האם ההורים קנו לחתן/כלה מתנה לפני החתונה?

incognito1980

New member
תדליקי בפמוטים פשוטים

ואח"כ, ב"ה, יהיו גם פמוטים יפים. אתם הולכים להתחתן, וזה משמח וחשוב יותר מפמוטים יפים ויקרים. ממש חבל על כל רגע של באסה בגלל הנושא.

טוטי34

New member
אני לא יודעת אם את מכירה אתה מחירים

של פמוטים, אבל גם פמוטים הכי פשוטים שיש יעלו הרבה כסף.
בכל אופן למקרה שלא קראת, אני מתכוונת לקנות לעצמי פמוטים ולחסוך למקרה שההורים שלי ירצו לקנות לי...

אוגלה

New member
אצלנו כן,

אני קיבלתי בהפתעה שרשרת עם תליון יהלומים ועגילים תואמים (וגם מתאימים לטבעת אירוסין), והחצי הולך לקבל PS3 עם כמה משחקים.

IMphoenix

New member
אצלנו כן

למרות שאמא שלו ממש לא אדם של "לעשות כי צריך" או כי נהוג- היא אמרה שזה מנהג שמאוד בא לה לקיים ושהיא תשמח.
אז עשינו לנו בוקר כיף, ובחרנו ביחד עגילים וצמיד שענדתי בחתונה (מהממים, של סברובסקי).

ההורים שלי גם מאוד רצו לקיים את המנהג הזה אבל מר בחור לא עונד שעונים בשום אופן. אמא ואני בחרנו לו שרשרת זהב עדינה עם מגן דוד עדין עוד יותר- כי זה משהו שמאוד חשוב לו כבר שנים (הייתה לו שרשרת כסף פשוטה כזו)... ואחרי שקנינו נפל לי האסימון שאין מתנה שהוא ישמח לקבל יותר מספרים- אז קנינו גם סדרת ספרים שהוא מאוד אהב.

וזהו :)

פליסידד

New member
אצלנו,ההורים שלי שלחו אותנו לחופשת אירוסין :)

ההורים שלי אמרו לי לבחור מלון /צימר בצפון על חשבונם לחגוג את האירוסין וככה מצאנו את עצמנו חוגגים בגדול במלון אמירי הגליל,
המלון יפהפיה ומאוד מומלץ.
ההורים שלו לא קנו לי.

dinara1

New member
בדרך כלל בחינה

בדרך כלל נהוג להחליף תכשיטים בחינה.

לא.. אבל אני יודעת שעדיין עושים את זה

במשפחה של בעלי, ככה זה היה אצל אחותו, אני לא יודעת אם זה קשור לדתיים....
אבל ככה זה מקובל אצל דתיים

awit1

New member
אצלנו זה עלה ממש בקטנה...

ולא אחרי האירוסין אלא שבועיים לפני החתונה...

אני חושבת שאמא שלי העלתה את זה ושאלה אם לקנות משהו לבעלי... אמרתי לה שאין צורך. ואז היא אמרה שיש מצב שהצד השני יקנה לי משהו.
אז דיברתי עם בעלי ואמרתי לו שאם ובמידה אמא שלו תכננה לקנות לי תכשיט או משהו, אז אין צורך וזה ממש מיותר בעיניי.
ואם היא ממש תתעקש, אז שלא תגזים.

וכך זה נסגר. הוא דיבר איתה וסוכם שאין צורך. וזה היה מקובל על שני הצדדים בלי בלאגנים.

חשוב מאוד לדבר עם הבן זוג ולהבין לאיזה כיוון נושבת הרוח בעניין הזה. ואם מקובל לעשות חינה, אז שם בטוח מביאים מתנות והרבה :)

אצלנו החתן לא רצה

ולכן לא קיבל.
את הכלה לא שאלו וגם היא לא קיבלה כלום.

זה נושא בעייתי , כיאי אפשר לעלות את הנושא אבל אם יש מצב כדאי מאוד
כדי לחסוך עוגמת נפש.

לדעתי

לכל משפחה יש מנהגים אחרים. כששתי משפחות נפגשות - הרבה פעמים המנהגים שונים.
כשלשני הצדדים יש כוונות טובות ושני הצדדים נעימים ונחמדים, לדעתי כדאי לתת לדברים לזרום.
אצלנו למשל, ההורים שלי רצו לתת לבעלי שעון - כי ככה עשו עם גיסי, אבל בעלי לא רצה שעון אז הוא קיבל מגבר, רמקולים ופטיפון (הוא מאד אוהב מוסיקה). במקום להגדיר את זה כ"מתנת אירוסין", הם הגדירו את זה כמתנת יום הולדת.
אצל בעלי במשפחה לעומת זאת, לא נהוג לקנות מתנה לאירוסין. אבל הם קנו לנו מיטה ומזרון איכותי ליום ההולדת של בעלי (תכלס, זו הייתה מתנה לשנינו). לנו זה ממש עזר כי זה בדיוק מה שהיינו צריכים (ודחינו את הרכישה די הרבה זמן בגלל שרצינו לקנות משהו איכותי).

לדעתי, עדיף לגשת לנושא הזה בלי ציפיות כדי לא להתאכזב. ואם זוג הורים רוצה לקנות משהו לבן הזוג השני, עדיף להגדיר את זה כסתם מתנה או כמתנת יום הולדת.

שמעתי מחברה על סיטואציה לא נעימות שבהן ההורים של הכלה קנו לחתן שעון ואז ציפו שההורים של החתן יקנו לכלה גם שעון או תכשיטים - אבל הצד השני לא חשב שצריך ובסוף היה פיצוץ סביב הנושא.
זה יוצר תחושות לא נעימות בין ההורים ובאופן כללי מסבך את העניינים. חשוב מאד בנושא הזה להציב גבולות להורים (אם חוששים שתהיה איתם בעיה) ולהסביר להם שאם הם רוצים לקנות, שיקנו, אבל שלא יהיו כרוכות ברכישה ציפיות מהצד השני גם לקנות...

simplicity83

New member
כן, וזה מיותר לטעמי...

אני יודעת שזה אולי נשמע קצת כפוי טובה, כי בכל זאת זה משמח ומחמיא שרצו לקנות לי מתנה והשקיעו בזה מחשבה.
אני מתה על חמי וחמותי ובכלל על כל הצד של בעלי, אבל ללכת ולהוציא עוד סכומים (ובטוטאל זה יוצא אלפי שקלים) זה היה לא נחוץ לדעתי.

לכל זה מתווספת העובדה שאני בררנית בטירוף,יש לי מספיק תכשיטים ויש לי טעם מאוד ספציפי...
ושבעלי לא הולך עם שעון, שזו בדרך כלל המקבילה הגברית למתנת אירוסין, במנהג המיושן הזה.

בסופו של דבר אני קיבלתי שרשרת ובעלי קיבל לפי בקשתו, מערכת קולנוע ביתי.

למעלה