האם הוא גיבור על?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
האם הוא גיבור על?

בפעם הקודמת, ניסינו לפתח דיון שיקבע האם באטמן הוא גיבור על. היום אני אקח את הדיון רחוק יותר, לדמות שלא נראה לי שיצא לנו לדון בה בפורום: זורו. דון דייגו דה לה וגה הוא אציל ספרדי שחי בקליפורניה הספרדית. הוא רואה שהשלטון אינו מטיב עם האזרח הקטן ומחליט להיות האיש שידאג לאזרח! הוא לובש מסיכה ובגדים שחורים, רוכב על סוסו השחור טורנאדו, ובעזרת כשרון סיף נהדר נלחם במשמר המושחט של השלטון הספרדי. האם הוא גיבור על?

spidey 82

New member
כן.

זורו לוחם בפשע ומסייע לפשוטי העם. אמנם הוא נוצר הרבה לפני שהמושג "גיבור על" היה קיים, אבל אם היה נוצר לפני 70 שנה בקלות ניתן היה לבלבל בינו לבין באטמן (שליצירתו הוא היווה השראה.)

DDN

New member
גם אני חושב שהוא ראוי לתואר

אבל מה נאמר לאותם אנשים שיגרסו שאין לו כוחות, ואי לכך הוא גיבור ולא גיבור על?

Super Monkey

New member
קשה לנתח, צריך ללכת עם הרגש

כלומר, אם לבחון מבחינה טכנית: זורו הוא לא יותר מסייף שמיומן ברכיבה על סוס ועוד קצת תרגילי אקרובטיקה. הוא לא יודע לעשות דברים שאקרובט בקרקס שעבר אימוני סיף לא יודע לעשות. גם את מה שבאטמן עושה אני מאמין שאומן לחימה מקצועי יוצא סיירת מטכ"ל עם תקציב מנופח וגאג'טים יכול לעשות (אגב, אהבתי מאוד איך שמציגים ב"באטמן מתחיל" את מכלול היכולות שלו והעובדה שהוא די פגיע). גם מבחינת מוסר, יש לציין שפה בארץ ישראל לא חסרים לוחמים טובים בצה"ל עם נשמה של סופר-גיבורים (כמו הסמג"ד שקפץ על רימון כדי להציל את חייליו במלחמה האחרונה) ולכן גם הטיעון שלזורו או באטמן יש מוסר עליון זה טיעון תקף. לעומת זאת, במקרה של סופר-גיבורים אני לא חושב שאפשר להגיע למסקנה על ידי דיון טכני בנושא. סופר-גיבורים זה עניין של רגש. כמו שראס-אל-גול אמר בבאטמן מתחיל: "כל אחד יכול לקחת את החוק לידיים. אבל כדי להצליח באמת את חייו להפוך לאגדה, לסמל.". וזה התיאור הכי טוב שאפשר להביא. לדעתי באטמן וזורו הו גיבורי-על. למה? - כי ככה האינסטינקטים שלי אומרים. אין סיבה הגיונית ממש.

orenbarkai

New member
בעיה קשה

בצורה מצחיקה יש עוד קריטריון לגיבורי על וזה האם עשו עליהם קומיקס. אני אישית חושב שבאטמן כן וזורו לא. אם מסתכלים על משפחת גיבורי העל, באטמן הוא חלק מהליגה. בוא נסכם שזורו היה חוטף מכות רציניות מכל גיבורי העל.

ala40

New member
לאור העובדה שזורו הוא מיתוס שהיה

פעם ,יכול להיות שהוא גיבור בנוסח הקדום ,בכל מקרה היה הראשון שהכריז מרד בקליפוניה נגד מקסיקו סייף ורוכב מעולה ואולי גם אקרובט . בטמן בגרסה המוקדמת שלו בכל מקרה בזמן זורו היה מרד בקליפוניה וכפי הנראה האציל הספרדי הזה שינה את פני קליפוניה לעד

זה מה שמיוחד בגיבורים שאני אוהב...

במיוחד!
אין להם כוחות-על, אלא פשוט אנשים מהישוב, שהיו חשופים לעוול נורא בחייהם והחליטו לעשות מעשה!

אגב, באותה שורת גיבורי-על מסוגם...

אפשרי בקלות רבה, להכליל גם את "קפטן אמריקה!"
ותחשבו על זה...

Nihau

New member
הוא לא גיבור על, הוא גיבור עם.

אין לו יכולות מיוחדות שאין לשאר בני האדם. מה שיש לו זו תעוזה, הבנה טובה של הפוליטיקה והמצב בארץ ויכולות קרב טובות מהממוצע באזור שבו הוא חי. יחסית לגיבורי על הוא כמעט ולא נלחם. הוא בעיקר עושה רושם, הרבה רושם. הלוחמה שלו היא בעצם ברובה פסיכולוגית וזה עובד, מצד שני הוא מגבה את האגדתיות שיצר סביב "זורו" ביכולת קרבית ונטייה לסימון מביך. המבוכה והעלבון שהוא משאיר באוייביו עושים בשבילו חלק גדול מאוד מהעבודה בקניית אהדת הקהל. זורו ביחד עם רובין הוד והמלך לב ארי וג'ק הם כולם גיבורי אגדות עם - סקלה אחרת לגמרי מגיבורי על.

Lion_Heart

Well-known member
הרוזן ממונטה כריסטו ?

האם הרוזן ממונטה כריסטו יכול להחשב כגיבור... או גיבור על? כי תמיד חשבתי עליו כ אב טיפוס של הנוקמים בקומיקס מצעיר אידיאליסט לנוקם אפל מניפולטבי וחסר רחמים

למעלה