האם גם הילד שלכם-

האם גם הילד שלכם-

אינו לומד בבית ספר (הוא בכיתה קטנה- ה)? לא עושה שם כלוO. רק מסתובב בחצר. (בבית הוא עושה שיעורים). הוא אוהב לבוא לשם. אני משביעה אותו שילמד והוא מסוגל לעשות כן, אך כלום לא עוזר. מה לעשות ולמי לפנות. מי בכלל יכול לעזור. אנחנו חסרי אונים. אם אני לא מאפשרת לו משהו בערב, הוא מתחיל להתבכיין וגם ככה זה לא מכניס אותו לרצון לעשות משהו. יש למישהו עצה או פתרון.

איריס56

New member
היי כוכב

הצעיר שלי, רון, לומד בכיתה ד' קטנה, אינו מסתובב בחצר ללא מעש, עובד וקשה מאוד על מנת לשמור על הפער בינו לבין שאר הילדים מהכיתה שלו, כמו שכבר סיפרתי פה מקבל תעודות שהילדים הרגילים היו מתים לקבל כולל צלשים ממנהלת בית הספר על התמדה בלימודים. מנהלת בית הספר מכנסת פעם בחודש בממוצע את כל התלמידים באולם הספורט ולפני כל התלמידים מעניקה למצטיינים מכל כיתה בין אם בלימודים ובין בהתנהגות חיובית צל"ש, מה שגורם לילדים גאווה ורצון להתקדם (מיותר לציין מה זה עושה להורים). האם ישבת לשוחח עם הצוות של בית הספר? מציעה לך בחום לזמן פגישה עם כל הגורמים האפשריים כולל מנהלת בית הספר ויועצת ואם יש בעלי מקצוע שמטפלים בו בשעות אחה"צ שיגיעו גם הם ולשבת וללבן את כל הנושאים. הכל תלוי ברצון המנהלת, המחנכת ובכלל בית הספר - הם עושים את ההבדל. שלי לומד ברמת גן, בשבוע שעבר ראש העיר ביקר בבית הספר והמנהלת נהנתה להציג את הילדים מהכיתה הקטנה בפני צבי בר, הם שרו לכבודו ודיברו איתו. בהצלחה יקירה, איריס

אצלנו זה לא מצליח

כמובן שדברנו עם הצוות, אך הוא ינו רוצה ללמוד והם אינם מצליחים איתו, כי הוא ילד קשה כנראה. זהו.

איריס56

New member
כוכב

מבינה לליבך. תנסי להתייעץ עם המחנכת או מנהלת או מישהו אחר שמכיר את הילד ולהכין תוכנית עבודה איך לגרום לו ללמוד ולא לבזבז את הזמן בטיולים בחצר בית הספר. אסור לך לוותר לו ולתת לו לעשות מה שבא לו. אני דוגלת בשיטה שאם מוותרים היום לילד מחר הוא יהיה אבן על הצוואר שלך. מעולם לא ויתרתי לילדים שלי. אם מותר לי לשים את עצמי במקומך, הייתי מנהלת עניינים איתו בשיטת המקל והגזר, כלומר עד שהוא לא עושה מה שביקשת ממנו את שוללת ממנו משהו או לא קונה לו משהו. שמעתי אפשרות שהמורה תחתום בכל יום במחברת הקשר שהילד למד או התנהג כיאות ובתוך מספר פעמים הילד מקבל צופר מההורים על כך שלמד בכיתה. אולי השיטה עובדת עם קטנים יותר. את תמיד יכולה גם לשבת עם הילד שלהערכתי הוא די חכם, ולומר לו מה הציפיות שלכם ממנו ומה הדרישות שלכם ממנו ולחתום על חוזה איתו. מחזיקה לכם אצבעות ובהצלחה, איריס

mayarel

New member
האם יש אפשרות בבית הספר

שהבחירה לא תהיה בין לימודים או חופש, אלא בין לימודים ל- עזרה בספריה, עזרה לשרת, קריאה בחדר המנהלת והגשת דו"ח קריאה..וכדומה? לא כעונש, אלא כהסבר שיש השלכות למעשים, ולא עושים מה שמתחשק לנו. אתה לא רוצה ללמוד. אוקי. אבל אתה גם לא תסתובב לבד. אתה תעשה משהו מועיל. האם יש משהו שיכול לעזור לו בלימודים עצמם? הוא צריך תנועה? הרעש מפריע לו? האם יש צרכים מיוחדים לספק לו לפני או בזמנים אחרים כדי שיוכל להיות שקט יותר? אולי תספרי עוד?

להפוך את חוסר האונים שלכם לאונים

לפעמים ילד יבחר בהתנהגות כזו לא משתפת פעולה עם חוקי המערכת על מנת לשקף לכם את חוסר האונים לוקח על עצמו תפקיד של לעורר בכם ההורים את האונים גם במחיר של הישתדלות וחיפוש פתרונות בשבילו והחזרתכם למקום של שיתוף פעולה יותר ממקום של עוצמה עם המערכת. גישה של הצבת יעדים יומיים או שבועיים קבלת דיווח יומי עליהם מכל מורה בבית הספר בצורת טבלה שבועית למשל, ובמידה ויש שיפור לצפר את הילד יכולה להועיל, אך כדאי לבדוק אם באמת טוב לו שם.אפשר להציע הצעות לפסקי זמן קצרים ומוסכמים להיתאוררות או גישה למחשבים בבית הספר כשזקוק ממש לסוג של הפסקה ואחר כך לחזור לשיעורים , או שאר רעיונות טובים שקראתי בתשובה של מאיה.

אהבתי את תשובותיכם

אני בהחלט אלחץ יותר על המורה. היא תמיד מאשימה את תחילת גיל ההתבגרות ואת התרוופות הלא מתאימות. כמה אפשר להאשים את התרופות?

למעלה