )1( מטוס זעיר מאז קיבל את רישיון הטיס שלו ובו הגדר מטוס זעיר, אלא אם כן הוא בעל רישיון עם הגדר מטוס או הליקופטר נוסף על הגדר מטוס זעיר או שהוא טייס פעיל בחיל האוויר הישראלי - שאז הניסיון המזערי בתפקיד טייס מפקד במטוס זעיר שיידרש ממנו להטסת נוסע במטוס זעיר דו–מושבי יהיה כמפורט בטבלת השעות שבתוספת השלישית א'; שעות הדרכה זוגית להטסת נוסע 2 הוא קיבל תדריכי קרקע וכן )2( בידי מדריך טיס בעל הגדר מטוס זעיר, בעניינים אלה: (א) משמעויות משקל נוסף בטיסה, ובכלל זה: השפעה על מהירות ההזדקרות, הגישה לנחיתה ומרחקי ההמראה והנחיתה; (ב) חלוקת קשב בהפעלת מטוס זעיר עם נוסע ואיסור החזקת הגאים בידי מי שאינו בעל רישיון טיס ובו הגדר מטוס זעיר מתאים; (ג) חישובי מסה ואיזון; (ד) מתן תדריך בטיחותי לנוסע טרם הטיסה; ) אישר בכתב, ביומן הטיסות האישי 2 המדריך כאמור בפסקה ( )3( שלו, כי הוא כשיר לשמש טייס מפקד במטוס זעיר דו–מושבי המוביל נוסע; ;" לתקנות הרישיונות105 הוא ממלא אחרי האמור בתקנה )4(

למעלה