האם גם אצלכם

חוטהשני

New member
האם גם אצלכם התחילו כבר לא להגיע/להבריז מבית הספר ?

בתקופה האחרונה אני צריכה לחפש תלמידים מהחטיבה ולא פעם אני מרגישה שאני רודפת אחרי הזנב של עצמי כאשר אני רואה לא מעט תלמידים שבכלל לא מגיעים
- זה היה באיזור פורים - וגם עכשיו זה ממשיך... והבנתי שאחרי פסח זה עוד יותר מתגבר (כאלה שכלל לא מגיעים...)

אמנם יש כמה שעדיף שלא יגיעו - אבל עדיין...

חוטהשני

New member
ועוד משהו שקצת קשור... הגיעה אלינו מארה"ב תלמידה בכיתה ז' - בהתחלה חשבתי שהיא עולה חדשה, אבל בסוף שבוע שעבר - כשראיתי שהיא המון בספריה (טוב שאנחנו קיימים...) הבנתי שהיא באה לתקופה מסוימת (אמא שלי מבצעת בארץ איזה עבודה והיא באה איתה...) ובעצם די 'זרקו' אותה לספריה, בלי לחשוב לתת לה משהו לעשות (בכיתה שהיא משובצת הייתה בחינה ודי ברור מדוע היא לא יכלה להישאר בכיתה, אבל כאמור אפשר לבקש ממנה לעשות סיכום או משהו דומה...)

ישר חשבתי על אחותי ונזכרתי במה שהיא סיפרה לי בנוגע לשהות שלהם בארה"ב - היא עצמה לא ציפתה לכלום מהמורות ומבית הספר (בי"ס כללי לא פרטי...) אבל המורות שם כל הזמן דאגו שלבנות שלה תהיה תעסוקה וכיוצב' (הם באו לשהות קצרה באותו איזור...)

בארץ - כאמור כלום... המורות יוצרות תחושה של 'הפילו עלינו תיק' ולא חושבות איך לעזור לתלמידה...

בעיני זה גם קשור לדעתי בנוגע להגעת תלמידים לבתי הספר - יש לעתים תקופות (בעיקר בסוף שנה...) שהתלמידים מרגישים שאין להם מה לעשות בבית הספר ומבריזים...

אני כל הזמן תוהה למה המורים לא מעודדים את התלמידים כן להגיע - כן להראות שיש בשביל מה להגיע וכד'...

לאונידס

Active member
שנים קודמות המורים התחילו להבריז אצלנו בתקופה הזו, החל בערך מפסח.
השנה המורה למורשת כבר חודשיים מגיע איך לפעמים, שנה שעברה המורה למתמטיקה הפסיק להגיע כמעט בכלל החל מפסח.

קרובת משפחה שלי שעבדה כמורה בארה"ב במערכת הציבורית לא מעט שנים סיפרה לי שאצלם ההפסקות מהוראה הוקדשו לניתוח העבר ותכנון העתיד.
בפגישה היה צריך לשבת ולדסקס מה היה בשיעורים, איך התנהלו הלימודים ודיון פרטני בכל תלמיד.
דיון בתוכנית לפיה נערכו הלימודים הנ"ל, מה היו החוזקות והחולשות שלה ואיך ממשיכים הלאה.

ומה יהיה בשיעורים הקרובים, מה ילמדו בשיעורים הקרובים (מערך מדויק שהמורה הכינה, מה שנקרא "שעות לא פרונטליות") ומה יקרה עם כל תלמיד לפי ההצלחות והפחות הצלחות שלו.

אני לא יודע אם זו המדיניות בכלל המדינות בארה"ב.

אצלנו למחנכות של הילדים שלי אין מושג מה קורה איתם אצל המורים המקצועיים, מחנכת שלא מלמדת מקצוע אין מושג בכלל.
למנהלות השכבה וסגניהן בכלל אין מושג מה קורה, ועל מנהלת וסגנית המנהלת שההבדל בינהן לבין אלוהים הוא שאלוהים לא חושב שהוא מנהל בית ספר בכלל אין ל מה לדבר.

אז למה שאת מישהו יעניין מה עושה איזו אורחת?

