האם גם אתם...

האם גם אתם...

שנים שאני קורא פה. אני בן 17, כל העולם לפניי... השנה עברתי שינוי... יותר נפתחתי לעולם, התחברתי להמון אנשים, ובכלל אני מנסה לתרום כמה שיותר אם זה במסגרת תנועת נוער או בבצפר... עד שזה מגיע... לגמגום שלי ): אמא אומרת שהתחלתי לגמגם מגיל 0. אני עצמי זוכר שעד כיתה ג' בערך דיברתי נורא חלק אך בפעמים מועטות הרגשתי את הגמגום, תמיד ידעתי שהוא שם, רק היה ביטחון, הייתי מחזק את עצמי, מתאמן בבית מול המראה על משפטים שאגיד למורה, ואכן תמיד זה עבד... הבטחון ירד, היו מספיק דברים בחיים שלי שהצליחו בקלות להוריד אותו, מי כמוכם יודע... אין יום שאני לא חושב על הגמגום שלי. אני לא הולך לשום מקום לבד, אני מתחמק מכל דבר, אני לא עושה שום דבר בשביל לדבר, אך עם זאת עם האנשים שלי אני מדבר הרבה. קצת מסובך, אני אסביר: אני בנאדם, שברגע שהוא "פורץ חומות", פשוט הכרתי בנאדם חדש, 1 על 1, אני לא אגמגם, הוא לא ישים לב, עם כל החברים שלי, והמעגל רחב, אני מדבר המון המון המון, ורק מדי פעם מתפלחת לי איזו מילה ככה, עם אבא שלי אני תמיד מגמגם, עם אמא קצת פחות, עם משפחה בעיקר תמיד, מה זה בעצם אומר עליי? עם אנשים סמכותיים מאוד. עם אנשים בגילי פחות. האם גם אתם נמנעים להרים טלפון לאנשים מסויימים (כמו מורה) או לקביעת תורים, האם אתם לא הולכים לבד לשום מקום גם? החשש העיקרי שלי הוא להגיד את השם שלי, שהוא בעצם 4 אותיות, 2 הברות בלבד. אני כל יום חושש מהמשך החיים שלי. לכל דבר אני שולח את אמא או חבר/ידידה לעשות בשבילי. מרגיש מסכן ולא שימושי. תנו לי עצות בבקשה...

vicz

New member
מוכר מאוד

הייתי ככה עד הצבא. רק שלי היה מעגל מצומצם של חברים שדיברתי איתם הרבה. אמא שלי הייתה הפה שלי. אבל אז מגיעים לבצא ולא נותנים לאמא לעלות לאוטובוס...
למזלי גם נפל עליי תפקיד שדרש הרבה דיבור. חייבים לדבר אין לאן לברוח ואין איפה להתחבא. אז מתחילים לדבר ורואים שגם אחרי שגמגמת השמיים לא נופלים עליך. אז מתרגלים. הפחד מלגמגם פוחת ואיתו גם הגמגום. בתקופה שבה מתוקף התפקיד דיברתי 6-7 שעות ביום, לפחות שלישי מהם בטלפון, הייתי מגמגמת הרבה פחות. עכשיו כשאני סטודנטית ולומדת בעיקר לבד בבית הגמגום החמיר שוב ואני לא יכולה לחכות לצאת לעבודה כדי לחזור לדבר יותר טוב. אז העצה שלי היא לדבר!!!

vitalosh

New member
אתה לא יודע עד כמה אנחנו מבינים אותך ../images/Emo24.gif

אני גם בת 17..ואני ממש מבינה לליבך.. גם אני שולחת אנשים שיעשו בשבילי דברים ושידברו במקומי..שיהיו הפה שלי במצבים מסוימים...חח וגם השם שלי הוא 4 אותיות ו2 הברות..וי-טל..ונכון שתמיד נתקעים על ההברה הראשונה!?..אוךך זה מעצבן! אבל לפני כמה חודשים..אני החלטתי שזהו..נמאס לי להיות תלויה בחסדים של אנשים..נמאס לי לפחד שישאלו אותי איך קוראים לי..נמאס לי לפחד לשאול שאלות את המורה..או לדבר עם בנים..פשוט נמאס! והבטחון העצמי שלי לא בשמים...שזה גם בעיה.. אז תראה, הפתרון היחיד, אני חושבת..שיכול לעזור לך..והכי טוב..הוא פשוט לפתוח את הפה ולדבר! ולהלחם על כל מילה, אות או הברה! כי תאכלס..מה יכול לקרות במקרה הכיי גרועעע הכיי גרוע? שתגמגם? שאנשים ישאלו אותך "מה?" ותצטרך לחזור פעמים על אותו משפט? שאנשים ידעו שאתה מגמגם? זה סוף העולם? בגלל זה אתה לא מדבר? זה המקרה הכי גרוע? לא ניראה לי. אנשים פשוט ישמעו שאתה מגמגם או שיש לך משהו מוזר בדיבור..יופתעו בשניה הראשונה, יקח להם עוד 2 שניות להפנים..וזהו..יתרגלו למצב ופשוט יקשיבו לך.. ותאמין לי שלדבר זה עושה פלאים! באמת! פתאום תראה שהפחד הזה לדבר נעלם לאט לאט ושפתאום בלי לשים לב אתה מדבר רגיל ולא חושש לפני שאתה צריך לשאול משהו..זה פשוט בא לך..לפעמים חלק ולפעמים לא..אבל זה מוסיף הרבה לבטחון העצמי.. יש לי עוד הרבה מה להגיד לך על זה.. אם בא לך דבר איתי באישי או באיסיקיו.. ויטל :) בעלת 2 ההברות :)

../images/Emo210.gifמזדהה מאוד!

בזמן האחרון הדבר שהכי קשה לי להגיד זה השם שלי, ודווקא אף פעם זה לא היה ככה אז זה נורא מוזר. המורה שאלה אותי לפני כמה ימים מה שמי, זייפתי כאב ראש ואמרתי שאני צריכה לאחות(לפחות אני שחקנית טובה.) גמאני מתחמקת מדברים, נון סטופ, מעדיפה ללכת למקומות עם אנשים. אני ממש מזדהה עם כל מה שכתבת..ואין לי ממש עצות לתת לך חוץ מזה שאם מישהו מעיר לך על הגמגום אף פעם אל תיקח את זה ברצינות, לפחות תנסה. בהצלחה בהכל

למעלה