האם גם אתם

האם גם אתם

נלחצים סביב החזרה ללימודים? לא רק לילדים יותר קל בחופש אלא גם לי...אין צורך לשבת ולוודא שהכינו , שסידרו, ששמו בתיק ושלקחו את התיק הנכון.אין סוף מטלות סיזיפיות שנגמרות רק בחופש הבא עלינו לטובה הבא. ולא, אין לנו הנחות כי גם אנו אי די דיים , כמו ילדינו.בקיצור, הורים יקרים שתפו מה שלום הפרפרים אצלכם ואם יש לכם טיפים להתארגנות יעילה לשנה החדשה...

ועוד משהו

בדיוק אני מארגנת את הקטנים לסיבוב בשכונה ונזכרת באחת הפאשלות הבאמת מצחיקות משנה"ל הקודמת.אחד הילדים הגיע לכתה עם תלבושת אך לא של בית הספר הנכון ...המורה לא שמה לב אך חבריו כן.כשהוא חזר הביתה הוא אמר בצדק שרק אצלינו קורים כאלו דברים...

נלחצים ועושים או דוחים?

אחד הקשיים שאני פוגשת אצל הורים זה שהלחץ ועומס המטלות שמחכה להם גורם דוקא לקיפאון.
זה אופייני ללקויי קשב ממש כמו התלמידים שנבהלים מהעומס ואז פוחדים להתחיל.
אני מציעה להם לחשוב על משימה אחת קטנה שתגרום להם להרגיש שהם בשליטה
זה יכול להיות הכנת רשימה של מה שנדרש ביום הראשון ללימודים למשל
עצם העשייה מפחיתה קצת את הלחץ
עם זאת, שנת הלימודים מתחילה אבל החגים מאד קרובים כך שיהיה לכולם זמן להסתגלות...
שנה מוצלחת
ציפי קוברינסקי

דוחים

הצבתי לי למטרה לארגן איתם את הארוניות שלהם שעדיין מפוצצות משנה שעברה וגם לארגן עבורם את המגירה בה שמתי את כל המסמכים הרפואיים שלהם.ביחד, ללא כל ארגון, אך נראה לי שהרוב לא הלך לאיבוד. בכל מקרה, אני יודעת שאם לא נעשה זאת עכשו במהלך השנה כבר לא נעשה ופשוט נזרוק הכל כדי לפנות מקום בארונות.זה רע כי יש דברים שזו פרוצודרה ארוכה לשחזר. מניסיון. פנקסי חיסונים למשל. או בדיקות עיניים... בקיצור, אני כותבת זאת בפורום כדי להכריח את עצמי לעשות מה שציפי אמרה ולהתחיל ממשהו קטן במקום להתייאש בגדול.ציפי תודה. פתאום נזכרתי בציטוט נראה לי מפרקי אבות שלא עלינו המלאכה לגמור אך בכל זאת איננו בני חורין להבטל ממנה...זה לא ציטוט מדויק אך אני מקוה שרוח הדברים מובנת...הלוואי שהיה לי רבע מרץ לארגון כמו שיש לי לדיבור.כל כך יותר קל לכתוב על זה...

נורא לחוצה

הילדים לא מוכנים להתחיל להקדים את שעת השינה שלהם. ולהתרגל לקום מוקדם.
הם אומרים שהם לא רוצים בכלל לחזור לבית הספר.
לא מוכנים להמשיך את חוברות החשבון והאנגלית שקיבלו לחופש.
יש לי הרגשה של התחלה ברגל שמאל מתוך בחירה שלהם.
ושלושתם מתבגרים...
אוף!!!!

אני איתך

ובהחלט מבינה אותך.אם יש לך סבלנות לעבור על החוברות שלהם ולסמן עבורם מה הכי חשוב שיעשו כי זה מדגים את העיקרון.יכול להיות שלזה יסכימו וזה יספיק להם כדי להזכר במה שלמדו בשנה שעברה או אפילו ללמוד בפעם הראשונה אם ריחפו בכתה. ..השאלה האם בכתה בכלל בודקים את החוברות ובכל מקרה, גם אם בודקים ויבואו עם חוברות ריקות לפחות יידעו את החומר.

למעלה