חוטהשני

New member
זה באמת עצוב שזה כך... אני דווקא נתקלתי בכמה מורות שאכפת להם מהתלמיד בכל המישורים(אבל יש גם כאלה שבאמת לא איכפת להם...)

לגבי מורות שמבריזות - אני ממש לא יודעת אם זה מדוייק - אצלנו היתה מורה ששנה שעברה עברה תקופה לא קלה ולא הגיעה לביה"ס (כמובן באישור וכיוצב') ושמעתי שחלק מההורים החשיבו את זה כ'הברזה'

לאונידס

Active member
ברור שיש מורים ומורות נהדרים אבל איתם אין לנו בעיה, הדיון לא עוסק בהם.
אם מורה שמבריז יותר מאשר תלמידיו היה משהו מאוד נדיר גם כן לא היינו צריכים לדון בו, במיוחד אם בגלל התנהלות כזו היה עף מבית הספר.

הבעיה הראשונה היא שיש הרבה מורים שמתנהגים כמו אחרון התלמידים בכיתתם וממשיכים לקבל אחריות על תלמידים ושכר שנה אחרי שנה.
הבעיה השניה מקומית יותר. בכל מקום נורמלי אם אדם נעדר מהעבודה (בצורה מוצדקת או לא מוצדקת) באופן שפוגע בצורה משמעותית בלקוחות מוצאים לו ממלא מקום. במערכת החינוך עוד לא הפנימו שהלקוחות הם התלמידים והמערכת אמורה לשרת אותם.
אני בטוח שיש גם כמה מנהלים בחסד, לא מדבר עליהם.

חוטהשני

New member
ברור שדאגו למורה מחליף אבל עם כל מורה זאת דינמיקה אחרת... (המורה שנעדרה היא מורה מדהימה ברמות וקשה להחליף אחת כזאת...)

בתור מי שגרה בארה"ב אנחנו גרים בבוסטון, ומגיעים לכאן הרבה ילדים לתקופות קצרות (חלקם בני רופאים או מדענים שמגיעים לכאן לכמה חודשים), ההתייחסות אליהם היא כמו לכל התלמידים... אין להם הנחות.
בגלל ריבוי הזרים ותלמידים שלא דוברי אנגלית, מערכת החינוך בנויה לקבל אותם, יש מערך תמיכה שלם של מורים מיוחדים שמלמדים כיתות חיזוק באנגלית (ESL), בקיצור אם הילד לא נמצא בכיתה אז הוא בלימודי תיגבור באנגלית אבל בגדול מצפים מהם לעמוד בסטנדרטים של התלמידים האחרים.

בחטיבה? עוד לפני פסח? לא נראה לי עניין "תקופתי", אלא יותר "אישי".

אני רגילה שיש התרופפות ברגע שהתלמידים יודעים שהתעודה סגורה. אבל עכשו זה ממש מוקדם מדי

חוטהשני

New member
יש גם כאלה... הם באמת בודדים, אבל התופעה קיימת....
ובכל זאת לא מובן הרעיון שאחרי כתיבת התעודות לא דואגים שהתלמידים יגיעו....

וגם אצלכם יש כלכך הרבה ביטולים? בחטיבה, כמעט אין יום שבו לומדים לפי המערכת.
ולפחות פעמיים בשבוע - מסיימים לפני השעה היעודה.

זה לא קשור לעונת השנה, זה התחיל כבר מזמן.

הבת שלי סיפרה לי שיש ילדים שנשארים בבית הספר כשיש ביטול, כדי לא להגיע הביתה, כדי שההורים שלהם לא יידעו כמה ביטולים יש, כי הורים כבר הביעו בעבר דעתם ש"זה מוגזם, ואני אדבר עם המורה!".

חוטהשני

New member
לא... בתקופה הזאת הולכים לפי המערכת - ודואגים למורים מחליפים במידה ויש איזה שינוי (בכל זאת קורה שמורה חולה או לא יכול להגיע...)

