האם גם אצלכם?

האם גם אצלכם?

בני בן 6 וחצי, מדבר המון על המוות. כל הזמן שואל שאלות, מנסה לקבל ממני הבטחות שלא יקרה לי כלום, ושלא יקרה לו כלום. כל הזמן הוא משוכנע שזהו יומו האחרון. ואני מנסה להרגיע, לא לשקר ולא לסבן אותו בסתם סיפורים. מצד שני, אומרת לו שיש לו עוד הרבה זמן, שהוא צריך לגדול, להיות אבא. מספרת לו שבטבע ילדים גדלים, הופכים להורים ואח"כ לסבים וסבתות, ומספרת לו על גלגל החיים והמחזוריות גם אצל בעלי החיים. והוא לא עוזב את הנושא. לפעמים ממש נכנס לדכאון מהמחשבות שלו ומהפחדים שלו, עד כדי אובדן תאבון. גם אצלכם יש תופעות כאלו? זה נורמלי בגיל הזה? (לא סתם שאלתי בפורום שלכם, אנחנו בשלב מעקב ובדיקות לאבחון הפרעות קשב וריכוז). תודה על התשובות.

ריטה ב

New member
אצלנו - לא

גם בני בן 6.5. והוא אינו מדבר על המוות. אחד הסבים שלו נפטר לפני שהוא נולד, והילד פשוט אומר, שהסבא נמצא למעלה בשמיים ושומר עלינו. האם ניסית להבין, מאיפה מגיע הפחד הזה? מה גרם לכך? למשל, לפעמים קורה שמת מישהו מאוד קרוב וזה יכול להשפיע על הילד. חשוב מאוד להבין את מקור הבעיה ולטפל בו. ברוסית יש אגדות פסיכותרפיסטיות שעוזרות להתמודד עם מצבים שונים אצל הילדים, כולל פחד ממוות. בפורום שלי ברוסית יש חבר'ה שמשתמשים באגדות האלה בהצלחה. לא יודעת אם יש דברים כאלה בעברית.

דליה.ד

New member
בהחלט!../images/Emo140.gif

גיל 6 הוא גיל שבו הילדים קולטיות את משמעות סופיות המוות, זהו נושא שמעסיק אותם וילדים יכולים להגיב ב"פחד מוות". חשוב להאזין לו, לתת לגיטימיה לרגשות שלו ולדבר איתו מתוך קבלה והבנה של החרדה. להתייעצות מעמיקה תוכלי להיעזר הפסיכולוגית או יועצת בית הספר. יכול להיות שיש ספרי ילדים בנושא, המותאמים לגילו, או לנסות באחד הפורומים לייעוץ פסיכולוגי כאן בתפוז. בכל מקרה זה בהחלט נורמלי.

גם אצלנו, רק עם הבכור שלי היה כך,

מאחר ואתם בהליכי אבחונים- ממליצה לך להעלות את הנושא בפני הרופא/ה. נכון- העיסוק במוות בגילאים אלו צף כמעט אצל כל אחד ברמה מסויימת, אבל ניסיוני עם הבכור (ובהשוואה לאחיו גם) לימד אותי כי ילד ADHD שיש לו גם תוספות של חרדה, מתעסק במוות יותר מילדים אחרים. בסיס חרדתי הוא בהחלט משהו שרצוי לציין באבחונים. אצלנו זה לא קרה וההכרה בכך והטיפול החלו מאוחר מאוד, לאחר שכבר שקוע היטב בראשו. הנער היום בן 15 וחצי. עדיין לא מצליח להרדם מחוץ לבית, קשיי הרדמות אם אינו בטוח שאנו ההורים עדיין ערים עד שיירדם. מדבר עד היום הרבה על חוסר ההגיון בחיים- למה לי בכלל, אם מחר יכול לקרות לי משהו..וכדו' היום הוא מטופל- אך זמן רב לא הודרכנו נכונה. לכן- אני בהחלט ממליצה לא להקל ראש ולהעלות הנושא בפני הרופא המטפל. המשיכי לספר לו בהגיון ובהתאם להבנתו.

../images/Emo24.gifכן!../images/Emo69.gif

אין מה לומר, אני זוכר שהייתי טוען שיש לי כאב ראש ובטן, ולא מגלה מה מתרוצץ בראש. צריך להסביר לדרדק, שאי אפשר בלי זה... וכן הייתי מסביר לו את שמספיד עורך הלוויה "טוב יום מותו מיום הוולדו", ואף לברר מה בדיוק מדאיג אותו. השאלה היא כמה הוא פתוח לשוחח על הנושא...
אם את רוצה יותר תובנות, פני אלי בפרטי...

למעלה