לאונידס

Active member
אצלנו אומרים "מחר מתחילים בעשר כי המורה ל..." אצלנו אומרים "מחר מתחילים בעשר כי המורה ל... לא יגיע/תגיע".
נסיון לברר עם בית הספר עם התכשיטים לא החליטו לעצמם מעלה שבאמת "חד פעמי" מורה לא הגיע, רק בכל פעם שמברר יש "חד פעמי" כזה.
יכול להיות שיגיעו הביתה בחזרה ב 11 בגלל שככה פתאום הסתיים היום או פתחו חלון בלתי צפוי.
באמצע השנה אני נלחם בבית באווירת החופש הגדול, אם מתחילים ללמוד בעשר אז המתבגרים חושבים שבסדר גמור להסתובב בשעות הקטנות של הלילה במקום ללכת לישון.

הזוגה העלתה תאוריה שהמנדט הבריטי לא ממש הסתיים, הוא עוד קיים במערכת החינוך ולכן הלימודים מתחילים בשעה שמונה בבוקר לפי שעון לונדון.

דרך אגב בגלל הגשם ביום שישי לפני פורים דחו את העדלאידע ליום ראשון.
כמובן לא ליום ראשון הקרוב שחל בפורים, איזה רעיון מוזר תהלוכת פורים בפורים, מה פתאום? יום ראשון שבוע אחרי כן.
ואז כמובן צריך לשחרר את כל התלמידים בעשר או 11, כי בשתיים תצעד העדלאידע.

באווירה כזו לך תסביר לילד שבית ספר חשוב, שמאוד חשוב להגיע ולהשתתף בשיעורים, שיש חובה להתנהל לפי חוקי המסגרת, כן בטח...

קיפודוד

New member
כן. בבי"ס בו אני עובד יש המון ביטולים. הסיבה היא שמתוך 100 מורים, ביום נתון יש 4-5 חולים. וכל אחד מלמד 5-6 שעות בממוצע ביום, זה אומר למצוא החלפות ל 20-30 שעות לפחות, בכל יום. אם בבי"ס יש 35 כיתות, זה אומר שבממוצע כל כיתה מסיימת שעה לפני הזמן, כל יום.

לאונידס

Active member
המספרים לא מסתדרים לי אם יש 35 כיתות ובכל כיתה בממוצע לומדים 5-6 שעות ביום הרי שביום כזה יש בערך 200 שעות לימוד.

אם יש 100 מורים במצבת כוח האדם אני מניח שהם מלמדים 5 ימים בשבוע ולא שישה, לכן יש בערך 80 מורים כל יום. כל מורה בממוצע מלמד שעתיים וחצי ביום, אם חסרים 5 מורים חסרות 15 שעות, לא 20-30.
גם בחשבון הזה יש בעיה, מבחינת התלמידים הם מקבלים שעתיים וחצי מכל מורה כל יום (בממוצע), מבחינת המורה הוא נותן 5.5 שעות ביום בממוצע. לאן נעלמו 3 שעות כל יום אצל כל מורה?

אבל גם בהנחה שהחשבון נכון נראה שגם אם לא ימצא פתרון לאף אחת מהשעות 15 כיתות יאבדו שעה ביום, לא 35 כיתות.

כמובן שגם ל 15 השעות האלו צריך למצוא פתרון.
בכל מקום עבודה יש עובדים וההנהלה יודעת שעובדים הם בני אדם ולכן הם לפעמים נעדרים מכל מיני סיבות כמו מחלה ומצפים ממנה להיערך בהתאם, ביטול תלמודו של תלמיד לא נראה לי הערכות נכונה.

חוטהשני

New member
כי בתי ספר לא יודעים להיערך... נתקלתי במקרים (זה קרה שנה שעברה וגם עכשיו ממש...) בהם מורות יצאו לחופשת לידה (מורות לאנגלית) ורק אחרי שהן יצאו לחופשה התחילו לחפש מורה מחליף/ה לכיתה... כאילו לידה היא דבר פתאומי ללא הכנה של כמה חודשים...

אז אם במצב כזה לא יודעים להיערך בצורה נורמלית איך אפשר להיערך כשמורה מודיע על הבוקר שהוא לא יגיע ???

לאונידס

Active member
בתי ספר לא נערכים, הנהלה נערכת (או לא) מה עושים אם יש הנהלה כושלת שלא מבצעת את תפקידה?
אנחנו מוכנים לקבל ביטול כל שירות חיוני אחר כי עובד מסויים היה חולה?

למעלה